24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Ekuador Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Singapur Warta Breaking UK

Menteri Luar Negeri Ekuador: Assange menehi kewarganegaraan Ekuador

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Menteri Luar Negeri Ekuador (MFA) ujar manawa dheweke wis menehi naturalisasi kanggo Julian Assange. Reaksi MFA sedina sawise Quito dilaporake menehi KTP menyang Assange.

Paspor kasebut bisa entuk langkah pertama kanggo entuk kekebalan diplomatik, amarga Ekuador pengin ngrampungake tugas kedutaan Besar Assange sing ora ditemtokake. Pendiri WikiLeaks wis suwene lima taun kepungkur ing kedutaan Besar Ekuador.

Kantor Luar Negeri Inggris dilaporake nolak panjalukan saka Quito kanggo menehi status diplomatik peluit. Paspor kasebut dilaporake diwenehake nalika tanggal 12 Desember.

Menteri Luar Negeri Ekuador Guillaume Long, ujar manawa negara kasebut ngupayakake solusi "mulia lan adil" karo pamrentah Inggris babagan kasus Assange. Dheweke nambahake, Assange ora bakal ninggalake kedutaan Besar Ekuador nalika ora ana jaminan keamanan.

Ekuador biasane ngetokake KTP kaya ngono kanggo wong sing ngaku status residensi, sing diarani cedula. Konvensi hubungan diplomatik Wina negesake manawa ana sing nyekel paspor diplomatik ora bisa dituntut. Nanging, isih ora ana jaminan.

Assange urip ing njero kedutaan Besar Ekuador ing London wiwit 2012, nalika dituduh nyerang seksual ing Swedia. Sanajan penuntut Swedia wiwit nolak tuduhan kasebut, polisi Inggris tetep ana ing njaba kedutaan sing siyap nyekel co-pendiri WikiLeaks amarga ngilangi kondisi jaminan 2012. Assange nolak nyerah marang panguwasa Inggris, amarga wedi dheweke ngeterake dheweke menyang Amerika Serikat ing ngendi dheweke ngarep-arep diadili amarga kegiatan subversif kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov