24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Oman Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Konferensi Dunia Pariwisata lan Budaya rampung karo deklarasi UNESCO lan UNWTO sing penting

duweni-Menteri-saka-Warisan-lan-Budaya-Oman
duweni-Menteri-saka-Warisan-lan-Budaya-Oman
ditulis dening editor

Konferensi Dunia Pariwisata lan Budaya rampung karo deklarasi UNESCO lan UNWTO sing penting

Print Friendly, PDF & Email

Budaya, kanthi ekspresi sing luar biasa, menehi inspirasi luwih saka 1.2 milyar turis kanggo nggawa tas lan nglintasi wates internasional saben taun. Iki minangka sarana penting kanggo promosi dialog antar budaya, nggawe kesempatan kerja, ngencengi migrasi desa, lan nuwuhake rasa bangga ing antarane komunitas host. Nanging manawa ora dikelola, bisa uga ngrusak pariwisata budaya warisan sing diandelake.

Ngenali manawa pendekatan sing bisa dilestariake karo kabeh mitra, penting banget kanggo wisata budaya, pembangunan perdamaian lan perlindungan warisan, ing tanggal 12 Desember, Proklamasi Muscat Pariwisata lan Budaya: Pengembangan Berkelanjutan Berkembang ditandatangani dening perwakilan UNESCO, Pariwisata Dunia Organisasi (UNWTO), delegasi, sektor swasta, komunitas lokal lan LSM.

Iki ngrampungake Konferensi Dunia Pariwisata lan Budaya rong dina sing dianakake dening UNESCO lan UNWTO lan dianakake dening Kesultanan Oman. Liwat Deklarasi, sawetara 30 Menteri lan Wakil Menteri Pariwisata lan Budaya, lan 800 peserta saka 70 negara, negesake komitmen kanggo nguatake sinergi antara pariwisata lan budaya, lan kanggo ningkatake kontribusi pariwisata budaya menyang Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030.

"Pariwisata budaya saya tuwuh, dadi populer, dadi penting lan maneka warna kagem inovasi lan perubahan. Nanging, kanthi tuwuh akeh tanggung jawab, tanggung jawab nglindhungi aset budaya lan alam, minangka dhasar masarakat lan peradaban kita, "ujare Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai.

Francesco Bandarin, Asisten Direktur Jenderal Budaya UNESCO, negesake manawa kita kudu nggawe dinamika positif ing antarane budaya lan pariwisata “sing nyengkuyung keberlanjutan lan mupangat kanggo komunitas lokal. Dinamis iki kudu menehi kontribusi ing kutha-kutha sing aman lan berkelanjutan, kerja sing layak, nyuda ketimpangan, lingkungan, ningkatake kesetaraan gender lan komunitas sing tentrem lan kalebu.

Menteri saka Kamboja, Libya, Somalia, Irak lan Vietnam ngrembug babagan pariwisata budaya minangka faktor perdamaian lan kemakmuran, lan nuduhake pandangan babagan pariwisata kanggo ndhukung pemulihan negarane.

Proklamasi kasebut njaluk kabijakan pariwisata budaya sing ora mung nguatake komunitas lokal, nanging uga nggunakake model pariwisata anyar sing inovatif kanggo maju pembangunan berkelanjutan, interaksi tamu-tamu, lan pertukaran budaya. Promosi kanggo nggabungake pariwisata budaya berkelanjutan lan nglindhungi warisan ing kerangka keamanan nasional, regional lan internasional. Deklarasi kasebut uga ngrujukake Konvensi UNESCO ing taun 1972 babagan Perlindhungan Warisan Budaya lan Alam Dunia lan Konvensi 2005 kanggo Proteksi lan Promosi Bhineka Ekspresi Budaya sing ana gandhengane karo tujuan kasebut.

Ahmed Bin Nasser Al Mahrizi, Menteri Pariwisata Kasultanan Oman, negesake pentinge pertukaran pengalaman lan ide kanggo nggayuh pembangunan pariwisata berkelanjutan. Peserta nuduhake praktik paling apik babagan masalah kayata keterlibatan komunitas, manajemen pengunjung, lan panggunaan sumber daya saka pariwisata ing konservasi ing macem-macem lokasi kayata Area Konservasi Ngorongoro ing Tanzania, Ras Al Khaimah ing Uni Emirat Arab utawa Istana Versailles ing Prancis Wirausaha, UKM lan perlindungan ilmu tradisional dianggep kompatibel karo pengembangan pariwisata berkelanjutan, kanthi conto saka India ing sektor hotel lan ing wilayah liyane sing ngembangake inisiatif panganan lokal. Conto liyane kalebu proyek Bank Dunia sing revitalisasi warisan budaya kanggo pembangunan pariwisata berkelanjutan, lan kemitraan Seabourn Cruise Line karo UNESCO kanggo nggedhekake Warisan Dunia karo para tamu.

Sawise Konferensi Dunia Pariwisata lan Budaya UNWTO / UNESCO kaping pisanan ing Kamboja ing 2015, Konferensi kaping pindho iki minangka bagean saka acara resmi Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan 2017, saengga dinyatakake PBB. Istanbul (Turki) lan Kyoto (Jepang) bakal dadi tuan rumah edhisi 2018 lan 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.