Airlines Airport Australia Breaking News Ngilangi Berita Fiji Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Hak-hak manungsa News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Serikat pekerja Australia nglumpukake para buruh penerbangan Fiji sing dikunci

Pilih basa sampeyan
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Rally, diatur dening Federasi Buruh Transportasi Internasional (ITF), bakal njaluk Pamrentah Fiji kanggo njupuk tindakan mendesak kanggo mungkasi lockout lan ngidini para pekerja bali kerja.

Print Friendly, PDF & Email

Aktivis serikat Australia bakal protes ing Sydney dina iki kanggo ndhukung 220 pawang penerbangan Fijian sing wis dikunci ing papan kerjane ing Bandara Internasional Nadi dening perusahaan Air Terminal Services (ATS) wiwit 16 Desember 2017.

Rally, diatur dening Federasi Buruh Transportasi Internasional (ITF), bakal njaluk Pamrentah Fiji - pemegang saham 51 persen ing ATS - supaya njupuk tindakan mendesak kanggo mungkasi lockout lan ngidini para pekerja bali kerja.

Presiden ITF, Paddy Crumlin, saiki ndhesek Pamrentah Fiji kanggo tumindak: "Nganti luwih saka sewulan, 220 pekerja wis dikunci, mung kanggo mbela hak-hak pekerja dhasar.

"Pamrentah Fiji duwe kekuwatan kanggo ngrampungake perselisihan iki lan, kanthi mata pencaharian atusan tenaga kerja lan kulawargane isih ana, kita butuh resolusi sing penting."

Para pekerja - pawang, staf check-in, insinyur, lan katering - ditargetake sawise nekani rapat anyar ing endi masalah salah pengelolaan lan kahanan sing ngeri dibahas, kalebu pembekuan gaji 11 taun.

Surat saka Paddy Crumlin menyang Konsulat Fiji ing Sydney bakal dikirim ing demonstrasi kasebut.

"ITF dadi kuwatir babagan laporan yen kru darat sing wis pengalaman wis diganti dening buruh sing kurang pengalaman," ujare surat kasebut.

"Iki wis nggawe standar keamanan ing risiko sing signifikan. Laporan wis muncul manawa staf "sementara" gagal nglaporake kerusakan pesawat Air New Zealand ing tarmac ing Nadi.

"Maskapai kasebut mung ngerti karusakane nalika insinyur mriksa jet kasebut nalika bali menyang Auckland.

"Pariwisata mesthi dadi perusahaan utama ing Fiji, lan industri kasebut dadi plancong sing sukses kudu yakin manawa keamanan lan keamanane bakal dijamin.

"Dina iki, ITF lan serikat kerja afiliasi, bebarengan karo Dewan Serikat Pekerja Australia, njaluk supaya sampeyan kanthi cepet komunikasi karo Pamrentah Fiji, panjaluk supaya menteri pamrentah bisa cepet-cepet nggawe buruh bisa langsung kerja maneh."

ITF ngundang Pamrentah Fiji kanggo ngrampungake kahanan iki tanpa ditundha kanthi:

* ngidini kabeh buruh bali kerja tanpa kapitunan;
* njamin manawa buruh ora rugi finansial sajrone perselisihan kasebut;
* komitmen manawa ora ana buruh sing bakal dadi korban amarga melu partisipasi ing perselisihan kasebut;
* setuju karo timeline kanggo ngrampungake kabeh masalah liyane, utamane biaya pangaturan biaya para pekerja.

"Pamrentah kudu tumindak mungkasi krisis iki lan njamin supaya masalah keamanan ora nyebabake para wisatawan mikir kaping pindho babagan ngunjungi Fiji," ujare Pak Crumlin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov