24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
News

Menteri Pariwisata Jamaika nggawa keluhan pajak UK menyang anggota parlemen

0e
0e
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Bartlett, wis nggawa masalah babagan kenaikan Tugas Penumpang Udara (APD) sing direncanakake menyang Anggota Parlemen Inggris (MP) lan Anggota House of Lords ing London.

Print Friendly, PDF & Email

Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Bartlett, wis nggawa masalah babagan kenaikan Tugas Penumpang Udara (APD) sing direncanakake menyang Anggota Parlemen Inggris (MP) lan Anggota House of Lords ing London.

Bartlett, sing dadi pembicara ing resepsi Parlemen taunan Dewan Karibia sing dianakake ing House of Lords ing Westminster, negesake manawa paningkatan APD, kaya sing diusulake pamrentah Inggris, ora adil lan bakal ngrusak pariwisata Jamaika lan Karibia.

Dheweke ujar manawa struktur APD sing diusulake anyar, ing endi negara-negara kasebut dipasang ing band-band sing ditemtokake kanthi jarak ibukutha saka London, diskriminatif, amarga luwih milih negara-negara maju luwih gedhe tinimbang sing cilik, sing padha digunakake lingkungan sing kompetitif.

"Pangowahan iki ndadekake APD minangka pajak sing ora adil lan paling ora 'ijo'," jarene. "Struktur APD minangka pajak lingkungan, nuduhake manawa pengaruh penerbangan menyang Jamaika utawa Barbados luwih saka siji menyang Miami, Los Angeles utawa Maui. Napa negara-negara Karibia sing duwe emisi sing cukup sithik kena pengaruh pajak lingkungan, kanggo polusi paling gedhe ing donya? ” dheweke takon.

Miturut Menteri Pariwisata, pangowahan kasebut, sing dijadwalake bakal diwiwiti ing wulan November, bakal menehi pengaruh gedhe marang pariwisata menyang Karibia, saengga bisa nyebabake ekonomi ing wilayah kasebut lan lelungan dening anggota Inggris Diaspora Karibia (Inggris).

Inggris wis pirang-pirang taun ngetrapake APD kanggo kabeh penumpang sing mangkat saka bandara UK. Nanging, minangka upaya kanggo nyuda emisi penerbangan, Pamrentah Inggris ngusulake reformasi pajak kasebut. Tujuane yaiku supaya wong sing lelungan paling adoh bisa nemokake biaya dampak lingkungan.

Rezim sing direvisi, kaya sing diusulake, bakal nyedhiyakake tujuan sing adoh kaya Jamaika ing salah sawijining band paling dhuwur, kanthi penumpang kelas ekonomi kena pajak £ 50 (US $ 74) saben tiket ing Nopember 2009, lan jumlah mundhak dadi £ 75 ( US $ 112) ing taun 2010. Pajak sing diusulake kanggo ekonomi premium, bisnis, lan tiket kelas siji, bakal tikel tikel kasebut.

Rong band sing ana hubungane karo jarak kasebut bakal diganti papat, dadi negara ing kategori A, B, C utawa D, gumantung saka jarak antarane ibukota lan London.

"Kanthi nyelehake Karibia ing B lan C, nanging kabeh Amerika Serikat ing band B, kita bakal langsung ngalami kerugian rega sing signifikan. Konsekuensi sing ora disengaja saka bandhing geografis kanthi modal yaiku negara-negara maju utama ing wilayah kasebut, Amerika Serikat lan Kanada, sing entuk bathi saka negara-negara sing kurang maju, "ujare Bartlett.

"Wilayah iki gumantung banget karo pariwisata lan akeh ekonomi sing isih bisa ngatasi kerugian saka perdagangan pisang. Ing negara kaya Jamaika, nandhang bathi saka pertanian lan pertambangan, pariwisata wis dadi sumber penghasilan devisa utama. ”

"Iki bakal kedadeyan nalika pengaruh penurunan ekonomi global wis dirasakake lan proyeksi Organisasi Pariwisata Karibia nuduhake jatah pengunjung ing taun 2009 lan 2010," ujare luwih lanjut.

Dheweke ngandhani anggota parlemen lan Lord Inggris manawa Dewan Turis Jamaika lan dewan turis Karibia sing ana ing mburi lobi nglawan pangowahan APD, sing diatur dening publikasi industri Inggris, Travel Trade Gazette.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.