Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Investments News Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking Vanuatu

Akuisisi Salvator Mundi Da Vinci Melu Perantara Geopolitik kalebu Museum Vatikan

DaViinci
DaViinci
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Salvator Mundi Da Vinci ing Louvre Abu Dhabi bisa uga asil mediasi geopolitik, nglibatake dana investasi Anglo-Sachon, firewall finansial lan Mohammad Bin Salman (Putra Mahkota saka Saudi Arabia), sing bener ngatasi rega pungkasan sing dibayar. Karya seni kasebut kayane diasuransiake ing sekitar 700 yuta dolar.

In Juni 2017, Saudi Arabia lan sekutune, kalebu Uni Emirat Arab, ngilangi kabeh hubungan diplomatik Qatar, sing ing taun-taun kepungkur nggawe awake dhewe dadi kekuwatan utama ing pasar seni global liwat Otoritas Museum Qatar (Syekh Hamad Bin Khalifa Al Thani).

Kangge, sesuai karo praktik standar, Museum Vatikan (total 12) akeh sinau babagan Salvator Mundi kesempatan lan utamane babagan interpretasi ikonografi Da Vinci's Christ.

Serial komunikasi sing beda-beda babagan subyek dening para protagonis sing beda-beda ing adol - sing beda karo sing sadurunge - nuduhake manawa lukisan kasebut kanthi eksplisit teologis, lan jelas, ing pungkasan, para protagonis beda-beda milih supaya topik kasebut ora dianggep "panas" teologi sing bisa ngrusak sukses adol.

The Salvator Mundi lukisan uga bisa nyinggung perasaan Saudi: Potret manungsa lan utamane potret tokoh agama dilarang miturut merek Islam Saudi sing ketat, lan iki nuwuhake masalah tartamtu amarga nggambarake Yesus minangka "Juruwilujeng Jagad" (dixit The New York Times).

Ing jaman biyen, Museum Vatikan mesthi duwe hak sing jelas kanggo mriksa, validasi lan, yen cocog, entuk karya seni sejarah sing nduweni pengaruh penting kanggo panyebaran iman Kristen. Sanajan monopoli RC iki wis mundur sithik, nanging isih valid ing abad 21 kanggo kabeh karya seni utama sing nggambarake simbol-simbol iman Kristen; lan Yesus Kristus dicet dening Leonardo Da Vinci minangka "Juruwilujeng Jagad" lumrahe minangka perwakilan kasebut.

Mula Artprice bisa negesake manawa adol «Salvator Mundi saka Da Vinci » pancen kalebu mediasi geo-politik uga manajemen diplomatis implikasi agama lan teologis. Asil pungkasan, kanthi lukisan kasebut dipamerake ing Louvre ing Abu Dhabi, mulane minangka asil saka kabeh faktor kasebut lan nilai asuransi karya seni ing 700 yuta dolar umume cocog banget karo regane lukisan ing konteks Museum Museum ®.

Kanggo informasi luwih lengkap, waca a 7 Des 2017 release https://www.actusnews.com/fr/ARTPRICE/cp/2017/12/07/news-of-da-vinci_s-salvator-mundi-being-exhibited-at-the-abu-dhabi-louvre-and-soon-at-the-paris-louvre-entirely-endorses

Warta babagan Da Vinci's Salvator Mundi dipamerake ing Louvre Abu Dhabi -lan ora suwe ing Paris Louvre- kabeh nyengkuyung Artprice's Museum Industri®

Sawise menehi panjelasan eksklusif babagan pengaturan finansial sing canggih ing mburi akuisisi anyar Leonardo Da Vinci Salvator Mundi -panjelasan sing dijupuk dening Agence France Presse dina iki-, Artprice wis nyorot model ekonomi sing canggih banget.

Pangaturan kanggo akuisisi karya Da Vinci cocog banget karo model Museum Industry® sing dikonsepake Artprice ing taun 2005 lan wiwit saiki mulang.

Miturut thierry Ehrmann, Kabeh jagad iki'musium utama s akun karo Artprice, kalebu mesthi Louvre. Ing Uni Emirat Arab, kanthi ibukutha Abu Dhabi, minangka salah siji saka 10 negara paling aktif sing ngakses Artprice's database…"

Iki kesepakatan: Paris Louvre adol franchise “Louvre” kanggo Abu Dhabi nganti taun 2037. Sing terakhir mbayar total 400 yuta euro menyang Paris Louvre kanggo hak nggunakake jeneng Louvre. Sing terakhir, diiringi 13 museum Prancis, sing ngajak ngutangi karya seni Abu Dhabi - 10 musium wis nyilihake luwih saka 350 karya seni.

Pengaturan kasebut nuduhake Museum Industri® kerja sama ing jaringan, nggunakake kendaraan investasi lan struktur hukum sing kompleks.

Dheweke kanthi jelas mbuktekake kedadeyan ing abad kaping rong puluh pisanan sektor ekonomi anyar - Museum Industry® - persis kaya sing dijlentrehake dening Artprice ing taun 2005.

Singkatnya, kita duwe model bisnis klasik kanthi arus masuk (penghasilan tiket lan turunan) lan aliran keluar - biaya lisensi operasi plus biaya akuisisi… ing kasus iki, rega Da Vinci Salvator Mundi, rega sing diprediksi dening Artprice telung wulan sadurunge didol.

The 450 yuta dolar mbayar lukisan kasebut minangka asil saka keputusan investasi cerdas adhedhasar penghasilan operasi tahunan museum Louvre (ebitda) lan dudu saka boros liar. Wong-wong sing percaya yen iki terakhir gagal ngerti yen Museum Industri® saiki dadi struktur utama pasar seni global.

Struktur iki nyengkuyung rega seni kanthi nyiptakake telung bagean utama ing Pasar Seni: Master Tua, Seni Modern lan Seni Kontemporer, lan kita ngerti manawa ing konfigurasi industri iki, adol "aset nyata" bisa diduweni pengaruh langsung ing penghasilan tiket.

Artprice - sing bakal ngluncurake indeks peringkat musium dhewe (Artmuseum100®) ing wiwitan taun 2018 - nyoroti transformasi museum, sing klien wis tuwuh tikel kaping sepuluh sajrone 30 taun kepungkur.

Artprice lan departemen ekonometrike wis kolaborasi karo Twitter suwene rong taun ing conto raksasa 39 yuta pengikut sing diidentifikasi sing ana gandhengane karo 100 museum Fine Art utama ing donya.

Miturut thierry Ehrmann, Ekspansi global Museum Industri® global iki sesarengan karo kompetisi daya alus utama antarane negara-negara ing jagad, utamane kekuwatane (China / AS) lan Negara Teluk. Saestu, persaingan tenaga lunak nyebabake pasar seni kanthi cepet menyang asil lelang anyar sing luar biasa. Ing tampilan sing wis kacathet kanthi apik, kita bakal bisa ndeleng asil ing ambang milyar dolar ing taun 2020.

Minangka pimpinan global ing informasi Pasar Seni, Artprice mung bisa entuk manfaat saka tuwuhing Pasar Seni iki, sing didorong dening kekuwatan Industri Museum.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.