Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Pengumuman Pers tanggung jawab Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Inisiatif Red Rocks Rwanda mbantu ngubungi warga kanthi turis

wisata amahoro
wisata amahoro
ditulis dening editor

Inisiatif Red Rocks Rwanda mbantu ngubungi warga kanthi turis

Print Friendly, PDF & Email

Wiwit didegaké ing 2011, Red Rocks Rwanda wis aktif nggandhengake pariwisata lan pangembangan komunitas kanthi nglatih pandhuan tur kanggo nglatih para turis ing desa Nyakinama, pitung kilometer sisih kulon kutha Musanze, Rwanda sisih lor.

Salah sawijining pandhuan wisata sing wis entuk inisiatif iki yaiku Peterson Akandida. Dheweke ujar manawa dheweke gabung karo Red Rocks Rwanda minangka trainee ing katering ing perguruan tinggi ing 2016, nanging saiki dheweke wis dilatih nuntun tur, sawijining profesi sing jarene mbantu dheweke nggandhengake komunitas karo turis sing ngunjungi Red Rocks Rwanda. Pandhuan Komunitas Red Rocks minangka salah sawijining proyek sing dibangun pusat iki wiwit didegake minangka bagean kanggo ningkatake taraf urip para pemuda lokal. Iki dirancang kanggo entuk manfaat bebarengan kanggo komunitas lokal ing Nyakinama lan Taman Nasional Volcanoes sing luwih akeh kanthi ngrampungake panjaluk layanan pandhuan lan kanggo ngrangsang tuwuhing ekonomi ing komunitas lokal.

"Peran utama kula minangka pandhuan yaiku dadi penerjemah kanggo pengunjung lan warga lokal sing bisa uga duwe alangan basa. Ana akeh turis sing pengin melu kegiyatan budaya kayata nenun kranjang lan nggawe bir pisang lan millet tradisional nalika teka ing kene, nanging sayangé umume warga ora bisa basa Inggris, "ujare Akandida.

Dheweke nambahake manawa kegiyatan saben dinane uga kalebu nggawa klompok turis ing papan wisata Musanze, desa lan papan penting liyane sing pengin dikunjungi para turis, kayata sekolah lan rumah sakit lokal.

"Kita minangka perwakilan Red Rocks Rwanda saka ngendi kita ningkatake katrampilan. Peran utama liyane yaiku promosi budaya lan warisan alam Rwanda lan nggawe pengunjung ngerti pentinge budaya lan alam kita, "jarene.

Akandida nambahake manawa dheweke uga mbantu para wisatawan supaya ngerti budaya, sejarah lan cara urip masarakat lokal.

"Amarga minangka pandhuan, kita ngerti pentinge papan ing njero komunitas, dadi tanggung jawab kanggo nerangake kanthi tepat marang para pengunjung nganggo basa sing bisa dingerteni," ujare.

Sabanjure Akandida ujar manawa kanggo dadi pandhuan wisata, sampeyan ora mung kudu trampil ing profesi babagan keahlian basa, nanging sampeyan uga kudu jujur, bisa dipercaya, fleksibel, disiplin lan mantep.

"Ing kene kita menehi hasil karo turis saka macem-macem latar ing saindenging jagad, lan ora ana loro turis sing nuntut panjaluk lan sipat sing padha. Kita kudu nampung dheweke sanajan kadhang kala siji utawa loro bisa ngalami saraf amarga panjaluk sing katon mokal, "ujare pandhuan wisata kasebut.

Akandida nambahake manawa inisiatif pandhuan wisata Red Rocks wis mbantu masarakat lokal supaya luwih kuwat sesambungan karo pengunjung, lan nambahake manawa pariwisata terus berkembang ing Musanze umume, lan Nyakinama, amarga Red Rocks Rwanda, akeh panjaluk para pandhuan. pancen saya tambah lan mulane dheweke terus nganggo program kanggo nglatih pandhuan liyane ing pusat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.