Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel budaya Warta Fashion Warta Pamrentah News Warta Breaking Nigeria wong News Wire Plancongan Maneka Warta

Intine musik Afrika ing pariwisata sadurunge Dina Pariwisata Afrika

Draft otomatis
spric saka africa

Sugih karo sumber daya alam bébas, warisan alam lan pesisir murni, Afrika dianggep minangka bawana utama ing saindenging jagad kanggo warisan budaya ing musik kanthi sentuhan tradhisi, budaya lan gaya urip masarakat Afrika.

Ngenali posisi bawana Afrika ing peta pariwisata donya, ing Dina Pariwisata Afrika wis dirancang lan dikenalake, kanthi tujuan kanggo promosi lan pemasaran obyek wisata sing akeh, situs turis, lan layanan turisme sing kasedhiya lan ditawakake ing macem-macem negara ing bawana iki.

Disponsori dening eTurboNews ing Dina Pariwisata Afrika sing bakal kaping pisanan tanggal 26 Novemberth wis direncanakake lan diatur dening Desigo Tourism Development and Facility Management Company Limited kanthi kolaborasi Dewan Pariwisata Afrika (ATB), Dina Pariwisata Afrika (ATD) kanthi tema "Pandemi Kemakmuran kanggo Keturunan".

Nganggo musik minangka bagean saka warisan budaya sing sugih ing Afrika, Sauti za Busara utawa Voice of Wisdom minangka salah sawijining festival musik pan-Afrika sing diatur saben taun ing pulau wisata Zanzibar ing Pesisir Timur Samodra India. 

Ngrayakake keragaman budaya ing pagelaran langsung, acara kasebut narik akeh turis kanggo ngunjungi Kutha Watu Zanzibar kanggo nikmati macem-macem musik Afrika sing nyawiji wong-wong ing bawana lan liyane sing ngunjungi situs turise.

Edisi Sauti za Busara ing taun 2021 bakal ngguncang tembok Kota Batu Zanzibar ing dina Jumuah, 12 lan Setu Februari, 13 Februarith kanthi pangarep-arep bisa narik kawigaten para pengunjung manca, lokal lan regional sing bakal lelungan menyang swarga turis Samudra Hindia kanggo santai banjur niliki macem-macem ketukan musik Afrika.

"Campuran unik para seniman lan penonton ing Sauti za Busara minangka salah sawijining kunci utama kanggo sukses," ujare Direktur Promosi Busara, Pak Yusuf Mahmoud.

"Kita duwe kabeh gaya musik sing gegandhengan karo Afrika, wiwit musik tradisional nganti fusi Afro-pop, jazz, reggae, hip hop lan elektro. Kita menehi prioritas kanggo bakat enom lan anyar sing main musik langsung sing unik lan identik karo budaya Afrika, "jarene.

Para musisi kanggo menehi warna acara kasebut dipilih saka luwih saka 400 kiriman saka saindenging bawana, Samudra Hindia lan diaspora Afrika. 

Musisi sing dipilih asale saka Tanzania kalebu Zanzibar, The Gambia, Algeria, Reunion, Maroko, Mozambik, Lesotho, lan Uganda, Ghana lan Afrika Selatan lan akeh negara liya ing Afrika. 

Acara Sauti za Busara 2021 bakal dadi tuan rumah 14 pagelaran ing panggung utama sajrone rong dina. Saka jumlah kasebut, setengah bakal makili Tanzania utawa Afrika Wétan, kanthi rong klompok saka Afrika Lor, loro saka Afrika Kulon, telu saka Afrika Kidul lan liyane kanggo makili wilayah Samudera Hindia, ujare Mahmoud.

Campuran unik para seniman lan pamirsa ing Sauti za Busara minangka kunci sukses ing endi 29,000 wong saka kabeh pelosok jagad iki wis rawuh ing acara taun iki sing kedadeyan ing wulan Februari 2020, mung sewulan sadurunge kasus virus corona pisanan direkam ing Tanzania 

Afrika minangka bawana musik sing sugih kanthi musisi sing cerdas, bakat lan kuat sing bisa nggunakake musik kanggo mbantu promosi kanggo ngganti narasi ing Afrika banjur narik turis. 

Musik Rhumba Kongo lan musik pop Afrika Barat nggambarake keragaman budaya Afrika, atraksi turis lan gaya urip wong Afrika sing bisa dituduhake karo warga negara liya ing saindenging jagad. 

Ana pangarep-arep manawa festival musik Afrika bisa nggabungake warga Afrika supaya bisa nggabungake maneh benua kasebut supaya bisa didol minangka tujuan wisata sing disenengi kanggo nuduhake pemandangan sing apik ing saindenging jagad.

Pariwisata musik wis saya tambah bisa dingerteni sajrone campuran pariwisata umum. Akeh organisasi sing ngupaya pangembangan pariwisata musik ceruk.

Dina Pariwisata Afrika 2020 bakal dipentasake lan dianakake ing Nigeria, ekonomi paling gedhe ing Afrika lan negara kulit ireng paling gedhe ing saindenging jagad miturut populasi. Sabanjure, acara kasebut bakal diputar ing antarane negara-negara ing Afrika saben taun, ujare penyelenggara.

Acara kasebut bakal nggambarake warisan budaya lan alam ing Afrika sing sugih lan macem-macem nalika nggawe kesadaran babagan masalah sing nyebabake pangembangan, kemajuan, integrasi lan tuwuhing industri lan uga ngrumusake lan nuduhake solusi lan rencana marshal kanggo mbukak industri pariwisata ing Afrika.

Ndhaptar kanggo Hari Pariwisata Afrika ing www.africatourismday.org

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania