Asosiasi Warta Warta Breaking Botswana Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Industri Rapat rapat News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

UNWTO: Botswana dadi tuan rumah Simposium Internasional lan Konferensi Tahunan Program Pariwisata Berkelanjutan 10YFP

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-4
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-4
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kasane, ibukutha Distrik Chobe, Botswana, dadi tuan rumah para pariwara kanggo ngganti pengalaman lan pengetahuan babagan pendekatan inovatif kanggo ningkatake rencana pariwisata, konservasi, pemasaran lan pemasaran. Ing tema "Nguatake Keberlanjutan Tujuan Pariwisata liwat Inovasi", Simposium Internasional lan Konferensi Tahunan 10YFP STP uga mbahas peran sektor pariwisata kanggo nglawan perubahan iklim.

Diresmikan dening Tshekedi Khama, Menteri Lingkungan Hidup, Konservasi Sumber Daya Alam lan Pariwisata Botswana, acara kasebut diwiwiti kanthi debat babagan cara pasar keberlanjutan kanggo memicu perubahan ing para konsumen. Panel kaping pindho nyoroti babagan integrasi pendekatan ekonomi bunder menyang rantai nilai pariwisata kanggo nyuda sampah, emisi lan kebocoran energi ing kabeh tahap produksi. Uga ngrembug babagan hubungan antara sektor pariwisata lan Perjanjian Paris, lan peran utama manajer tujuan ing kana.

Nilai satwa minangka aset tujuan sing penting dituduhake ing panel kaping telu, kanggo nuduhake pengalaman pariwisata margasatwa lan kapasitas kanggo njaga konservasi yen diwenehi kerangka kerja pembiayaan sing cocog. Diskusi pungkasan fokus ing aplikasi teknologi anyar - utamane sistem informasi geografis lan data gedhe - kanggo perencanaan pariwisata, kanthi tujuan kanggo promosi keputusan adhedhasar bukti lan nambah sinergi antarane para produsen lan praktisi kabijakan konservasi.

'Pariwisata sing Kita Pengin', sawijining ajakan tumindak kanggo nuntun jaringan ing taun-taun mbesuk

Dina kaping loro ing acara kasebut nyiyapake Kasane Call to Action kanggo Konsumsi Berkelanjutan lan Produksi Pariwisata kanthi judhul 'Pariwisata sing Kita Pengin'. Peran STP 10YFP ing implementasi Sustainable Development Goals (SDGs), utamane SDG 12, dibahas liwat konsultasi ing antarane kabeh peserta sing tujuan kanggo ngenali prioritas Jaringan 10YFP ing limang taun mbesuk. "Pariwisata sing Dikepengini" minangka kontribusi Jaringan kanggo warisan Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan untuk Pembangunan, sing dirayakake ing taun 2017.

Kemitraan lan jaringan prinsip penting kanggo implementasine Agenda 2030

Keanekaragaman hayati lan satwa ana ing diskusi, uga kudu kerja sama karo para pemangku kepentingan sing beda-beda kanggo ningkatake target lan nambah asil. Kanthi 19 negara diwakili, acara kasebut minangka conto sing apik saka pendekatan iki: 40% saka luwih saka 100 peserta teka saka sektor swasta, 30% saka LSM, lan saben 10% saka media, pamrentah lan organisasi internasional, kalebu limang agensi PBB sing beda-beda lan program.

Acara kasebut dianakake dening Organisasi Pariwisata Botswana lan diatur bebarengan karo UNWTO lan pamrentah Prancis, Maroko lan Republik Korea, kanthi dhukungan saka Sekretariat 10YFP lan Lingkungan PBB.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov