Warta Breaking Bosnia & Herzegovina Warta Breaking Travel Warta Breaking Kroasia budaya Education Warta Pamrentah Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Dilindhungi Polisi Kroasia Raksasa: Pengalaman Eropa

image1-1
image1-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz
Peter Tarlow minangka ahli keamanan lelungan lan pariwisata lan ngirim laporan iki saka Eropa.

Wingi aku lunga saka Kroasia lan mlebu Bosnia-Herzegovina. Ing sak kilometer aku lelungan atusan mil budaya. Kroasia iku Eropa kulon, Bosnia, sanajan ing jejere dunyo liyane. Salah sawijining tujuan ing kana yaiku Jembatan "kondhang" ing Mostar, papan sing gelut antara Kroasia lan Muslim.

Papan kasebut minangka pangeling-eling babagan para wong kulon sing ngerti manawa istilah "negara-negara" ora ana gandhengane karo bagean saka jagad iki sing negara-negara lan "negara-negara" (états) tetep dadi rong konsep sing beda banget. Nyatane ing lapangan bisa ngerti sebabe basa kayata Inggris, Prancis, utawa Spanyol ngganggu kejelasan pamikiran; taksonomi terminologis sing mung ora nggambarake akeh kasunyatan ing donya.
Kanggo entuk pangerten sing luwih pas lan luwih tepat babagan kasunyatan politik ing bagean iki, waca maneh Bukune Ester. Buku Alkitab mbiyantu wong-wong barat modern ora mung ngerti leksikon politik sing bener nanging uga sejatine pratelan ing bagean kasebut yen "wong sing ora lali nglalekake sejarah asring dikutuk supaya bisa urip maneh!"
Jembatan Mostar: Jembatan perang
Bosnia minangka "negara" gawean sing kasusun saka pirang-pirang negara, sing masing-masing berjuang njaga identitas lan ing endi istilah "agama" ing pangerten Kulon pancen ora ana artine. Sepisan maneh, basa barat mbingungake tinimbang njlentrehake terminologi sing nggawe salah paham lan kabijakan politik sing nyebabake tragedi lan pati.
Contone, peran Inggris lan Prancis ing perang Balkan ing taun 1990 minangka conto saka ketidaktahuan politik sing entheng utawa pengkhianatan politik sing dicampur karo dosis gedhe saka kebijakan Machiavellian. Undhang-undhang politik bisa diduweni saka sejarawan Individu nanging asile tragis kanggo wong-wong sing manggon ing kene lan urip kanthi kabijakan sing salah arah saben dina.
Ironis, luwih akeh maca media Barat lan sing diarani ahli intelektual sing kurang ngerti. Asil kasebut minangka salah diagnosis politik sing asring nyebabake akibat tragis.
Kutha Mostar, Kuartal Muslim
Aku lan kanca-kanca perwira polisi mlebu ing Bosnia ing dina sing adhem, kabut, lan udan. Cuaca nglengkapi sejarah lokal lan nuwuhake rasa wedi misterius sing awan katon nggawe kasunyatan sing dilapis. Kaya sejarah ing sawijining dalan utawa sejarah bangunan asring dipisahake utawa dipisahake karo tangga teparo, uga kabut lan wayahe srengenge katon minangka simbol budaya sing nyebar getih ing garis politik.
Ing kene budaya Ottoman abad kaping 19 nyentuh budaya Katulik kanthi cara sing arang dimangerteni wong-wong barat.
Ing bagean jagad iki, sampeyan nemokake restoran sing muter video perang umure meh telung dekade kaya-kaya nggambarake wingi lan nyampur adegan kasebut karo musik pop barat. Pesen kasebut pancen ora dingerteni babagan wong barat sing duwe “informasi” rata-rata.
Sawise intrik politik lan sejarah sedina, aku bali menyang Kroasia, sawijining negara ing sisih wétan Kekaisaran Austria-Hongaria sing wis tuwa lan mangulon nyentuh popore kabangsaan lan masarakat sing nyipta Kekaisaran Ottoman. Tekan ing Split Eropa Kulon, papan sing rasane omahku, aku ora mung mangan pizza nanging uga bareng karo barang. Minangka pungkasan dina sing sampurna kanggo mlebu pola pikir kompleks jagad sing beda banget karo aku.
Katresnan kanggo kabeh wong
Dilindhungi polisi Kroasia Raksasa
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.