Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Ghana Investments News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pengangkut Nasional Ghana bisa uga Ghana Ethiopian Airlines, Air Mauritius lan Africa World Airlines

Aviatminister
Aviatminister
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Telung maskapai penerbangan wis ditunjuk dening Menteri Penerbangan Ghana amarga sing saiki diteliti kanggo nggawe maskapai penerbangan nasional.

Cecelia Dapaah ujar manawa Air Mauritius, Ethiopian Air lan maskapai pribumi Africa World Air saiki lagi bekerjasama karo pamrentah kanggo nggawe maskapai nasional.

Iki nyakup persetujuan kebijakan parlemen sing anyar kanggo Kementerian kanggo miwiti nyiyapake maskapai penerbangan nasional wiwit tiwas saka Ghana Airways ing taun 2004.

Ngomong karo JoyBusiness nalika diluncurake minggu keamanan penerbangan, Madam Dapaah ujar manawa kementeriane kanthi serius menilai proposal kanggo golek mitra sing cocog kanggo pamrentah.

Usulan kanggo nggawe maskapai nasional anyar nuli mandheg saka Ghana Airways sajrone dasawarsa kepungkur, lan penerus, Ghana International Airlines, sawetara taun mengko.

Amarga tingkat pertumbuhan rata-rata 7 persen ing sektor penerbangan sajrone setengah dasawarsa kepungkur, pamrentah ngupayakake nggawe kapal induk anyar kanthi basis publik-pribadi kanggo nggayuh tuwuhing saiki.

Presiden Akufo-Addo ing acara Pameran Udara Afrika ngandhakake, "pamrentah wis menehi persetujuan kebijakan kanggo panyiapan operator omah kanthi partisipasi sektor swasta minangka bagean kanggo nggayuh visi hub penerbangan, lan uga kanggo nambah konektivitas."

Macem-macem pabrikan pesawat lan maskapai terkenal kabeh duwe minat kanggo kerja sama karo Ghana ing usaha kasebut.

Afrika Kulon, kanthi kira-kira 350 yuta wong - sing umume ana ing sangisore 35, duwe potensi gedhe kanggo sektor penerbangan sing bisa dimanfaatake dening Ghana kanthi nggawe maskapai ing omah.

Menteri Penerbangan sing ngarep-arep kesepakatan kasebut bakal enggal disegel ujar, "kita duwe akeh proposal lan pesen sing ora dikarepake sing bakal diteliti, dadi kita bakal mriksa kabeh," jarene.

Dheweke ujar manawa pamrentah bakal njupuk keputusan ing wektu sing tepat babagan pilihan paling apik kanggo Kemitraan Publik Swasta (PPP).

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.