Airlines Airport Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pelancong ngelingake: Rong tiket maskapai gratis ing Emirat bisa uga ngilangi identitas sampeyan

EKS
EKS
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Entuk survey saka Dubai Emirates Airlines. Pelancong kudu mikir kaping pindho sadurunge mangsuli pitakon lan ngarepake tiket maskapai gratis minangka hadiah sing dijanjekake. Rong karcis gratis ing Emirat bisa uga menehi identitas sampeyan.

Warga UEA wis dielingake babagan apus-apus ing media sosial sing janji bakal menehi tiket maskapai gratis.

Penipu ngirim link menyang pangguna kanthi online, supaya dheweke melu survey ing Emirat lan entuk tiket loro gratis.

"Sampeyan wis dipilih kanggo melu ing survey singkat kanggo entuk tiket loro Emirat gratis," pesen palsu kasebut diwaca. Pangguna banjur dijaluk serangkaian pitakon. "Apa sampeyan wis lelungan karo Emirat?" pitakon kapisan diwaca.

Maskapai sing berbasis ing Dubai kasebut ngajak warga supaya ora ngeklik link kasebut lan nuduhake karo kanca-kanca.

Tautan palsu minangka salah sawijining skema phishing sing ngidini penipu entuk akses menyang piranti online pangguna. Skema kasebut bisa digunakake kanthi ngundang pangguna kanggo mbukak link lan sawise mbukak, pangguna menehi kesempatan kanggo scammer maling informasi, kayata jeneng pangguna, tembung sandhi lan rincian kertu kredit.

Awal taun kepungkur, Emirat negesake manawa ana upaya phishing kanggo nggodho pangguna supaya melu ing survey palsu.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.