Bhutan Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Industri Rapat News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Festival Rhododendron Bhutan ngrayakake kembang ing Royal Botanical Park

0a1a-33
0a1a-33
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Musim gugur ing Bhutan nandhani seri perayaan nalika musim semi nggawe kejutan kanggo para pengunjung. Wayahe taun kanggo mlebu musim semi sing apik banget lan nyakseni macem-macem kembang ing gunung kajaba manuk migrasi.

Kanggo penyayang kembang, saiki wayahe pas kanggo ndeleng macem-macem jinis Rhododendron liar kanthi kamulyan. Sing wis mlaku ing jejak alas rhododendron malah mbandhingake karo kembang ceri ing Jepang.

Festival Rhododendron telung dina ing Royal Botanical Park ing Lamperi, udakara 35 km saka ibukutha Thimphu, minangka pengalaman nyata kanggo para pecinta alam supaya bisa melu kaendahan rhododendron liar sing tuwuh akeh.

Bhutan entuk macem-macem panggunaan saka Rhododendrons liar wiwit jaman biyen. Wiwit saka obat krasan nganti nggunakake obat tradisional, rhododendron mesthi istimewa kanggo wong Bhutan.

Akeh lagu Bhutan sing ngluhurake kembang amarga kaendahane sing estetis.

Nampilake macem-macem spesies rhododendron sing wis mekar nalika wulan Mei, festival rhododendron telung dina ngrayakake kembang ing taman botani Lamperi. Miwiti ing 2013, festival rhododendron minangka acara tahunan.

Taman botani Lamperi nyathet spesies rhododendron paling dhuwur kanthi 29 saka total 46 sing ditandur ing Bhutan.

Kanthi mekar rhododendron ing pucuking wulan Mei, dadi waktune paling pas kanggo nampilake kaendahan rhododendron, amarga uga wayah taun nalika Bhutan ndeleng tambah akeh turis sing teka.

Festival rhododendron dikarepake bisa nggawe platform kanggo promosi pariwisata eko lan sekaligus nggawe kesempatan swasembada kanggo masarakat lokal.

Festival kasebut uga nyoroti upaya konservasi negara lan harmoni antarane wong lan taman. Iki uga tujuane kanggo nambah kesempatan ekowisata, nyediakake cara kesempatan kanggo parkir warga kajaba nampilake keragaman rhododendron lan ekologi sing ana gandhengane ing Bhutan.

Festival kasebut bakal fokus ing ekologi, budaya, panganan lan hiburan. Iki uga dadi cara kanggo nggabungake tema ekologis lan budaya lumantar hiburan.

Sajrone festival telung dina, nikmati lagu Boedra lan Zhungdra tradisional sing ana gandhengane karo alam sing ditindakake masarakat lokal. Mlaku-mlaku liwat kios-kios sing nggambarake mata pencaharian komunitas lokal ing sacedhake lan katergantungan karo sumber daya taman. Acara kasebut banjur diterusake karo program budaya lan kegiyatan pendhidhikan liyane babagan konservasi lingkungan sing ditindakake bocah sekolah.

Pengunjung uga bisa munggah gunung sing cendhak lan dawa ing taman botani kanggo ndeleng macem-macem spesies rhododendron lan melu kekayaan ekologis.

Ngerteni pentinge festival kasebut minangka alat sing kuat kanggo ningkatake wilayah potensial kanggo ekowisata lan kesempatan penghasilan kanggo komunitas lokal, festival taman sing padha diwiwiti ing taman ing saindenging negara wiwit taun 2009.
Taman ing saindenging negara minangka wilayah sing dilindhungi lan asring masarakat lokal sing manggon ing lan sekitar taman kasebut dipinggirkan kanthi watesan ekstraksi sumber daya alam saka wilayah sing dilindhungi.

Festival kaya ngono, dadi platform komunitas lokal kanggo ningkatake rezeki kanthi njelajah utawa nampilake kegiyatan potensial ing wilayah kasebut.

Festival rhododendron tahunan diselenggarakake dening Divisi Rekreasi Alam lan Ekowisata ing sangisoré menteri pertanian kanthi dhukungan saka Dewan Pariwisata Bhutan lan uga melu partisipasi komunitas lan sekolah Toeb, Dagala, Chang lan Kawang gewog liwat panitia, Meto Pelri Tshogpa, Asosiasi Operator Tur Bhutan, lan Asosiasi Pandhuan Bhutan, antara liya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov