24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Bangladesh Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Nepal News transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Crash-landing ing Kathmandu, Nepal: Pesawat karo 67 penumpang

bimn
bimn
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pesawat penumpang AS - Bangladesh Airlines tiba ing bandara Kathmandu ing Nepal, Senin. Ana 67 penumpang ing pesawat nalika pesawat kasebut ndarat darurat.

Video sing dikirim pangguna ing Facebook nuduhake kumelun sing katon kaya pesawat sing rusak banget. Tim penyelamat dilaporake ngungsi paling ora 17 wong, sing saiki wis dipindhah menyang rumah sakit ing sacedhake.

Ana papat anggota kru uga ana ing pejabat lokal sing ujar manawa penumpang kalebu 37 lanang, 27 wanita lan loro bocah.

Media lokal ngenali pesawat kasebut minangka S2-AGU, Bombardier Dash 8 Q400, nanging durung ana konfirmasi saka pejabat kasebut. Nanging, laporan saka CNN ngutip pejabat sing ujar manawa pesawat sing dimaksud yaiku BS 211, sawijining US-Bangla US-Bangla Airlines, sawijining maskapai swasta Bangladesh.

US-Bangla Airlines miwiti operasi karo penerbangan domestik tanggal 17 Juli 2014. Anak perusahaan saka US-Bangla Group, perusahaan patungan Amerika Serikat-Bangladesh. Wiwitane, maskapai kasebut ngluncurake rong tujuan domestik, Chittagong lan Jessore saka hub ing Dhaka. Penerbangan menyang Cox's Bazar saka Dhaka diluncurake ing wulan Agustus. Ing wulan Oktober, maskapai kasebut ngluncurake penerbangan menyang Saidpur.

Ing wulan Juli 2016, maskapai kasebut ngumumake rencana kanggo fase pesawat loro Boeing 737-800 pertama ing wulan September taun sing padha lan banjur ngluncurake rute internasional anyar, kayata menyang Singapura lan Dubai ing pungkasan taun 2016.

US-Bangla Airlines ngrencanakake ndarbeni pesawat Airbus A330 utawa Boeing 777 kanggo miwiti operasi menyang Jeddah lan Riyadh

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.