Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Warta Breaking Sudan Kidul Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

Bandara Wau dibukak maneh sawise pesawat Mega Aircompany kacilakan

0a1-15
0a1-15
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Operasi penerbangan wis diwiwiti maneh ing bandara Wau, pirang-pirang jam sawise ditutup dina Kamis sore sawise tabrakan pesawat kargo duweke Mega Aircompany.

Pesawat kargo kasebut lelungan saka Juba menyang Kwajok lan Wau ngemot stok medis duweke UNICEF nalika nabrak bandara Wau sawise ngalami masalah teknis ing rodhane.

Pesawat kasebut mung nggawa kru lima anggota sing slamet saka kacilakan kasebut kanthi aman.

Direktur Bandara Wau John Akot ujar manawa kedadeyan kasebut disebabake amarga gagal rodha amarga kurang hidrolik.

Bandara kasebut nerusake kegiyatan normal kaya sing dituduhake ing esuk iki, maskapai Badr lan maskapai Organisasi wis mlebu. Wingi, mung kedadeyan cilik nalika pesawat kasebut teka saka Kwajok menyang Wau lan banjur nggawa obat kanggo UNICEF, "ujare John Akot

"Pungkasane kanthi kerjasama UNMISS, kita bisa nyurung metu saka landasan pacu lan saiki pesawat kasebut aman. Uga, kru aman lan ora ana sing cilaka, "jarene sadurunge kanggo stres" Bandara saiki wis beroperasi kanthi normal.

Iki dudu pertama kali nabrak pesawat ing bandara Wau. taun kepungkur ing wulan Maret, sawijining Antonov AN-26 Rusia sing dikenal kanthi jeneng Sudan Selatan sing nggawa luwih saka 40 penumpang nabrak bandara Wau. Kacilakan kasebut disalahake amarga cuaca sing ala.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov