Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Rwanda Breaking News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda Warta Pecah Zimbabwe

Pariwisata Afrika ngadhepi alangan sadurunge pameran ITB

africa
africa

Pengin nampilake obyek wisata sing apik ing bawana sing diwenehake ing Pameran Pariwisata Internasional (ITB) ing Berlin minggu iki, negara-negara Afrika ngadhepi alangan lan alangan sing ngalangi pertumbuhan pariwisata ing bawana.

Negara-negara Afrika bakal melu ing ITB 2018 ing Berlin sing bakal dibukak dina Rebo minggu iki. Sugih karo sumber daya alam, umume kewan liar, fitur geografis lan alam, umume negara ing bawana iki ora duwe wawasan wisata sing apik.

Masalah politik, pajak musuhan, infrastruktur sing ora apik, kurang keterampilan lan maskapai sing bisa digunakake kanggo sambungan cepet minangka sawetara halangan sing diadhepi bawana ing rencana nambah pariwisata.

Operator pariwisata ing Afrika lan sing nindakake bisnis turis ing bawana saka Eropa lan Amerika ngupaya ngilangi alangan lan alangan sing diadhepi sektor pariwisata sing katon bisa ngrusak pangembangan pariwisata.

Ngrampungake diskusi sawise nglumpuk lan jejaring sajrone Rapat Afrika sing bubar rampung sing dianakake ing Johannesburg, Afrika Selatan, sawetara dina kepungkur, para pemain pariwisata utama saka bawana kasebut nyerang pamrentah lan pembuat kebijakan Afrika amarga konsep sing salah babagan pariwisata.

Menteri Pariwisata lan Perhotelan Zimbabwe, Pricah Mupfumira, ujar manawa Afrika kudu mbusak alangan sektor kasebut. Dheweke ujar manawa Zimbabwe saiki nyoba nindakake kanthi ningkatake dalan kanggo ningkatake para turis lan nggawe zona ekonomi khusus kanggo nambah sektor pariwisata negara kasebut.

Dheweke ujar manawa Zimbabwe lagi proses nggawe toko mandeg sing calon investor bisa ndhaptar lisensi perusahaan lan ngrampungake kabeh dokumen sing dibutuhake kanthi cepet ing sak papan.

Frank Murangwa, Direktur Rapat, Insentif, Konvensi, lan Acara (MICE), Pemasaran Tujuan Pusat Konvensi Rwanda, njaluk supaya Afrika kolaborasi nalika dadi tuan rumah acara utama. Dheweke ujar manawa akeh negara Afrika kudu sinau saka praktik paling apik ing Rwanda.

"Pariwisata kudu dingerteni para pimpinan kaya kahanan ing Rwanda. Pariwisata butuh dhukungan saka pamrentah kanggo nggawe lingkungan supaya pariwisata bisa sukses. Iki kalebu akses menyang negara, mbusak repot visa, lan njamin keamanan lan perdamaian, "jarene.

Dheweke ujar manawa negara-negara Afrika sing ora duwe maskapai dhewe kudu mbukak langit kanggo sing duwe dhuwit kanggo mromosikake sektor pariwisata.

Gangguan politik ing pariwisata, ngetrapake Pajeg Ditambah Nilai (PPN), ngrancang industri sing kurang apik, lan ngrusak satwa minangka sawetara kendala sing dingerteni sing ngalangi pertumbuhan pariwisata ing Afrika kanthi lancar.

Tanzania kalebu salah sawijining negara-negara Afrika sing melu ITB taun iki, arep nampilake papan wisata sing akeh, nanging ngadhepi tantangan sing muncul saka politik lan rencana sing kurang apik. Contone, proyek PLTA sing direncanakake ing Stiegler's Gorge ing Selous Game Reserve, wilayah konservasi satwa paling gedhe ing Afrika, bakal mengaruhi pangembangan pariwisata ing cadangan kasebut. Politik ing pariwisata uga narik frustrasi ing para pemain utama ing Tanzania, nambah pitakon babagan tuwuhing sektor kasebut ing mbesuk.

Kenya, papan wisata liyane sing misuwur ing Afrika, wis nyathet pertumbuhan sing apik sawise pemilihan umum pungkasan taun kepungkur. Kanthi ora ana politik ing pariwisata, Kenya ngarep-arep bisa nyathet tren positif ing pariwisata taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania