Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Estonia lan Georgia nuduhake keahlian e-governance karo Karibia

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-5
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-5
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Inisiatif kasebut bakal nggawe pamrentah Karibia sing mulus ing sentris warga lan ndandani sektor publik regional.

Nalika nerangake visi Karibia kanggo Pamrentahan Abad 21, Estonia minangka conto sing apik banget kanggo ngowahi pamrentah lan negara. Kanthi pedunung 1.3 yuta, Estonia dadi salah sawijining pimpinan paling dhuwur ing jagad pangembangan e-government sing duwe 99% layanan publik sing kasedhiya online 24/7 kanthi online.

Negara anggota Uni Eropa, ing taun 1997 Estonia miwiti lelungan kanggo mbangun lan ngembangake masarakat digital sing mbukak liwat panggunaan efektif teknologi informasi lan komunikasi (TIK). Didhukung dening kekarepan politik kanggo nambah daya saing negara, nambah kesejahteraane para wargane, lan nggawe ekosistem digital sing efisien, aman, bisa diakses lan transparan, Estonia saiki wis dadi negara paling maju kanthi teknologi lan teknologi ing jagad

Salah sawijining fitur utama sistem e-government negara, yaiku nyedhiyakake kertu ID kanggo warga sing ngidini akses digital menyang kabeh layanan e Estonia, sing kalebu, nanging ora diwatesi mung, e-tax, register bisnis, e -sekolah, e-resep, e-residensi, e-banking lan e-kesehatan. Luas e-layanan nyebabake penghematan wektu lan efisiensi biaya sing signifikan.

Kaya Estonia, Georgia uga wis nuduhake sukses ing pamrentahan lan negarane kanthi nggunakake TIK. Kanthi pedunung 3.7 yuta, Pamrentah Georgia miwiti misi kanggo ngiyatake lan ngembangake layanan e-government. Inisiatif iki wis ningkatake akses menyang layanan e kanggo bisnis lan warga kanthi signifikan lan nambah pemerintahan, utamane transparansi.

Pamrentah Antigua lan Barbuda lan Uni Telekomunikasi Karibia (CTU), kanthi kolaborasi karo Pusat Administrasi Pembangunan (CARICAD) Karibia, wis nganakake KTT lan Simposium kanggo ngluncurake inisiatif Pamrentah Abad 21. Inisiatif kasebut bakal nggawe pamrentah Karibia sing mulus ing sentris warga lan ngowahi sektor publik regional. KTT, sing bakal ditindakake tanggal 16 Januari bakal nerangake prinsip Pamrentahan Abad 21 marang Kepala Pamrentah Karibia lan ngusulake rencana sing bakal nyebabake transformasi pamrentah. Mantan Menteri Luar Negeri Estonia, Pak Rein Lang, sing main peran utama ing transformasi e-pemerintah Estonia, lan Menteri Kehakiman Georgia saiki, Ms. Thea Tsulukiani bakal nuduhake wawasane babagan negarane sukses nggunakake TIK. kanggo ngowahi proses pamrentahane.

Simposium telung dina, sing dirancang kanggo nyiapake para praktisi sektor publik kanggo gaweyan sing kudu ditindakake kanggo netepake Pamrentahan Abad 21, bakal ngetutake KTT tanggal 17 nganti 19 Januari. Output utama Simposium yaiku nyiyapake kerangka kerja kanggo nyepetake pangiriman layanan e-government, transformasi pamrentah Karibia lan peningkatan daya saing wilayah kasebut.

Estonia lan Georgia mirip banget karo negara Karibia amarga negara kasebut cilik lan pedunung cilik. Ekonomi sing ringkih wis dikuatake amarga padha nggunakake TIK lan ngowahi pamrentahan. Pengalamane wis mbuktekake manawa kurang ukuran utawa sumber daya ora ngalang-alangi pembangunan. Karibia bisa optimis yen sukses sing padha bisa ditindakake amarga ukuran kita menehi katrampilan kanggo grafik, mbenerake lan nggawe kabeh owah-owahan bangsa, kalebu pamaréntahan, warga lan bisnis. Inisiatif Pamrentah Abad 21 minangka program Karibia kanggo ngrampungake. Inisiatif kasebut mbutuhake pangowahan pola pikir sing ana sing kudu diwiwiti ing level paling dhuwur lan kekarepan politik. Mula, Kepala Pemerintahan Karibia kudu dadi juara kanggo program Pamrentahan Abad 21.

Sawetara Kepala Pamaréntah nampa undhangan kanggo rawuh ing KTT kasebut. Menteri TIK lan Administrasi Publik bebarengan karo sekretaris permanen lan teknokrat; Operator lan Regulator Jaringan TIK; agensi pangembangan internasional lan komunitas bisnis bakal melu ing Simposium.