Warta Breaking Dominica News tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan

Mantan Presiden AS Clinton nindakake komitmen karo Dominica babagan perubahan iklim

President20Bill20Clinton20centre20pictured20with20Prime20Minister20Roosevelt20Skerrit20left20and20wife20Melissa20right.
President20Bill20Clinton20centre20pictured20with20Prime20Minister20Roosevelt20Skerrit20left20and20wife20Melissa20right.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Industri pariwisata lan pariwisata ing Dominica meh tiwas sawise topan taun kepungkur. Saiki mantan Presiden Amerika Serikat, Bill Clinton, wis ngunjungi negara cilik Dominika ing dina iki, negesake komitmen saka Inisiatif Iklim Clinton Foundation kanggo ngewangi Dominica ing misi sing dadi negara sing tangguh ing iklim kaping pisanan.

Negara kasebut butuh sawetara PR sing apik sawise topan anyar sing ngrusak sebagian besar negara lan industri pariwisata lan pariwisata nandhang sangsara, Perdana Menteri Dominica, Roosevelt Skerrit, nampi Presiden Clinton esuk mau menyang pulau kasebut, lan bareng-bareng menehi konferensi pers bareng, ngumumake rencana sing lagi ditindakake kanggo maju ing pembangunan negara berkelanjutan.

Presiden Clinton percaya manawa pendekatan Dominica kanggo perubahan iklim duweni potensi kanggo nuntun jagad kasebut kanthi cara anyar kanggo ngasilake tenaga bersih, nyuda ancaman perubahan iklim lan ningkatake

Presiden muji kaprawiran negara lan kemampuan masarakat ora mung “ngatasi pengaruh bencana alam […] nanging luwih, kanggo njupuk kauntungan saka wektu iki kanggo posisi negara iki kanggo nangani bencana sabanjure lan nanggapi kanthi cara sing bakal nambah kasempatan kanggo slamet saka perubahan iklim sing mrentah jagad iki lan bisa sukses. ”

Presiden banjur nglajengake komentar babagan kekuwatan kepemimpinan lan visi sing disedhiyakake dening Perdana Menteri Roosevelt Skerrit:

“Apa kita bisa nemokake cara sing beda kanggo ngembangake lan ngasilake kekuwatan sing menehi kesempatan kanggo ngasuh anak lan putu sampeyan ing papan iki kanthi aman lan luwih sejahtera? Wangsulane ya.

"Aku mung matur nuwun banget yen Perdana Menteri sampeyan, meh kabeh pemimpin liyane, entuk."

Gegayutan karo tumindak sing luwih berkelanjutan lan ngetutake visi Dominica sing tahan iklim, Presiden ngirim pesen tartamtu kanggo para pamirsa sing isih enom ing konferensi pers:

"Sampeyan duwe kesempatan ing kene, wiwit ing Dominika ... manawa Karibia bisa dadi luwih makmur kanthi mbangun omah lan struktur sing tangguh tinimbang ora nggatekake [perubahan iklim]. Luwih makmur, kekuwatan ijo sing akeh ... Sampeyan bisa ngganti kabeh prasangka. ”

Antarane komitmen Presiden Clinton liwat Inisiatif Iklim Yayasan Clinton kalebu ngewangi Dominica ing rencana sumber daya terpadu Pamrentah kanggo sektor energi.

Presiden Clinton uga negesake akeh gaweyan sing dibutuhake kanggo mbalekake Dominica dadi mantan kamulyan:

"Gampang yen wong pindhah nalika ana bencana lan kabeh wong kesel lan pegel, lan sampeyan lali yen 90% gaweyan kudu ditindakake sawise puing-puing wis dibersihake sawise tragedi kasebut kliwat."

Pamrentah Dominika terus nyengkuyung sumbangan kanggo DominicaRelief.org.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.