Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Cruising Warta Breaking Kuba budaya Education News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Buku panduan wisata nggawe ilusi Kuba sing salah

0a1a1a1a1a1a-3
0a1a1a1a1a1a-3
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Perwakilan Buku Panduan Kuba ajeg ningkatake ide klise babagan negara kasebut lan masarakat, nggawe lingkungan sing ngeksploitasi warga lokal nalika ngaku bakal menehi pengalaman 'asli' kanggo para plancong.

Riset dening Dr Rebecca Ogden, dosen pengajian Amerika Latin ing Universitas Kent, mriksa sawetara buku pandhuan sing digawe ing Kuba sajrone 20 taun kepungkur. Iki minangka rentang wektu sing ndeleng Kuba terus-terusan diarani ana ing puncak pangowahan utama lan dadi luwih mbukak ing Kulon.

Kaya ngono, wis ana pangertene yen turis kudu ngunjungi negara kasebut 'sadurunge ganti' supaya bisa nemu Kuba sing 'nyata' lan 'asli'.

Nanging, akeh ide sing ditampilake ing buku-buku kasebut ora mung ngiyatake stereotipe masarakat kayata kabeh wong sing 'ora peduli' lan 'seneng' lan asring fokus karo ide karikatur 'kekasih Latin' lan seks santai iku umume.

Salajengipun, kanggo nglegakake kekarepane para lelungan kanggo pengalaman sing akrab lan asli ing Kuba, buku pandhuan duwe efek ngeksploitasi warga lokal kanthi menehi tamu kanthi terbuka lan grapyak lan ngrawat para tamu padha, ora mbayar pelanggan.

Khusus, riset Dr Ogden nyathet manawa akeh buku pandhuan nggawe ide tetep ing toko casa - yaiku omah saben dinane wong Kuba sing disewa udakara $ 30 sewengi - tinimbang hotel sing dikelola negara amarga iki menehi kasempatan kanggo ilmu intim Kuba lan gaya urip. .

Nalika ana biaya sing dibutuhake, buku pandhuan asring menehi kesan yen wong Kuba mbukak perusahaan kaya ngono amarga dheweke grapyak, dudu amarga mbantu dheweke bisa urip.

Dheweke ujar manawa wong Kuba bakal tetep nganggep tamu minangka kanca, wiwit nuduhake omben-omben nganti ngrembug babagan politik sensitif, tanpa ana saran yen wong sing lelungan bisa mlebu ing ruang pribadi utawa nggawe dinamis tamu-tamu sing biasane.

Umume, kesan sing diwenehake dening buku pandhuan kanggo para plancong babagan Kuba duweni efek normalake pertemuan karo pedunung lokal sing sejatine eksploitatif lan gloss babagan kompleksitas bangsa lan masarakat, nalika kanthi pratelan nawakake wawasan 'asli' ing negara kasebut. .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov