24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional budaya Warta Pamrentah News wong Pengumuman Pers Mbangun maneh Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Napa Andong minangka Ibukutha Pariwisata Budaya Korea lan Budaya?

andong
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kutha Andong ing Republik Korea minangka kutha festival, budaya lan pariwisata. Walikota kutha iki yaiku Mr. Young-Sae Kweon. Dheweke dadi tuan rumah pertemuan puncak Kepemimpinan Asia virtual minggu kepungkur dening AMFORHT.

Andong iku sawijining kutha ing Korea Selatan lan ibukutha Provinsi Gyeongsang Utara. Kutha iki minangka kutha paling gedhe ing sisih lor propinsi kasebut kanthi pedunung 167,821 ing wulan Oktober 2010. Kali Nakdong mili liwat kutha Andong sing dadi pusat pasar kanggo wilayah pertanian sekitare.

Iki minangka kesempatan kanggo kepemimpinan kutha kanggo ngobrol karo pimpinan utama ing dunia pariwisata lan ide babagan inisiatif global lan ngerti pentinge kutha-kutha budaya cilik ing saindenging jagad.

Walikota banget karo COVID-19, Walikota ujar manawa krisis iki uga dadi kesempatan kanggo kotane lan rapat kasebut minangka tonggak penting kanggo mbesuk industri pariwisata lan pariwisata Andong.

Andong duwe 5 kutipan Warisan Dunia lan biasane nampa 1 yuta pengunjung saben taun. Festival topeng entuk peserta saka 20 negara. Desa Hahoe Folk bisa dadi desa sing misuwur ing Korea Selatan. Desa iki didaftar dening pamrentah Korea Selatan kanthi UNESCO minangka situs Warisan Dunia ing taun 2010 bebarengan karo Desa Yangdong Folk.

Andong uga dadi omah kanggo sinau lan akademi Konfusian nalika Dinasti Joseon. Conto terkenal seowon, utawa akademi Konfusianisme, yaiku Dosan Seowon sing nulis Yi Hwang, Byeongsan Seowon kanggo Yu Seong-ryong, Imcheon Seowon kanggo Kim Seong-il, Gosan Seowon, Hwacheon Seowon, lan liya-liyane. Tujuan pengunjung liyane sing misuwur yaiku Sisadan, Jirye Artists 'Colony, candhi Bongjeongsa, lan Andong Icheondong Seokbulsang aka Buddha Watu Jebiwon.

Andong duwe Bendungan Andong. Ing wilayah dununge Bendungan Andong, ana tugu Gerakan Andong Samil kanggo ngurmati Gerakan 1 Maret. Kajaba iku, ana taman tema Wonmom lan taman Unbu.

Walikota negesake manawa Andong nalika nerangake sumber daya budaya ing kutha-kutha cilik, minangka kutha paling representatif ing Korea. Andong duwe kabeh bahan kanggo dadi pusat pariwisata budaya internasional ing saindenging jagad. Warga kutha iki ngerti yen paling gedhe yaiku komunikasi karo jagad, kerja sama internasional, lan jangkauan.

Walikota ngakoni tantangan ing ngarep karo COVID-19, nanging uga ujar, "Kita asring ngalami flu Spanyol, lan manungsa bakal ngatasi krisis iki lan bakal luwih becik metu saka iki." Kutha iki nggarap institusi biologis babagan pangembangan vaksin.

Kutha iki nggawe jinis pariwisata anyar ing kulawarga bisa seneng bareng nalika tetep pisah, ing endi luwih akeh wong sing lelungan ngrasakake alam.

"Keragaman budaya minangka buah pariwisata paling gedhe. Pariwisata bisa nguatake regane liwat pertukaran ide lan diskusi global, "ujare Walikota Kweon.

Andong dikenal dening mantan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai, nalika nyritakake babagan pengalaman sing dialami nalika dolan karo garwane. "Aku ora sabar ngenteni maneh," jarene Rifai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.