Warta Breaking Bolivia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Korban fatal lan karusakan properti sing dikuwatirake sawise gempa bumi kuat nyerang Bolivia

0a1a
0a1a
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gempa skala 6.8 sing gedhe banget nyerang Bolivia lan para ahli ngelingake kemungkinan akeh korban jiwa lan karusakan properti sing abot.

A ilmuwan USGS ujar yen gempa kasebut nempuh jam 10.40 esuk wektu lokal lan pusaté 205 mil ing sisih kidul-wétan kutha Tarija.

Laporan Gempa Awal:

Gedhene 6.8

Tanggal-Tanggal • 2 Apr 2018 13:40:35 UTC

• 2 Apr 2018 09:40:35 cedhak pusat gempa

Lokasi 20.667S 63.016W

Jerone 557 km

Jarak • 205 km (127 miles) ENE (62 derajat) saka Tarija, Bolivia
• 293 km (182 mil) SE (127 derajat) saka Sucre, Bolivia
• 295 km (183 mil) WNW (301 derajat) saka Mariscal Estigarribia, Paraguay
• 748 km (465 mil) NW (312 derajat) saka ASUNCION, Paraguay

Kahanan sing durung mesthi Horisontal: 9.7 km; Vertikal 5.9 km

Parameter Nph = 105; Dmin = 590.4 km; Rms = 0.83 detik; Gp = 18 °

Gempa kasebut ora dirasakake ing ibukutha Bolivia, La Paz, nanging nyebabake wong ngungsi bangunan kantor sing adoh banget tekan Sao Paulo, Brasil, udakara 1,800 mil saka Tarija.

Pejabat daerah ujar manawa dheweke durung nampa laporan babagan cedera utawa karusakan.

Survei Geologi AS kira-kira 34 persen kemungkinan kerusakan lan korban jiwa.

Situs web kasebut ujar: "Umume, populasi ing wilayah iki manggon ing struktur sing tahan gempa bumi, sanajan struktur rentan ana.

"Jinis bangunan sing rentan utamane yaiku blok adobe lan konstruksi batu masonry rubble / lapangan."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov