Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Lelungan Rel Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Hotspot wisata katon surem ing plancongan ing Eropa

Hotspot wisata katon surem ing plancongan ing Eropa
Hotspot wisata katon surem ing plancongan ing Eropa
ditulis dening Harry S. Johnson

Edisi paling anyar saka Barometer Triwulan ngandhakake manawa tujuan sing paling kuwat ing Eropa nalika ngadhepi kahanan sing nemen banget Covid-19 pandemi minangka hotspot plancongan.

Kaya ing 27th Oktober, total pesenan penerbangan mlebu kanggo Uni Eropa lan Inggris, kanggo kuartal kaping papat taun 2020, ana 85.6% ing mburine ing taun sing padha. Simbolike, Paris, sing biasane dadi tujuan nomer loro sing paling populer ing Eropa, wis munggah ing posisi paling dhuwur, sanajan pesenan ana 82.3% ing mburi level 2019.

Ing peringkat kutha-kutha utama UE sing paling tangguh (yaiku: kutha-kutha sing paling ora ana 1.0% panganggo internasional sing teka), kabar kasebut ora apik tenan; lan tema umum yaiku kabeh minangka tujuan plancongan utama. Dhaptar paling dhuwur yaiku Heraklion, ibukutha Kreta, sing misuwur karo Istana Knossos kuno. Ana, pesenan penerbangan mung ana 25.4% ing level 2019. Ing papan nomer loro yaiku Faro, gerbang menyang wilayah Algarve Portugal, sing kondhang amarga pesisir lan resort golf, ana 48.7%. Telung posisi sabanjure dijupuk dening Athena, 71.4% konco; Napoli, mundur 73.4%; lan Larnaca, mundur 74.2%. Kutha-kutha ing babak kapindho dhaptar, kanthi urutan mudhun, kalebu Porto, 74.5%; Palma Mallorca, mundur 74.6%; Stockholm, 75.8% konco; Malaga, 78.2% konco; lan Lisbon, 78.8% konco.

Data kasebut nuduhake manawa masarakat isih nggawe rencana lelungan; lan ing rencana kasebut ana limang tren sing jelas. Kaping pisanan, lelungan plancongan lan pribadi luwih apik tinimbang lelungan bisnis, sing saiki sejatine ora ana. Kapindho, pesenan didominasi dening periode preinan Natal. Katelu, wong-wong pesenan malah menehi kabar luwih cekak tinimbang biasane, bisa uga waspada marang watesan perjalanan sing dileksanakake tanpa peringatan. Papat, tarif terus-terusan ana ing sisih ngisor, karo maskapai sing nindakake apa-apa supaya bisa nggodha lelungan; lan nomer lima, tujuan sing tetep mbukak kanggo plancongan UE, kayata Stockholm, wis nandhang sangsara kurang parah.

Barometer Lalu Lintas Wisatawan ECM-ForwardKeys Air ngidini organisasi pemasaran tujuan (DMO), kanggo ngenali tren sing, ing wektu krisis iki, jelas beda karo industri sing dialami taun kepungkur. Data saka barometer paling anyar nuduhake kekuwatan lan ketahanan kutha, sanajan industri rapat isih ketinggalan; lan wulan kepungkur angel banget kanggo wisata kutha. Wektu sing nantang iki nggawe frustrasi kanggo para pihak sing duwe tujuan ing tujuan lan kanggo DMO.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.