24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Investments Warta Breaking Kiribati tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Kiribati nglindhungi Kepulauan Phoenix: Komite Penasihat Pariwisata ngatur mundur

KR1
KR1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Republik Kiribati wis njupuk langkah sing kepuji kanggo ngumumake kepulauan Phoenix lan perairan sekitar, area 410,500 km persegi, minangka Area Lindung Kepulauan Phoenix (PIPA) lan ana ing sangisore situs Warisan Dunia UNESCO.

Komite Penasihat Pariwisata ngatur acara Retret sing bakal dianakake ing Tokaraetina Lodge ing Tarawa Lor, dina Jumuah, 15 Januari bali Minggu tanggal 17 Januari ing ngendi dheweke bakal mriksa lan nganyari Rencana Manajemen Area Proteksi Pulo Phoenix [PIPA] sing digawe 7 taun kepungkur kanggo ngrumusake Strategi Investasi Eko-pariwisata PIPA.

Dokumen iki sing wis rampung bakal dadi pedoman lengkap kanggo calon investor sing kepengin nindakake investasi ing Kanton.

Diarepake manawa Strategi Eko-Pariwisata lan Investasi PIPA iki bakal rampung lan siap digunakake ing wiwitan taun 2018.

Tugas utama wektu iki yaiku ngrumusake Pedoman Investasi Eko-Pariwisata (KPETIG) Kiribati PIPA.

Tujuan utama KPETIG yaiku kanggo mbimbing Pamrentahan Kiribati lan sektor swasta kanggo ndeleng area investasi utama sing bisa mbantu Pulo Kanton - Hub PIPA kanthi cepet dadi pusat pariwisata eko-wisata lan riset global.

PIPA dununge Kanton yaiku Situs Warisan Donya lan minangka Area Protected saengga KPETIG diarepake bisa nglestarekake lan nglestarekake PIPA lan kabeh aset alam lan warisan kanthi signifikansi universal. Wilayah Dilindhungi Kepulauan Phoenix- wilayah lindung segara paling gedhe lan paling jero ing sangisore situs Warisan Dunia UNESCO

Pranyatan dening Kribati lan publisitas babagan minat PIPA ing pariwisata, utamane pariwisata menyelam, saya tambah.

Pariwisata katon minangka sumber potensial penghasilan berkelanjutan kanggo GOK lan PIPA.

Komite Penasihat Pariwisata PIPA (PTAC) dibentuk ing 2014 dening Komite Manajemen PIPA (PMC) lan dipimpin dening Direktur Pariwisata. Tujuan utama PTAC yaiku menehi saran sing apik kanggo PMC babagan prekara sing ana gandhengane karo eko-pariwisata PIPA kanggo ngasilake penghasilan lan kesempatan kerja lan uga menehi saran babagan strategi pemasaran sing paling efektif kanggo ningkatake kegiyatan eko-pariwisata ing PIPA.

Ing 2015 PMC nyengkuyung nyekel lan ngeculake gamefishing minangka salah sawijining kegiatan pariwisata anyar ing PIPA. Kegiatan wisata liyane kalebu nyilem, nonton manuk lan nyawang monumen sejarah, warisan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.