Costa Rica 2018: Sing penting yaiku kesehatan

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-6
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-6
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ukara "Pura Vida" bisa dirungokake kumandhang ing saindenging Kosta Rika.

Print Friendly, PDF & Email

The Costa Rica Tourism Board (ICT) has launched a new tourism strategy for 2018 –‘Wellness Pura Vida’ – a new ethos that redefines what it means to look after the body and soul. According to the World Health Organization, “burnout”, the state of emotional, mental, and physical exhaustion caused by excessive and prolonged stress, is now a global issue. To combat this, travelers are increasingly combining travel with wellness, a trend that the tourist board is responding to with this new movement for 2018.

Ukara "Pura Vida" dhewe bisa keprungu kumandhang ing saindenging Kosta Rika. Digunakake minangka ucapan utawa ekspresi rasa seneng, tembung kasebut harfiah diterjemahake menyang "urip murni," nanging tegese sejatine yaiku "kebak urip," sing kanthi akurat nglambangake pikiran lan pikiran positipisme Costa Rican sing ngenteni para pengunjung.

Mauricio Ventura, Menteri Pariwisata nerangake manawa "Kanthi Kesejahteraan Pura Vida, kita ngupayakake nyedhiyakake negara kasebut minangka salah sawijining tujuan kesejahteraan terkemuka ing donya, sing nawakake pengalaman unik lan transformatif, sing bisa ningkatake kualitas urip para warga lan wong-wong sing ngunjungi kita. ”

Ing strategi 'Wellness Pura Vida' sing anyar, TIK bakal:

 Makarya karo pihak sing duwe kepentingan utama kanggo mbangun penawaran produk kesehatan sing ana

 Kerjo bareng karo pimpinan lokal kanggo mesthekake yen pariwisata ningkatake entuk manfaat kanggo masarakat lokal

 Promosi panggunaan teknik kesehatan paling anyar, nanging priksa manawa dheweke duwe 'corak Tico' (Tico minangka tembung informal kanggo Costa Rican); nggabungake unsur kayata kegiyatan, olahraga lan jangkauan komunitas lokal - sikap 360 derajat kanggo kesejahteraan sing mbedakake negara kasebut saka pesaing internasional

 Ningkatake pentinge nambah pariwisata kesehatan tanpa ngrugekake lingkungan

 Ningkatake gastronomi lokal lan pribumi minangka bagean saka penawaran kesehatan

Costa Rica nawakake macem-macem pengalaman kesehatan alam sing asli kanggo kabeh pengunjung sing pengin preinan penyembuhan. Kegiatan kasebut kalebu yoga, semedi, earthing, bathing alas, perawatan karo mata air panas, thalassotherapy, lan bisa ditindakake ing papan alam sing nyenengake lan tenang ing saindenging negara. Gunung geni ngrokok, alas prawan sing kandhel, satwa unik lan pantai tropis tanpa wates nggawe swarga Amerika Tengah iki minangka salah sawijining papan paling akeh ing bumi nalika preinan ngobati. Deleng babagan limang pengalaman kesehatan Costa Rican apik ing ngisor iki:

1. Sambungake maneh karo alam nalika mundur kesehatan

Costa Rica minangka papan kanggo nyopot sambungan saka jagad iki. Pengunjung bisa ngganti teknologi lan tweet kanggo sesi yoga esuk sing semangat ing alas udan, trek alas tengah awan lan pelajaran surfing sore ing kutha pesisir Karibia sing santai. Dheweke bisa urip maneh lan mbayar ulang ing salah sawijining hotel kesehatan ing negara kasebut, akeh sing duwe praktisi sing fokus ing pikiran uga awak.

2. Urip gaya urip Pura Vide

Costa Rica ora mung misuwur amarga dadi salah sawijining papan sing paling seneng ing Bumi, nanging uga papan sing paling dawa urip masarakat. Semenanjung Nicoya duwe salah sawijining persentasi paling dhuwur ing tengah taun, lan wilayah kasebut dinyatakake minangka 'zona biru' resmi (salah siji saka limang wilayah geografis ing donya sing umure paling dawa ing statistik) dening panjelajah lan peneliti Dan Buettner.

Pengunjung kudu urip gaya urip 'Pura Vida' iki nalika ana ing Costa Rica, nggawa kabiasaan sehat sing anyar, diwiwiti kanthi panganan sehat sing didhasarake utamane ing pari-parian kalebu pari lan kacang-kacangan (diarani "gallo pinto" nalika dicampur). Ora ana perjalanan sing lengkap tanpa ngombe banyu sing akeh kalsium, ngonsumsi woh-wohan sing seger lan njupuk sampel kopi lokal. Pengalaman kesehatan Pura Vida liyane bisa uga kalebu 'siram alas' (ambegan ing hawa seger alas) lan 'earthing' (mlaku tanpa alas ing bumi / pasir). Tekan 100 ora dijamin, nanging sayah!

3. Nyelehake radar

Pengunjung sing pengin irisan Zen kudu mlebu ing pojok Costa Rica sing kurang dikenal - Semenanjung Osa. Dumunung ing pesisir Pasifik Selatan, wilayah iki dadi swarga kanggo wong-wong sing pengin ngrasakake kecantikan sing lengkap lan uwal saka Wi-Fi. Kesempatan kanggo eksplorasi ora ana watese; kegiyatan ikonik kalebu nonton migrasi paus humpback sing megah, njelajah mangroves kanthi kayak lan pantai lan gunung kanthi wisata bersepeda rekreasi, nonton manuk, yoga, bathuk alas lan mangan panganan organik sing sehat ing pantai. Wilayah iki uga dadi Taman Nasional Corcovado, taman paling gedhe ing Costa Rica lan dadi satwa liar paling unik ing saindenging jagad.

4. Sinau babagan sing anyar

Uga dadi oasis kesehatan, Costa Rica minangka papan dolanan petualangan. Aktif lan njaba ruangan minangka aspek penting saka etos 'Pura Vida' lan prekara sing ora integral karo liburan kesehatan ing negara kasebut. Pengunjung bisa ngarepake yoga sunar, Pilates pantai lan meditasi klompok al fresco. Nanging dheweke uga bisa sinau sing anyar lan nantang, kayata surfing, nunggang jaran, nonton manuk lan numpak dayung.

5. Rasakake sumber banyu panas vulkanik

Ora ana liburan kesehatan menyang Kosta Rika sing lengkap tanpa dikunjungi sumber banyu panas, sing diarani duwe sifat penyembuhan lan restoratif amarga kandungan mineral sing akeh. Pengunjung bisa nggunakake banyu kanggo nganyari maneh kanthi ngeculake energi positif ing awak. Arenal, Rincon de la Vieja, Miravalles Volcano, wilayah Orosi, Perez Zeledon lan Karibia minangka tujuan paling apik kanggo rendhem termal, sawetara sing duwe sumber air panas, bath mud lan fasilitas spa sing paling larang.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Kepala Editor Tugas

Kepala editor Tugas yaiku Oleg Siziakov