24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Berita Breaking Brunei Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Laos Breaking News LGBTQ wong Pengumuman Pers Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Diperkosa turis: Bocah-bocah ing Brunei Darussalam, Kamboja, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, Filipina, Singapura, Thailand lan Vietnam

SeksEploitasi
SeksEploitasi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Turis bocah-bocah rudo pekso ing Brunei Darussalam, Kamboja, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, Filipina, Singapura, Thailand lan Vietnam; iku kasunyatan sing nyenengake babagan industri pariwisata lan pariwisata global. Meneng ora dadi pilihan.

Ukum sing wis ketinggalan jaman lan penegakan hukum sing ringkih nambah risiko eksploitasi seksual bocah-bocah ing saindenging Asia Tenggara, ujar laporan anyar.

Unsur tradisional eksploitasi seksual bocah, kayata nikahan bocah lan perdagangan manungsa isih dadi masalah, ujare LSM ECPAT International "Eksploitasi Seksual Anak ing Asia Tenggara, "Sing nggoleki fenomena ing 11 negara ing wilayah kasebut. Nanging, laporan kasebut ujar manawa iki tambah parah wiwit taun kepungkur kanthi tingkat kesadaran sing kurang babagan masalah kasebut, ditambah karo pariwisata regional sing saya akeh lan nyebarake Internet.

"Pariwisata sing tuwuh kanthi cepet bisa nambah eksploitasi seksual bocah ing wilayah kasebut," ujare panelitian. "Luwih mbebayani kahanan kasebut yaiku pangembangan dramatis ing teknologi Internet lan komunikasi, sing nambah lan macem-macem kesempatan kanggo ngeksploitasi bocah-bocah, utawa entuk bathi saka eksploitasi seksual bocah."

ECPAT ujar manawa faktor risiko kasebut minangka infrastruktur hukum sing ringkih ing pirang-pirang negara Asia Tenggara, sing ngidini para pelaku tumindak tanpa ukuman. Lan ora mung wong asing sing disalahake, pelaku saiki akeh saka wilayah kasebut. "Sanajan turis saka negara-negara Kulon isih dadi masalah sing signifikan, iki minangka kesalahpahaman populer yen dadi mayoritas pelaku seks bocah," ujare Rangsima Deesawade, Koordinator Regional ECPAT kanggo Asia Tenggara. "Umume pelanggaran ing Asia Tenggara ditindakake warga negara ing wilayah kasebut utawa bagean liyane ing Asia."

Miturut panaliten anyar kasebut, nalika tujuan wisata tradisional kayata Thailand lan Filipina tetep ngancam ancaman bocah, amarga pilihan lelungan lan akomodasi sing murah, negara-negara liyane kayata Kamboja, Indonesia, Myanmar lan Viet Nam dadi titik panas sing populer kanggo bocah-bocah pelanggar seks.

Laporan kasebut uga nyoroti bebaya sing saya gedhe amarga ngembangake akses menyang Internet, sing dikandhani yaiku bocah-bocah sing nyebabake kekuwatan lan menehi risiko luwih disiksa lan dieksploitasi. Iki negesake manawa produksi materi planggaran seksual bocah online ing Filipina saiki ngasilake bathi nganti US $ 1 milyar; sawetara negara ing wilayah kasebut wis diidentifikasi minangka host utama gambar pelecehan seksual bocah; lan ing Lao PDR, sawetara toko CD kanthi terang-terangan adol materi nyiksa seksual bocah.

"Ancaman pelecehan seksual online yaiku perkara sing diadhepi bocah ing saindenging jagad," ujare Deesawade. "Lan nalika Asia Tenggara dadi tambah akeh hubungane, mula dadi luwih gandhengane karo masalah global iki."

Kasunyatan / pitunjuk liyane sing disorot dening laporan kalebu:

  • Isih ana kesenjangan gedhe babagan pangerten babagan eksploitasi seksual bocah ing wilayah kasebut. Luwih akeh riset sing dibutuhake;
  • Pola nyinggung beda karo para plancong saka macem-macem negara. Contone, wong lanang Asia luwih seneng nyiksa bocah-bocah wadon enom, kalebu bocah wadon prawan sing enom banget, dene sing nglanggar Kulon luwih seneng tinimbang warga negara Asia sing nyedhaki bocah lanang lanang kanggo tujuan eksploitasi seksual.
  • Pelanggar seks bocah saya akeh ngupaya bocah liwat posisi sukarela utawa profesional, kayata golek lapangan kerja utawa dadi sukarelawan ing sekolah, panti asuhan, lan ing LSM;
  • Ing Kutha Cebu ing Filipina, salah sawijining wilayah paling miskin ing negara kasebut, 25 persen kabeh pekerja seks ing dalan kasebut minangka bocah sing dieksploitasi kanthi seksual;
  • Ing survey bocah lanang kerja ing Sihanoukville, Kamboja, 26 persen responden nuduhake manawa dheweke nindakake kegiatan seksual karo wong diwasa kanthi ijol dhuwit, panganan utawa keuntungan lan mupangat liyane;
  • Perkawinan sementara tambah akeh ing Indonesia. Amarga bocah-bocah wadon Indonesia dipeksa omah-omah, iki sing diarani 'perkawinan mutah', nyedhiyakake kesempatan kanggo pria asing, umume saka Timur Tengah, nganti bocah sing eksploitasi seksual. Perdagangan bocah saya akeh kanggo nyedhiyakake panjaluk iki; lan
  • Bocah-bocah wadon lan bocah lanang sing umure 12 taun lan luwih enom uga digawa menyang Thailand kanggo nindakake kerja seks komersial. Dipercaya manawa sawetara wong tuwa wis adol anake langsung menyang industri seks, dene ing bocah liya direkrut kanggo kerja ing sektor pertanian, minangka buruh rumah tangga utawa kanggo industri liyane, nanging banjur diperdagang dadi industri seks Thailand. 

Eksploitasi Seksual Anak ing Asia Tenggara minangka tinjauan literatur saka 12 negara Asia Tenggara (Brunei Darussalam, Kamboja, Indonesia, Lao PDR, Malaysia, Myanmar, Filipina, Singapura, Thailand lan Viet Nam). Iki nyoroti sawetara babagan pangembangan kenaikan eksploitasi seksual sing kedadeyan ing saindenging wilayah kasebut.

Kanggo laporan lengkap:  http://www.ecpat.org/wp-content/uploads/2018/02/Regional-Overview_Southeast-Asia.pdf

Babagan ECPAT

ECPAT International minangka jaringan global organisasi sing darmabakti kanggo mungkasi eksploitasi seksual bocah. Kanthi 103 anggota ing 93 negara, ECPAT fokus ing perdagangan bocah kanggo tujuan seksual; eksploitasi bocah liwat prostitusi lan pornografi; eksploitasi seksual bocah online; lan eksploitasi seksual bocah ing sektor pariwisata lan pariwisata. Sekretariat Internasional ECPAT adhedhasar ing Bangkok Thailand.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.