24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Burkina Faso angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

28 tiwas ing serangan teroris ing kedutaan Prancis ing ibukota Burkina Faso

0a1a1a1a1a-1
0a1a1a1a1a-1
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Paling ora 28 wong tiwas ing serangan teroris ing cedhak kedutaan Prancis ing ibukota Burkina Faso, Ouagadougou, miturut sumber keamanan Prancis lan Afrika.

Polisi sadurunge negesake manawa papat penembake dietralisir lan telu liyane penyerang tiwas ing kedadeyan kasebut. Udakara 50 wong cilaka ing serangan kasebut, miturut Reuters, sing nyebutake juru bicara pamrentah Remi Dandjinou. Wong sing mati kalebu loro jenderal paramiliter, sing tiwas kanggo mbela kedutaan Prancis, ujare Dandjinou nalika ngobrol ing televisi nasional.

Sawetara lokasi ditargetake ing ibukutha negara Afrika Kulon ing dina Jumuah, kalebu kedutaan Besar Ouagadougou Prancis, markas tentara sing cedhak lan kantor perdana menteri, sing diduga ekstremis Islam.

Laporan saksi mata awal nyritakake babagan pria bersenjata sing nganggo topeng nganggo tas ransel sing nyerang penjaga ing lawang mlebu markas tentara, sing nuli njeblug. Serangan kapisah banjur diluncurake ing cedhak kantor perdana menteri, miturut pratelan polisi. Unit keamanan dikirim menyang adegan cedhak kedutaan Prancis, uga target serangan kasebut.

Ekstremis Islam diduga dadi konco serangan ing ibukota, miturut direktur jenderal polisi Burkina Faso. Jean Bosco Kienou marang AP dina Jumuah manawa "bentuk kasebut minangka serangan teroris." Saksi dilaporake krungu para panyerang nguwuh "Allahu Akhbar" sadurunge ngobong kendaraan lan mbukak geni ing ngarep kedutaan.

Duta Besar Prancis ing wilayah Sahel ing Afrika, Jean-Marc Châtaigner, nyebutake bledosan kasebut minangka "serangan teroris" ing Twitter lan ujar supaya masarakat ngindhari wilayah kutha kasebut. "Serangan teroris esuk iki ing Ougadougou, Burkina Faso: solidaritas karo kolega lan kanca-kanca Burkinabe," tulis Jean-Marc Châtaigner.

Kedutaan Besar Prancis ing Burkina Faso njupuk Facebook kanggo menehi peringatan marang warga lokal babagan "serangan sing lagi ditindakake" lan marang wong-wong supaya "tetep dikurung. "Ora ana kepastian ing tahap lokasi iki," waca pratelan kasebut.

Cuplikan langsung saka adegan kasebut dina Jumuah nuduhake asap ireng metu saka gedhong sing kobong ing cedhak kedutaan, nalika tembakan katon ing latar mburi. Wilayah bledosan kasebut dikubengi bangunan lan kedutaan pemerintah.

Kedutaan Besar AS wis menehi saran marang wong-wong supaya "golek papan perlindungan" sajrone laporan tembakan ing wilayah kutha kasebut. Presiden Prancis Emmanuel Macron ujar manawa dheweke nganyari babagan serangan kasebut, ing sawijining pernyataan sing dirilis dening Istana Elysee, dina Jumuah.

Gambar sing dituduhake ing media sosial saka adegan kasebut nuduhake sisa-sisa bledosan sing jelas. Gelas pecah saka puluhan jendhela sing rusak ing blok apartemen bisa katon kasebar ing dalan lan ing mobil sing diparkir, lan asap ireng sing amba ngebaki langit ing ndhuwur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov