24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Cruising budaya Warta Breaking Ekuador News tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Nindakake Galapagos kanthi bener

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-3
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Tuwuh popularitas saben taun, Kepulauan Galapagos minangka tujuan plancongan sing paling digoleki. Iki uga minangka salah sawijining ekosistem paling rapuh ing donya.

Daya tarik kepulauan iki ing pesisir Ekuador bisa diibaratake kaya angsa sing nyelehake endhog emas. Dadi misuwur banget, ujare Todd Smith, pangadeg lan presiden AdventureSmith Explorations, tegese mbebayani tumrap pariwisata lan infrastruktur sing ora bisa dikendhaleni kanggo Situs Warisan Dunia UNESCO iki.

"Iki bisa nyebabake erosi ekosistem sing nyengkuyung panguripan manuk, flora lan fauna sing dituju masarakat ing kene," jarene.

Ing ngisor iki minangka pedoman babagan cara nindakake Galapagos kanthi bener.

- Pindhah nganggo kapal cilik (12 nganti 100 tamu). Kapal-kapal cilik dadi pusat liburan Kepulauan Galapagos. Nyakseni manuk lan satwa ing lingkungan pulau sing durung nantang bisa diakses kanthi kapal cilik. Ngopo Jembar luwih saka 3,000 mil persegi karo 13 pulau utama, kepulauan Galapagos luwih gedhe tinimbang sing sampeyan kira, lan akeh situs pengunjung sing bisa diakses nganggo banyu. Turu ing kapal saben wengi ngidini eksplorasi sing luwih jembar amarga sampeyan ora kudu bali menyang akomodasi adhedhasar tanah saben sore sawise plancongan awan.

Asosiasi Operator Tur Galápagos Internasional (IGTOA) nglaporake manawa 100 persen pertumbuhan pariwisata Galapagos ing dasawarsa pungkasan asale saka turisme adhedhasar tanah nalika pariwisata adhedhasar kapal mudhun.

"Plancongan adhedhasar kapal ing Galapagos diatur banget kanggo nggedhekake pengalaman tamu lan nyuda pengaruh ing pulau-pulau," ujare Smith, sing uga dadi anggota dewan IGTOA. Pariwisata darat saiki kurang diatur, lan dadi target IGTOA, UNESCO lan klompok konservasi liyane kanggo nyedhaki tuwuhing pulau-pulau kanthi tliti kaya pariwisata adhedhasar kapal.

- Tetep anggere sampeyan bisa. Kanthi ngidini sampeyan luwih akeh wektu ing Nusantara, sampeyan bakal nemoni satwa sing paling akeh lan ndeleng kepulauan sing luwih akeh. Nggawe luwih akeh wektu kanggo ngerti beda ekologis sing beda ing antarane pulau-pulau kasebut nambah pengalaman lan mbantu konservasi kanthi luwih akeh penerbangan maskapai sing metu lan metu. Lalu lintas udara sesarengan paningkatan muatan kargo minangka salah sawijining keprihatinan sing diidentifikasi dening UNESCO ing Laporan Konservasi Negara Bagian 2016 ing Kepulauan Galapagos amarga iki minangka vektor utama spesies spesies invasi anyar.

Nginep maneh uga mbantu nyengkuyung komunitas lokal kanthi luwih akeh kesempatan kanggo interaksi sing migunani. "Disaranake paling ora pelayaran 7 wengi / 8 dina," ujare Smith.

- Priksa konservasi dadi prioritas utama. Sadurunge lelungan Galapagos, masarakat disaranake sinau babagan organisasi konservasi lan kabutuhan masarakat lan nyumbang wektu utawa dhuwit kanggo dheweke.

- Rencanakake ndhisik, tindakake sapisan kanthi bener. Plancong menyang papan sing rapuh kayadene Galapagos sing paling becik dipungkasi sepisan, mula gawe proses pemilihan sing nyenengake kanggo lelungan sing sepisan iki. "Blanja kanggo pengalaman paling apik lan golek saran saka ahli sing wis kesah menyang Kepulauan Galapagos," saran Smith. Pesenan dini nyedhiyakake luwih akeh pilihan tanggal lan kapal, ditambah uga penawaran spesial kaya diskon manuk awal.

- Snorkel! "Yen sampeyan ora mlebu banyu, sampeyan bakal ngilangi satwa liar ing Galapagos," ujare Smith. "Ora ana kekurangan iwak warna-warni, nanging nemoni megafauna karismatik (singa laut, hiu, sinar, kura-kura), iguan segara sing katon kaya prasejarah, lan siji-sijine penguin sing manggon ing sisih lor khatulistiwa yaiku sing nggawe snorkeling Galapagos adoh." Pilihan snorkeling kalebu saka jero banyu nganti snorkeling pesisir sing ramah. Kanggo sing pancene ora pengin snorkel, sampeyan bisa milih kapal kanthi kapal kaca ngisor. "Berinteraksi karo satwa Galapagos lan ndeleng dheweke ing jarak sing cedhak nggawe pikiran konservasi nalika sampeyan obligasi karo kewan sing ora wedi," tambah Smith.

- Elinga sampeyan ana ing Amerika Selatan. Aja cepet-cepet lelungan lan aja nganti nggoleki sawetara Ekuador utawa wilayah liyane, kayata Lembah Suci lan Machu Picchu, Peru, sing ditawakake.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov