Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Education Warta Pamrentah Kenya Breaking News Warta Industri Rapat rapat News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Dina Wanita Internasional: Wanita Kenya dadi upaya konservasi

0a1a1a1a1-7
0a1a1a1a1-7
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina Wanita Internasional nyedhiyakake forum kanggo nindakake obrolan angel babagan hak, kesetaraan lan keadilan wanita. Diskusi gender ora gampang dianakake. Utamane bagean amarga gerakan sing wis lair saka pelecehan seksual.

Dina Wanita Internasional 2018 iki, dirayakake dina Kamis tanggal 8 Maret, kita mengeti wanita sing duwe peran konservasi ing Kenya. Wanita sing wis mbentuk konsepsi salah alam lan alam liar. Para aktivis kasebut wis ngowahi urip para wanita deso lan kutha nalika ngreksa lingkungane.

1. Paula Kahumbu

Gajah Afrika terus-terusan nyuda nomer sanajan didhaptar ing Undhang-undhang Spesies Langka wiwit taun 1979. Iki amarga perdagangan gadhing nyebabake penyembelihan 30,000 gajah saben taun.

Dr.Paula Kahumbu, pangadeg WildlifeDirect lan otak ing mburi 'Hands off Our Elephants', wis dadi panjaluk larangan supaya kabeh perdagangan gadhing, sah utawa ilegal.

Ing panelitian ilmiah babagan gajah ing Wilayah Pesisir, dheweke ujar "Apa sing ditemokake liwat pengamatan lapangan sing angel lan analisis statistik sing rumit, yaiku para raksasa megah sing duwe otak, (kaya ora rumit tinimbang kita) urip sosial, katrampilan komunikasi lan welas asih karo makhluk liyane lan liyane sing ngluwihi kita dhewe ”.

2. Maridah Khalawa

Luwih saka setengah populasi wanita ing Kenya manggon ing wilayah pedesaan. Wanita kasebut njamin keamanan pangan kanggo kulawargane lan kanggo bangsa. Nanging amarga ketimpangan lan kesenjangan, dheweke asring dikalahake karo proyek pangembangan sing disenengi para adhine kutha.

Maridah Khalawa ngedegake Kelompok Konservasi Petani Muliru sing anggota wanita bisa entuk luwih akeh babagan cara ngasilake penghasilan saka kegiatan non-alas. Umume klompok kasebut kalebu wanita sing ora kudu ngandelake maneh kanggo tetanen kanggo nguripi kulawargane. Kajaba iku, bagean saka bathi kanggo upaya konservasi bagean pungkasan saka Hutan Hawa Kakamega.

Dheweke ujar babagan proyek kasebut, "Salah sawijining tujuan konservasi awal yaiku nindakake perkara sing ngluwihi cara tradisional, nggunakake teknologi modern lan nganut kemitraan karo organisasi sing minat liyane".

3. Wangari Maathai

Pangowahan iklim nyebabake penurunan pasokan banyu global sing signifikan. Disebabake nyuda udan mula bisa nyebabake keamanan pangan. Kekeringan sing suwe ing Kenya wis nyadhari kesadharan radikal ing antarane masarakat babagan deforestasi sing nyebar. Gambar satelit nuduhake gurun pasir sing wis umum wis pirang-pirang taun.

Wangari Maathai memimpin aktivisme nglindhungi alas pribumi ing saindenging negara. Minangka pangadeg Gerakan Sabuk Hijau, dheweke dadi wanita Afrika pertama sing nampa Hadiah Nobel Perdamaian Nobel.

Nalika ngatasi pelanggaran ilegal, deforestasi, lan ingon-ingon ternak, dheweke ujar, "Dina iki kita ngadhepi tantangan sing kudu ana pamindhahan, supaya umat manungsa mandheg ngancam sistem dhukungan nyawa. Kita diarani mbiyantu Bumi supaya bisa ngobati lelarane, lan ing proses iki, bisa ngobati lara kita - pancen kanggo ngrampungake kabeh tumitah kanthi macem-macem, kaendahan lan kaajaiban.

Tema kanggo Dina Wanita Internasional taun iki yaiku "Wektu Saiki: Para aktivis desa lan kutha sing ngowahi urip wanita". Ing pidato kasebut, Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) njaluk komunitas pariwisata global "kanggo nggedhekake saben kesempatan kanggo ningkatake kesadharan babagan ketimpangan gender ing pariwisata", ujar manawa bakal ngewangi masalah gender ing kabijakan pariwisata lan strategi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov