24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Oman Breaking News wong Pengumuman Pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata lan Budaya bisa kerja bareng ing SDGS

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-6
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Konferensi Donya UNWTO / UNESCO kaping 2 babagan Pariwisata lan Budaya ing Muscat, Oman

Print Friendly, PDF & Email

Liwat 800 peserta saka 70 negara padha nglumpuk ing Muscat, ibukutha Kesultanan Oman tanggal 11-12 Desember 2017 kanggo Konferensi, acara resmi ing tanggalan Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan 2017.

Konferensi sing diselenggarakake kanthi pangayoman saka HH Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, Wakil Perdana Menteri Dewan Menteri Oman, nggabungake Menteri Pariwisata lan Menteri Budaya uga para pemangku kepentingan sektor swasta lan ahli kanthi tujuan mbangun nguatake kemitraan antarane sektor pariwisata lan budaya lan ningkatake peran ing Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030 PBB.

Muscat negesake komitmen kanggo:

1. Ngiyatake sinergi antarane pariwisata lan budaya lan majokake kontribusi pariwisata budaya menyang Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030 lan 17 SDG;

2. Nambah peran pariwisata lan budaya ing pembangunan perdamaian lan perlindungan warisan, utamane ing wilayah sing kena konflik;

3. Promosi promosi pariwisata budaya sing tanggung jawab lan berkelanjutan;

4. Nyengkuyung pendekatan kreatif lan inovatif kanggo pembangunan kutha berkelanjutan liwat pariwisata budaya; lan

5. Jelajahi hubungan antar budaya lan alam ing pariwisata berkelanjutan.

"Kesultanan Oman dikaruniai akeh sumber daya alam macem-macem sing nyebar ing kabeh gubernur ing negara kasebut, saliyane warisan sejarah lan budaya sing sugih, sing diwiwiti saka pirang-pirang abad ing sejarah kamanungsan. Tujuan jangka panjang utama kita yaiku entuk macem-macem ekonomi, bareng nganyari kontribusi langsung lan ora langsung sektor ing PDB, nyedhiyakake kesempatan kerja langsung lan ora langsung kanggo tenaga kerja nasional, ningkatake bathi pamrentah, ndhukung keseimbangan pembayaran lan entuk pangembangan regional paling dhuwur ”ujare HE Ahmed Nasser Al Mahrizi, Menteri Pariwisata Oman, nalika mbukak rapat kasebut.

"Rong taun kepungkur, kita ketemu ing Kamboja kanggo Konferensi Pariwisata lan Budaya UNWTO / UNESCO Pertama. Dina iki, aku seneng banget yen nggawe dialog iki ing Muscat. Dialog sing kudu dilakoni saben dina ing jagad iki. Nanging, iki asring diwatesi dening kita sing manggon ing silo liyane, "ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

"Kanthi luwih saka 1.2 milyar wong sing saiki nglintasi wates internasional saben taun, pariwisata minangka kesempatan emas kanggo ngrampungake hambatan ketidaktahuan lan prasangka. Iki nduweni peran penting minangka wahana dialog antar budaya lan, pungkasane, perdamaian. ", Ujare Francesco Bandarin, Asisten Direktur Jenderal Budaya, UNESCO, ing pidato pembukaan, atas jenenge Direktur Jenderal UNESCO, Audrey Azoulay. "UNESCO lan UNWTO uga duwe komitmen kanggo ngrampungake tantangan kemiskinan lan pembangunan liwat pariwisata berkelanjutan." tambahe.

Ing acara Konferensi kasebut, HE Ibu Eliza Jean Reid, Wanita Pertama Islandia, kanthi resmi diangkat dadi Sekretaris Jenderal UNWTO dadi Duta Besar Pariwisata lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG). UNWTO ngluncurake Duta Khusus Khusus Pariwisata lan Program SDGs minangka warisan Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan 2017.

Konferensi kasebut diwiwiti karo Dialog Menteri sing dimoderasi dening John Defterios saka CNN International, fokus ing kerangka kerja lan kabijakan pamrentahan antarane pariwisata lan budaya kanggo nyengkuyung pariwisata sing tanggung jawab, sadar budaya, lan inklusif sing nyumbang kanggo pangembangan sosial-komunitas komunitas tuan rumah, promosi silang -ganti budaya, lan ngasilake sumber daya kanggo njaga warisan sing nyata lan ora nyata.

Dialog Menteri Khusus nerangake babagan pariwisata budaya minangka faktor perdamaian lan kemakmuran. Menteri saka Kamboja, Libya, Somalia, Irak lan Vietnam nuduhake pandangan babagan kapasitas pariwisata kanggo ndhukung pemulihan negarane.

Sesi teknis fokus ing pangembangan pariwisata lan perlindungan warisan budaya lan promosi manajemen pariwisata sing tanggung jawab lan berkelanjutan ing situs Warisan Dunia, budaya lan pariwisata ing pembangunan kutha lan kreativitas lan relevan lanskap budaya ing pariwisata lan integrasi filosofi warisan alam lan budaya lan tata cara pembangunan pariwisata berkelanjutan.

Istanbul (Turki) lan Kyoto (Jepang) bakal dadi tuan rumah Konferensi Pariwisata lan Budaya UNWTO / UNESCO edisi 2018 lan 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov