24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Warta Breaking Tonga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

'Badai paling parah sajrone 60 taun' ngancurake gedung parlemen Tonga sing umur suwene

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1-2
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1-2
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Bangunan parlemen sing umur 100 taun ing ibukota Nuku'alofa, ibukota Tonga, ambruk ing badai paling gedhe sing nempuh negara pulau kasebut luwih saka 60 taun.

Badai tropis Kategori 4 nyerang negara kasebut sewengi, ngangkat gendheng saka omah lan nggugurake kabel listrik lan wit. Kantor Manajemen Darurat Nasional (NEMO) Tonga ujar manawa ora ana omah sing rusak tanpa badai tropis, miturut Radio NZ. "Aku melu tanggapan bencana suwene 30 taun suwene lan kahanan paling ala sing dakalami," ujare Graham Kenna saka NEMO.

Isih durung dingerteni pira pirang-pirang wong sing ciloko amarga badai, utawa yen ana korban jiwa. Tim manajemen bencana ngupayakake ngukur kerusakan kasebut. Nanging, gedung parlemen Tonga sing umur setaun kalebu korban struktural sing dikonfirmasi.

Palang Merah Tonga ujar manawa kerusakan tanduran, omah, vegetasi lan prasarana dhuwur banget. Mantan anggota parlemen ngandhani RNZ manawa meh kabeh panen ing pulau Eua wis rusak.

Negara darurat ngumumake pamrentah sadurunge badai lan pusat evakuasi didhekake. Kantor Met Inggris ngonfirmasi badai kasebut. Anginé luwih saka 124 mil per jam (200km / jam) minangka angin paling kuat sing ngrusak pulau-pulau utama Tonga wiwit cathetan modern diwiwiti 60 taun kepungkur.

Tonga minangka negara pulau Pasifik sing kasusun saka luwih saka 170 pulau sing kapisah. Iki ditemokake ing sisih wétan Fiji lan sisih lor Selandia Baru. Siklon Gita saiki nuju ing Fiji lan samesthine bakal dadi badai Kategori 5. Dijangka ora kejawab pusat populasi utama negara kasebut. Badai kasebut terus saya kuat wiwit ditinggalake rusak ing Samoa lan Samoa Amerika minggu kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov