24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Warta Breaking Panama Pariwisata transportasi

Copa Holdings nglaporake penghasilan bathi $ 100.8 yuta

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-15
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-15
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Copa Holdings, SA, dina iki ngumumake asil finansial kanggo kuartal kaping papat 2017 (4Q17) lan taun 2017 lengkap.

LAMPIRAN OPERASI lan KEUANGAN

• Copa Holdings nglaporake penghasilan bersih US $ 100.8 yuta kanggo 4Q17 utawa penghasilan per saham (EPS) US $ 2.38, dibandhingake karo penghasilan net US $ 90.5 yuta utawa bathi saben saham US $ 2.14 ing 4Q16. Ora kalebu barang-barang khusus, sing kanggo 4Q17 kalebu bathi non-tunai US $ 0.5 yuta sing ana gandhengane karo kontrak hedge bahan bakar pasar, Perusahaan bakal nglaporake penghasilan bersih US $ 100.3 yuta, utawa EPS sing diatur US $ 2.36, dibandhingake karo penghasilan net sing disetel US $ 54.7 yuta utawa EPS sing disetel US $ 1.29 ing 4Q16.

• Kanggo taun lengkap 2017, penghasilan bathi tekan US $ 370.0 yuta utawa EPS US $ 8.72, dibandhingake karo penghasilan net US $ 334.5 yuta utawa bathi saben saham US $ 7.90 kanggo taun lengkap 2016. Ora kalebu barang-barang khusus, sing kanggo 2017 kalebu non- bathi awis US $ 2.8 yuta sing ana gandhengane karo kontrak hedge bahan bakar pasar, Copa Holdings bakal nglaporake laba bersih sing disetel US $ 367.2 yuta utawa EPS US $ 8.66, dibandhingake karo penghasilan net sing disetel US $ 201.4 yuta utawa sing disetel EPS saka US $ 4.75 kanggo taun 2016.

• Penghasilan operasional kanggo 4Q17 entuk US $ 120.4 yuta, nuduhake kenaikan 70% saka pendapatan operasional US $ 70.6 yuta ing 4Q16, minangka asil saka 2.9% paningkatan penghasilan unit saben mil kursi (RASM), lan 4.2% nyuda biaya unit. Margin operasi kanggo 4Q17 ana ing 17.8%, dibandhingake karo margin operasi 11.7% ing 4Q16.

• Kanggo taun 2017 lengkap, Perusahaan nglaporake pendapatan operasional US $ 440.1 yuta, nuduhake kenaikan 59% tinimbang pendapatan operasional US $ 276.1 yuta kanggo taun 2016. Bathi operasional kanggo taun penuh 2017 ana 17.4%, dibandhingake karo operasi margine 12.4% ing 2016.

• Total bathi kanggo 4Q17 mundhak 12.4% dadi US $ 675.6 yuta. Pangasil saben mil penumpang tambah 1.2% dadi 12.9 sen lan RASM mlebu 11.1 sen, utawa 2.9% ing ndhuwur 4Q16.

• Kanggo 4Q17, lalu lintas penumpang gabungan dadi 11.3% dene kapasitas gabungan dadi 9.2%. Asile, faktor beban gabungan kanggo kuartal iki mundhak 1.6 poin persentase dadi 83.2%. Kanggo taun 2017 lengkap, faktor beban gabungan uga 83.2%, 2.8 poin persentase luwih dhuwur tinimbang 2016 ing 8.8% pangembangan kapasitas.

• Biaya operasional saben kursi sing kasedhiya (CASM) mudhun 4.2%, saka 9.5 sen ing 4Q16 dadi 9.1 sen ing 4Q17. CASM ora kalebu biaya bahan bakar mudhun 6.7% saka 6.9 sen ing 4Q16 dadi 6.5 sen ing 4Q17, utamane minangka asil saka pangaturan sing ora awis ing asumsi umur migunani pesawat kita, sing nambah biaya depresiasi ing 4Q16 kanthi signifikan.

• Investasi awis, jangka pendek lan jangka panjang rampung pungkasan taun 2017 udakara US $ 1.0 milyar, nuduhake 40% saka bathi rolas wulan pungkasan.

• Copa Holdings mungkasi taun iki kanthi armada 100 pesawat gabungan - 66 Boeing 737-800s, 14 Boeing 737-700s, lan 20 Embraer-190s.

• Kanggo 2017, Copa Airlines mungkasi taun kanthi performa tepat waktu 86.7% lan faktor penyelesaian penerbangan 99.4%, njaga jabatane ing antarane para industri paling apik.

