Wisata sing Bisa Diakses Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat Warta Breaking Nepal News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Nepal nampani konferensi babagan pariwisata sing bisa diakses

xnumxaxnumxaxnumx
xnumxaxnumxaxnumx
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Konferensi pariwisata sing bisa diakses sing pertama ing Nepal dijadwalake dianakake tanggal 29 Maret 2018, bakal ngupayakake promosi preinan sing bisa diakses para wong sing beda-beda lan wong-wong sing duwe watesan fisik sing tetep ora entuk jasa amarga fasilitas wisata lan layanan turisme sing ora bisa diakses.

Luwih saka 200 delegasi, kalebu perwakilan saka komunitas cacat global, bakal melu konferensi kasebut. Pertemuan telung dina kasebut bakal dianakake ing Kathmandu lan Pokhara.

Pariwisata sing bisa diakses minangka upaya terus-terusan supaya tujuan wisata, produk lan layanan bisa diakses kabeh wong, tanpa preduli watesan fisik, cacat utawa umur. Ana luwih saka milyar wong cacat ing saindenging jagad. Miturut Lonely Planet, penerbit pandhuan lelungan paling gedhe ing donya, 50 persen wong cacat bakal lelungan luwih akeh yen kasedhiya fasilitas sing cocog ing endi wae. Panliten nuduhake yen sekitar 88 persen wong cacat duwe preinan saben taun. Ing AS, Organisasi Doors Terbuka ngramal $ 17.3 milyar kanggo wong sing ora duwe kabisan ing plancongan saben taun.

Ing Australia, udakara $ 8 milyar saben taun digunakake dening para plancongan penyandang cacat. Udakara 12 persen pasar Eropa darmabakti kanggo penyandang cacat. Pasar kanggo pariwisata bisa diakses akeh lan terus berkembang.
Miturut Divisi Kebijakan Sosial lan Pengembangan miturut Departemen Ekonomi lan Sosial PBB, pengaruh pariwisata sing bisa diakses luwih akeh tinimbang para turis sing entuk manfaat kanggo masarakat sing luwih akeh, sing bisa ngakses nilai sosial lan ekonomi masarakat.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov