Warta Breaking Travel News Warta Breaking Papua Nugini Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Gempa gedhe liyane nyerang Papua Nugini

lindhu
lindhu
ditulis dening editor

Survei Geologi AS nglaporake yen ana gempa skala 6.9 sing gedhe tekan pesisir Pulo Papua Nugini New Britain. Iki wilayah sing padha gempa gedhe minggu kepungkur.

Dataran Tinggi Papua Nugini kena gempa skala 7.5 wulan pungkasan sing mateni paling ora 125 wong. Diperkirakan ana 270,000 wong sing isih mbutuhake pitulung lan pitulung darurat.

Episentrum gempa kasebut yaiku 156 kilometer ing sisih kidul-kulon Kokopo, ing propinsi New Britain Wétan.

Survei Geologi AS nglaporake manawa gelombang tsunami nganti siji meter bisa kanggo wilayah pesisir Papua New Guinea lan nganti 30 sentimeter kanggo wilayah pesisir Kepulauan Solomon.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.