24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Breaking Samoa Pariwisata News Wire Plancongan

Latihan Nglumpukake Data Berkelanjutan ing Samoa

SAM1-1
SAM1-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Organisasi Pariwisata Pasifik Selatan (SPTO) ngluncurake pelatihan nglumpukake data kanggo 15 hotel ing Samoa sing dadi sukarela kanggo melu program pemantauan keberlanjutan.

Latihan kasebut minangka komponen Program Kerangka Kerja 10 taun PBB babagan Konsumsi Berkelanjutan lan Produksi, sing tujuane kanggo nyengkuyung manajemen sumber daya sing bertanggung jawab lan ningkatake sukses ekonomi kanggo bisnis individu.

"SPTO alon-alon maju peran ing promosi praktik berkelanjutan ing sektor kasebut. Tantangan lan sistem pemantauan sing kuat bakal mbantu kita nemtokake ing endi kita lan apa sing kudu ditindakake kanggo nggayuh tujuan, ”ujare Kepala Eksekutif SPTO, Christopher Cocker.

Program ngawasi fokus ing 8 indikator sing kalebu sampah, energi, manajemen banyu, pengadaan, lapangan kerja, polusi, konservasi lan warisan budaya.

Manajer SPTO kanggo Pengembangan Pariwisata Berkelanjutan, Christina Leala- Gale, sing nganakake pelatihan, ujar manawa keberlanjutan ing sektor pariwisata kritis amarga ana ancamane perubahan iklim, bencana, lan ketidakstabilan ing iklim investasi.

"Pariwisata bisa ngonsumsi akeh sumber daya lan ngasilake sampah sing bisa mbebayani lingkungan, mula sektor akomodasi kudu golek cara sing bisa nyuda efek samping tumrap lingkungan, masarakat lan budaya", jarene Gale.

Pelatihan uga ditindakake kanggo staf Otoritas Pariwisata Samoa kanggo nambah kesadharan babagan pentinge pariwisata berkelanjutan, ngawasi kinerja keberlanjutan, lan nguatake statistik pariwisata lan pemasaran supaya bisa nyengkuyung keberlanjutan tujuan 'Samoa Cantik'.

Latihan kasebut, sing dibiayai dening UNDP, dikoordinasi kanthi kolaborasi karo mitra-mitra ing ngisor iki: Pamrentah Samoa liwat Otoritas Pariwisata Samoa, Asosiasi Hotel Samoa, Asosiasi Pariwisata Samoa Savaii lan International Travel Sustainable. Program sing padha bakal diluncurake kanggo operator hotel lan akomodasi sing kasengsem ing Fiji ing pungkasan wulan iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.