Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Hak-hak manungsa Warta Industri Rapat News Warta Breaking Nigeria wong Nganyari Destinasi Plancongan USA Breaking News

Kesatuan ing Bhinéka: Artis wanita Nigeria ngowahi pemahaman wanita lan Afrika

0a1a1a-11
0a1a1a-11
ditulis dening Kepala Editor Tugas

"Kita kudu ngerteni awake dhewe minangka bagean saka solusi, ora mung wanita sing dilindhungi kanggo jinis utawa kanggo pawon," ujare penulis lan aktris Ratu Blessing Itua sadurunge acara khusus sing direncanakake dina Minggu iki ing Aula Majelis Umum PBB.

"Kesatuan ing Bhinéka: Sore Seni lan Pangarep-arep karo Wanita Nigeria" bakal ngemot kutipan saka bukune Ms. Itua "We Are the Blessings of Africa," uga monolog saka Tembung KANGUNGI Ifeoma Fafunwa! lan film Nadine Ibrahim "Tolu" lan "Liwat Mripat."

Acara kasebut diatur dening WANITA UN, Dana Penduduk PBB (UNFPA) lan Misi Nigeria menyang PBB, karo mitra liyane.

"Afrika minangka bawana sing macem-macem, sugih karo macem-macem negara lan budaya sing beda, lan sumber daya alam. Afrika duwe talenta - pria lan wanita, ”ujare mbak Itua. "Yen wong-wong ing Afrika ndeleng wanita, wanita dilindhungi undhang-undhang mung ing pawon utawa omah. Dadi, ana kebutuhan kanggo mikir manawa wanita bisa dadi agen pangembangan sing kuat, mula dheweke bisa ndhukung lan nguatake wanita.

"Yen para wanita ngerti manawa dheweke duwe peran penting, dheweke ora bakal nganggep dheweke mung wanita utawa wanita ing omah, dheweke uga bakal melu keterlibatan mental karo para pria lan muga-muga bisa strategi babagan pengembangan Land Ibu," ujare Ms. .

Lair ing Nigeria lan urip ing Amerika Serikat, Ms. Itua ujar manawa dheweke pengin nggawe kesadaran lan menehi swara kanggo wanita sing ora duwe platform kanggo mbahas masalah sosial, utamane wanita desa.

Film paling anyar dheweke, Bu Adams, - sing bakal ditayangke nalika Komisi Status Wanita minggu ngarep - ngetutake rute perdagangan manungsa ing Nigeria lan Eropa. Iki tegese dadi pernyataan ora mung babagan brutalisasi wanita lan kekerasan seksual, nanging uga nyorot alasan ekonomi sing dipilih wong kanggo bermigrasi - kanggo ngganti sawetara interpretasi sing salah babagan praktik kerja eksploitatif, tenaga kerja paksa lan penyelundupan.

Masalah kasebut pribadi, ujare Mbak Itua. Dheweke asale saka negara Edo, sing bubar ngresmikake pusat sumber daya migrasi, lan sing dadi sorotan sawise laporan warga Nigeria saka wilayah kasebut sing didol ing pasar budak modern ing Libya.

"Minangka wanita Afrika, aku yakin tujuane kerja bareng wanita liya kanggo nggawe kesadaran. Bareng kita kuwat. Bekerjasama dadi luwih kuwat kanggo ngowahi narasi sing metu saka Afrika, "ujare Mbak Itua.
Dheweke bakal gabung dina Minggu iki dening Nadine Ibrahim, 24 taun, sing film Through Her Eyes nderek perjuangan internal pembom bunuh diri wanita umur 12 taun ing sisih lor Nigeria.

Ibu Ibrahim, sing wis Islam, ujar manawa dheweke pengin masarakat ngerti budaya sing sugih lan endah ing lingkungan wanita, Islam lan Nigeria sisih lor-wetan.

Film kasebut difilem kanthi aman ing lokasi lan sawise ibune aktris asli kasebut narik putri saka film kasebut amarga wedi yen aman.

Acara ing wayah wengi Minggu uga bakal dianakake Ifeoma Fafunwa, sing pentas "HEAR WORD! Naija Women Talk True ”minangka koleksi monolog adhedhasar crita nyata wanita Nigeria sing nantang norma sosial, budaya lan politik ing negara kasebut.

Baris saka drama kasebut ngumumake: "Aku duwe kontribusi penting kanggo transformasi bangsaku. Aku minangka kekuwatan, gelombang pasang, lan aku ora bakal ndhelikake. Takdirku ora kanggo sampeyan mutusake. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov