Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Presiden Chili sing metu, Michelle Bachelet, entuk jabatan WHO

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-5
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Presiden Chili, Michelle Bachelet, setuju kanggo ketua dewan kemitraan Organisasi Kesehatan Dunia kanggo Maternal, Bayi lan Kesehatan Anak sawise rampung peran pamrentahane tanggal 11 Maret. Pengumuman kasebut digawe sawise rapat tanggal 10 Januari ing istana presiden Santiago, sajrone sing dipimpin kepemimpinan WHO marang Bachelet jabatan kasebut.

"Iki minangka pakurmatan utama kanggo PMNCH," ujare Helga Fogstad, direktur eksekutif Kemitraan ing sawijining pernyataan. Dheweke nyebutake komitmen Bachelet lan kapercayan sing ora kendhat tumrap hak-hak wanita, bocah lan remaja tumrap urip, kesehatan lan kesetaraan ”kanggo nggawe dheweke dadi“ pilihan sing becik kanggo nerusake misi penting ”organisasi kasebut.

Didhisiki ing taun 2005, Kemitraan saiki digawe luwih saka 1,000 organisasi anggota ing 77 negara. Tujuane yaiku nyedhiyakake lembaga akademik, organisasi nongovernmental, asosiasi profesional perawatan kesehatan lan institusi liyane minangka platform kanggo ningkatake kesehatan ibu, bayi lan bocah kanthi koordinasi strategi lan sumber daya ing saindenging jagad. Bachelet bakal dadi kepala pamimpin Kemitraan kanthi sukarela wiwit wulan April, nggenteni Graça Machel, politikus Mozambik lan kemanusiaan internasional.

Bachelet bakal teka ing papan dununge sing anyar kanthi résumé ekstensif kanggo masalah kesehatan internasional lan wanita. Saliyane rong jabatan dadi presiden wanita pertama Chili wiwit taun 2006 nganti 2010 lan 2014 nganti 2018, dheweke uga duwe gelar medis ing operasi kanthi spesialisasi babagan pediatrik lan kesehatan masyarakat. Dheweke njabat dadi menteri kesehatan Chili lan menteri pertahanan ing wiwitan taun 2000an.

Antarane presidensi, Bachelet uga dadi direktur eksekutif pertama UN Women, pejabat karo inisiatif PBB Saben Wanita Saben Anak lan presiden inisiatif gabungan antara Organisasi Buruh Internasional lan WHO.

Bachelet uga dadi anggota dewan mediasi tingkat tinggi sing bubar dibentuk dening Sekretaris Jenderal PBB António Guterres. Ing sawijining wektu, Bachelet minangka salah sawijining kepala negara ing Amerika Selatan, bebarengan karo Cristina Kirchner saka Argentina, Dilma Rousseff saka Brasil lan Laura Chinchilla saka Costa Rica, kabeh wis ora duwe kekuwatan.

Bachelet, 66 taun, bakal netepi tugas jabatane sing anyar nalika manggon ing Chili, tinimbang pindhah menyang kantor pusat WHO ing Jenewa. "Sejatine aku bakal tetep manggon ing negaraku amarga aku tresna marang negaraku lan amarga aku percaya manawa wong kudu terus menehi kontribusi marang derajat kemungkinan," ujare menyang media Chili. Dheweke uga ujar manawa dheweke bakal tetep ing Chili kanggo "mbela kabeh reformasi" sing ditindakake nalika dadi presiden.

Bachelet dicekal dening watesan jangka kanggo milih maneh ing 2017 lan bakal digenteni karo Sebastián Piñera, miliarder tengah kanan sing dadi jabatane dadi presiden antarane rong istilah Bachelet sing ora penting.