Australia Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kanada Breaking News China Breaking News Warta Pamrentah Warta Breaking Hong Kong Warta Breaking Selandia Anyar News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

Australia, Kanada, Selandia Baru, Inggris, AS takon karo China: Stop Kebijakan Hong Kong!

Australia, Kanada, Selandia Baru, Inggris, AS takon karo China: Stop!
hkgflag
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Hong Kong dadi perhatian internasional, lan iki dudu babagan COVID-19. Teks pratelan ing ngisor iki sing ditujokake menyang Republik Rakyat China dibebasake dening Pamrentah Amerika Serikat, Australia, Kanada, Selandia Baru, lan Inggris.

Kita, Menteri Luar Negeri Australia, Kanada, Selandia Baru, lan Inggris, lan Sekretaris Negara Amerika Serikat, negesake maneh keprihatinan serius babagan China ngetrapake aturan anyar kanggo mbatalake anggota parlemen sing dipilih ing Hong Kong. Sawise ngetrapake UU Keamanan Nasional lan penundaan pemilihan Dewan Legislatif September, keputusan iki luwih lanjut ngrusak derajat otonomi lan hak-hak lan kebebasan ing Hong Kong.

Tumindak China kasebut nglanggar kewajiban internasional kanthi jelas miturut Pratelan Bersama Inggris-Inggris sing didhaptar dening PBB. Iki nglanggar komitmen China yen Hong Kong bakal seneng 'otonomi tingkat tinggi', lan hak bebas ngomong.

Aturan diskualifikasi kasebut minangka bagean saka kampanye gabungan kanggo nggawe bisu kabeh swara kritis sawise penundaan pemilihan Dewan Legislatif September, pengajuan tuduhan tumrap sawetara anggota parlemen sing dipilih, lan tumindak kanggo ngrusak kebebasan media Hong Kong sing padhang.

Kita njaluk supaya China mandheg ngrusak hak-hak rakyat Hong Kong kanggo milih wakil sing selaras karo Pratelan Bersama lan Hukum Dasar. Kanggo stabilitas lan kemakmuran Hong Kong, penting supaya China lan panguwasa Hong Kong ngurmati saluran supaya warga Hong Kong nyebutake keprihatinan lan pendapat sing sah.

Minangka anggota utama komunitas internasional, kita ngarepake China bakal netepi komitmen internasional lan tugas kanggo warga Hong Kong. Kita meksa pihak berwenang pusat Tiongkok kanggo nimbang maneh tumindake marang legislatif sing dipilih Hong Kong lan enggal mulihake anggota Dewan Legislatif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.