Asosiasi Warta Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Vanuatu

Vanuatu ing jalur kedatangan pariwisata lan duwe rencana 2018

vanuatu_tourist-pendatang
vanuatu_tourist-pendatang
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pengunjung internasional sing teka ing Vanuatu kanthi udhara udakara 10,877 ing wulan September 2017, utawa 39% kabeh sing tekan internasional menyang Vanuatu.

Iki minangka kenaikan 12% tinimbang wulan sing cocog ing taun 2016 lan 31% tinimbang wulan sadurunge. Tambah kasebut dibayangke karo jumlah pengunjung sing teka plancongan.

Kapal pesiar utawa pengunjung dina jumlahe ana 16,829 utawa 61% kabeh sing tekan internasional menyang Vanuatu. Iki minangka kenaikan 6% tinimbang wulan sing cocog ing 2016 kanthi total 9 kapal pesiar. Pengunjung dina nyuda 5% tinimbang wulan sadurunge.

Pengunjung Australia nyumbang jumlah pengunjung paling dhuwur kanthi udhara ing 61%; diikuti karo pengunjung New Caledonia lan Selandia Anyar kanthi 11%; Pengunjung Eropa kanthi 5%; Negara pasifik liyane kanthi 4%; Amerika Utara ing 3%; China lan pengunjung saka negara liya masing-masing 2% lan pengunjung Jepang 1%.

Pengunjung internasional kanthi udhara ngenteni rata-rata 10 dina. Iki tambah 1 dina suwene September 2016 lan uga liwat wulan sadurunge. Pulo Tanna terus nampa jumlah pengunjung paling dhuwur kanthi 38%; disusul karo pengunjung ing Pulo Santo kanthi 31%.

Rencana Pariwisata 2018

Kantor Pariwisata Vanuatu (VTO) duwe rencana 'apik' sing bakal diwiwiti taun 2018.

Tim dinamis sing kalebu Manajer Umum VTO, Mrs Adela Aru, Manajer Pemasaran, Allan Kalfabun, Manajer Riset Informasi lan Data, Sebastien Bador kanthi penasihat teknis lan staf dhukungan nuduhake pratandha manawa 2018 bakal menehi pengaruh gedhe ing industri pariwisata Vanuatu.

Ibu Aru ujar manawa tim lan staf VTO duwe hubungan kerja sing apik karo para pemangku kepentingan lan wis gabung karo mitra pangembangan kanggo nindakake kegiatan taun iki kanggo nggawa luwih akeh turis ing negara kasebut.

"Kita seneng banget ngumumake manawa bakal ngluncurake kampanye utama minggu iki kanthi kemitraan karo Air Vanuatu ing Sydney lan Brisbane, Australia sajrone nem minggu lan digawe sukses karo Pamrentah Vanuatu, Pamrentah Selandia Baru lan Pamrentah Australia," jarene.

"Air Vanuatu kerja sama karo VTO lan nggawe tarif kompetitif menyang Australia lan Selandia Baru sing nggawe Vanuatu luwih kuat dadi tujuan pilihan kanggo para pengunjung internasional amarga kita ora kerja terus kerja karo Manajer Pemasaran, Allan, menyang promosi Vanuatu ing pasar regional lan internasional kayata Asia lan Eropa.

"Kampanye utama ing kuartal pertama taun iki bakal mbantu nyiyapake pasar lan kita bakal makarya bareng industri kanthi dhukungan saka sektor swasta - kampanye regane AUS $ 650,000 ing Australia lan kanggo kampanye Selandia Baru biaya $ 200,000 kanggo kuartal kaping pisanan."

Kalfabun negesake maneh, yen penting target pasar ing wilayah kasebut kanggo ningkatake jumlah pesenan ing Vanuatu sing wiwit wiwitan taun positif kanggo sawetara operator tur lan wisata ing Vanuatu.

"Iki kabeh yaiku njaga konsistensi lan saengga kita duwe feed feed sing apik banget - mula kita wis nggawe pusat panggilan ing provinsi sing bakal nyedhiyakake data terkini lan bareng karo jaringan babagan acara sing bakal kedadeyan ing saindenging negara. kita bakal duwe 'Kalender Acara' lan kita seneng bisa narik luwih akeh turis kanggo milih Vanuatu dadi tujuan lan pengin bali nalika preinan, ”jarene.

"Kita ora mung saingan ing negara, nanging uga duwe negara-negara pulau liyane kayata Fiji, lan kita minangka tujuan plancongan, butuh ruang kanggo kampanye amarga bocah wis sekolah maneh lan wong tuwa kudu nggawe rencana preinan, mula kita kudu nggawe kampanye babagan apa sing ditawakake Vanuatu.

"Salah sawijining prioritas VTO yaiku ngiyatake pusat panggilan supaya para area terpencil bisa diakses kanthi luwih akeh kanggo nyedhiyakake macem-macem pengalaman sing bisa dikunjungi para pengunjung lan ora mung iku, uga bakal menehi data babagan pengalaman lan produk sing bakal digunakake kanggo target mung turis lokal nanging turis lokal kayata paket kulawarga sing kasedhiya ing pulau njaba nganti Kepulauan Banks. ”

Lokakarya pusat panggilan saiki ditindakake ing Santo sing difasilitasi dening VTO kanggo nglatih petugas sing duwe pusat panggilan supaya luwih efektif lan ngasilake data kanggo kegiatan pariwisata ing negara kasebut.

Ana luwih akeh kegiyatan sing bakal ditindakake VTO ing taun iki lan VTO seneng lan optimis yen taun 2018 bakal sukses ing industri pariwisata.

"Kita pengin ngakoni sektor swasta, khusus ing industri pariwisata, mitra pangembangan lan organisasi kanthi kemitraan karo VTO kanggo dhukungan ing industri pariwisata kanthi awis utawa sithik nalika kita kerja sama kanggo ngembangake lan marakake Vanuatu menyang jagad, ”Bu Aru rampung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.