Acara Salajengipun

• Ing wulan Januari 2018, perusahaan ngirim siji Boeing 737-800, nambah armada gabungan dadi 101 pesawat.

• Uga ing wulan Januari 2018, perusahaan kasebut diakoni dening FlightStats - kanggo taun kaping lima berturut-turut - dadi maskapai penerbangan paling tepat waktu ing Amerika Latin, lan dening OAG minangka maskapai penerbangan paling tepat kaping-4 ing donya.

• Ing tanggal 1 Februari 2018, perusahaan kasebut ngumumake telung tujuan anyar wiwit wulan Juli: Salvador lan Fortaleza, tujuan kaping 8 lan 9 ing Brasil, lan Bridgetown, Barbados, tujuan kaping 16 ing Karibia.

• Ing tanggal 21 Februari 2018, Dewan Direksi Copa Holdings nyetujoni pambayaran dividen triwulan 2018 87 sen per saham. Dividen bakal disebarake sajrone wulan Maret, Juni, September lan Desember. Dividen kuartal kaping pisanan 87 sen saben saham bakal dibayar tanggal 15 Maret marang para pemegang saham sing wis direkam tanggal 5 Maret 2018.

Keuangan Gabungan

& Sorotan Operasi 4Q17 4Q16 Varian vs. 4Q16 Varian 3Q17 vs. 3Q17 FY 2017 FY 2016 Varians vs. 2016

Revenue Passengers Carried (‘000) 2,460 2,199 11.9% 2,518 -2.3% 9,504 8,560 11.0%
RPMs (mm) 5,086 4,568 11.3% 5,330 -4.6% 19,914 17,690 12.6%
ASMs (mm) 6,111 5,597 9.2% 6,221 -1.8% 23,936 22,004 8.8%
Faktor Beban 83.2% 81.6% 1.6 pp 85.7% -2.4 pp 83.2% 80.4% 2.8 pp
Yield 12.9 12.8 1.2% 12.0 7.5% 12.4 12.2 1.5%
PRASM (US$ Cents) 10.8 10.4 3.2% 10.3 4.5% 10.3 9.8 5.0%
RASM (US$ Cents) 11.1 10.7 2.9% 10.6 4.7% 10.6 10.1 4.6%
CASM (US$ Cents) 9.1 9.5 -4.2% 8.6 5.0% 8.7 8.8 -1.4%
KASM Excl. Bahan bakar (US $ Sen) 6.5 6.9 -6.7% 6.3 2.7% 6.3 6.4 -1.7%
Galon Bahan Bakar Dikonsumsi (Yuta) 78.7 72.4 8.8% 80.0 -1.6% 307.0 284.3 8.0%
Rata-rata Rega Saben Galon Bahan Bakar (US $ Dolar) 2.03 1.96 3.5% 1.82 11.0% 1.87 1.86 0.5 XNUMX%
Panjang Rata-rata Haul (Mil) 2,067 2,078 -0.5% 2,117 -2.3% 2,095 2,067 1.4%
Average Stage Length (Miles) 1,292 1,244 3.9% 1,300 -0.6% 1,282 1,213 5.7%
Departures 32,183 30,499 5.5% 32,593 -1.3% 126,963 123,098 3.1%
Block Hours 106,750 98,150 8.8% 108,930 -2.0% 419,610 388,058 8.1%
Average Aircraft Utilization (Hours) 11.6 10.8 7.7% 11.7 -1.2% 11.4 10.6 7.9%
Pendapatan Operasi (US $ mm) 675.6 601.3 12.4% 657.2 2.8% 2,527.6 2,221.8 13.8%
Operating Income (US$ mm) 120.4 70.6 70.4% 119.1 1.1% 440.1 276.1 59.4%
Margin Operasi 17.8% 11.7% 6.1 pp 18.1% -0.3 pp 17.4% 12.4% 5.0 pp
Net Income (US$ mm) 100.8 90.5 11.4% 103.8 -2.8% 370.0 334.5 10.6%
Penghasilan Bersih sing Disetujui (US $ mm) 100.3 54.7 83.4% 100.8 -0.5% 367.2 201.4 82.4%
EPS - Dhasar lan diencerke (US $) 2.38 2.14 11.3% 2.45 -2.8 8.72 7.90 10.4%
EPS sing Diatur - Dhasar lan Diencerke (US $) (1) 2.36 1.29 83.2% 2.38 -0.5% 8.66 4.75 82.1%
# Saham - Dhasar lan Diencerke ('000) 42,430 42,383 0.1% 42,430 0.0% 42,419 42,358 0.1%

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov