24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Kepulauan Cook Warta Pamrentah News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Kepiye para pimpinan pariwisata Cooks Island ngurmati kebutuhan masarakat

Cookislands_CEO_of_Cook_Islands_Tourism_Corporation_Halatoa_Fua
Cookislands_CEO_of_Cook_Islands_Tourism_Corporation_Halatoa_Fua
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Perusahaan Kepulauan Cook Cook ujar manawa ngelingi tekanan sing saya akeh sing nggawe infrastruktur umum.

Ing taun kepungkur, jumlah kasebut saya mundhak 10 persen nalika Cooks nampani 161,362 wisatawan turis, loro-pertiga asale saka Selandia Baru.

Pamrentah wiwit nyathet yen tuwuh luwih akeh tanpa ningkatake risiko infrastruktur nesu kanggo warga lokal.

Wabah alga ing Rarotonga's Muri Lagoon wis nyebabake rencana kanggo nambah sistem banyu limbah ing wilayah turis sing populer, sawijining proyek sing bakal menehi sumbangan Selandia Baru $ US6.3 yuta

Kepala eksekutif perusahaan kasebut, Halatoa Fua, ujar manawa akeh turis Selandia Baru teka nalika musim salju lan isih ana akeh ruang turis ing musim Cook and Low.

Nalika prediksi mung jumlah turis moderat ing taun iki, Pak Fua ujar manawa kenaikan paling gedhe ing taun-taun pungkasan yaiku para pengunjung sing uwal musim salju ing belahan bumi sisih lor.

Nanging dheweke ujar manawa Kebijakan Pariwisata Berkelanjutan Cooks mbutuhake pertumbuhan sektor kasebut supaya bisa selaras karo kabutuhane masarakat.

"Dadi iku sing kita eling. Kita uga ndeleng ing saindenging jagad iki pengalaman sing padha yen pariwisata dadi penghalang kanggo penduduk lokal, "ujare Pak Fua.

"Iki bisa sinau saka kita supaya bisa ana keseimbangan ing sektor iki."

Fua ujar manawa ditambah karo perbaikan sistem banyu limbah, solusi kanggo masalah manajemen sampah Rarotonga kudu ditemokake.

Kunjungan luwih akeh menyang pulau-pulau njaba Cook bisa ngatasi tekanan ing Rarotonga, nanging Fua ujar manawa bakal mbutuhake investasi uga infrastruktur.

“Coba umpamane pulau Atiu, udakara antara 20 nganti 30 kamar. Nggoleki carane bisa nambah lalu lintas menyang Atiu, kita bisa ndeleng kepiye kanggo menehi insentif investasi ing Atiu uga prasarana umum, kayata jalur udara lan layanan kesehatan, "jarene.

"Lan yen kita bisa ndeleng luwih akeh lalu lintas pengunjung menyang pulau-pulau njaba, kita bakal kepiye carane bisa nambah investasi utamane ing infrastruktur."

Fua ujar manawa anane Resor Cooks sing mung limang bintang ing Aitutaki, mbantu narik pengunjung hemisfer Lor menyang pulau-pulau njaba, sing nambah wektu lan dhuwit sing dienggo para turis ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.