24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Kiribati Warta Breaking Papua Nugini transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Menteri wis rampung: Penerbangan antara Papua Nugini lan Kiribati

kiribati_png_flights
kiribati_png_flights
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Perhubungan Kiribati saiki negosiasi penerbangan langsung antara Papua Nugini lan Kiribati.

Rembugan saiki ditindakake ing Hotel Gateway ing Port Moresby supaya ana perjanjian sing ditandatangani lan bisa ditindakake.

Agendas sing dibahas ing esuk iki kalebu nyakup konsep Teks Perjanjian Layanan Udara PNG-Kiribati kanggo koherensi lan panrima, lan identifikasi poin operasi kanggo pihak katelu kanggo kedadeyan lan aksine.

Diskusi kasebut ndeleng kemungkinan panggunaan Federasi Mikronesia minangka penengah ing perjanjian kasebut.

"Apa wae sing bakal ana, maskapai tartamtu bakal dibahas ing antarane rong maskapai penerbangan kita," ujare Sekretaris Departemen Perhubungan, Roy Mumu.

Dokumen perjanjian bakal ditandatangani dening menteri transportasi negara kasebut sawise diskusi lan asil diskusi ing esuk iki.

Nganti saiki, PNG duwe 14 perjanjian layanan udara karo macem-macem ekonomi APEC, kalebu negara-negara pulau Pasifik sing tetanggan kayata Kepulauan Solomon, Fiji, Vanuatu lan mesthine Australia lan Selandia Baru.

Kesepakatan paling anyar sing ditandatangani ing antarane FSM sing saiki nggampangake rong penerbangan seminggu ditindakake dening Air Niugini.

"Diskusi luwih lanjut bakal nyebabake penandatanganan perjanjian layanan udara resmi, uga dialog pertama sing bakal teka; muga-muga bisa nyebabake konkrit sing bakal ngaktifake lan ningkatake panyambungan udara karo negara-negara pulau Pasifik, "ujare Mumu.

Kabeh spesifik negosiasi bakal rampung ing bengi iki, gumantung saka asil negosiasi saiki karo delegasi layanan udara saka Kiribati.

Sementara, direktur penerbangan sipil, Aako Teikake, matur nuwun marang Pamrentah PNG sing nampa Kiribati ing nggawe kesepakatan layanan udara, sing bakal penting kanggo ekspansi konektivitas Air Kiribati liwat rezim kasebut.

"Kita ngarep-arep duwe asil sing apik banget lan migunani," ujare.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.