Wisata sing Bisa Diakses Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Warta Breaking Nepal Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Nepal nindakake prakarsa pariwisata sing bisa diakses

ICAA-Sosial-Media-Post
ICAA-Sosial-Media-Post
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Konferensi International on Accessible Adventure (ICAA) 2018 sing bubar rampung ing Pokhara nuduhake bab anyar babagan macem-macem potensi gedhe sing disedhiyakake ing industri pariwisata Nepal. Potensi pasar ing saindenging jagad iki kalebu pariwisata utamane kanggo para plancong cacat, wong tuwa, lan wong sing duwe mobilitas winates. Pankaj Pradhananga, Direktur Four Season Traval and Tours, wis dadi inisiatif kanggo pariwisata inklusif lan bisa diakses ing Nepal wiwit 2014, bebarengan karo Dr. Scott Rains. Dheweke ngucapake konferensi kasebut minangka langkah monumental kanggo nggawe Nepal dadi tujuan kanggo wong-wong sing duwe mobilitas winates lan duweni potensi kanggo mbuwang, warga negara Nepal lan manca negara. “Ora mung sedina, nanging Dina Pertama kanggo petualangan sing bisa diakses ing Nepal. Nalika kita ngrangkul lan menehi kekuwatan marang para pengunjung, kita bakal mbukak salah sawijining negara sing paling ayu ing saindenging jagad kasebut, kanthi kemungkinan generasi penghasilan sing luwih anyar lan luwih apik kanggo sektor kasebut, ”ujare Pradhanang.

Iki uga minangka tandha paradigma ing cara pandhuan wong ora duwe kabisan ing wilayah kasebut. Kanthi nuduhake praktik lan pengalaman paling apik internasional saka negara-negara sing entuk manfaat wiwit mbukak sektor pariwisata nganti inklusif, Konferensi kasebut negesake kepiye Nepal bisa dadi pemimpin ing wilayah kasebut kanthi pariwisata sing bisa diakses. Infrastruktur pariwisata sing luwih apik, layanan lan fasilitas khusus, uga personel terlatih kanggo ngatasi wong sing duwe tantangan mobilitas dadi investasi terbarukan, pasar penghasilan anyar, lan kesempatan kerja kanggo akeh wong. Sentimen iki dikandhani dening Suman Timsina, Direktur Eksekutif ing International Development Institute (IDI) sing adhedhasar Washington DC, salah sawijining penganjur konferensi kasebut. John Heather, Ketua Program, ngumumake manawa Pokhara bakal dadi model tujuan pariwisata sing bisa diakses ing Nepal lan pelajaran sing dijupuk saka kana bakal dikemas dadi aplikasi ing saindenging negara.

Renaud Meyer, Direktur Negara UNDP, ngidentifikasi pariwisata sing bisa diakses minangka masalah hak asasi manungsa lan faktor penting kanggo pangembangan ekonomi kanggo Nepal nalika negesake komitmen UNDP sing terus-terusan kanggo menang ing pariwisata sing bisa diakses ing Nepal.

Deepak Raj Joshi, CEO, Dewan Pariwisata Nepal (NTB), sing nganakake acara kasebut karo IDI, optimis karo asil konferensi kasebut. Dheweke ujar manawa acara kasebut minangka pangeling-eling kanggo pamrentah lan organisasi swasta babagan komitmen bersama sing dibutuhake kanggo fokus ing masalah kasebut. Dheweke negesake komitmen NTB kanggo nggawe Nepal dadi tujuan petualangan sing bisa diakses kabeh. NTB lan IDI bebarengan ngumumake ing Konferensi kasebut wiwit saiki Nepal bakal ngrayakake aksesibilitas ing industri pariwisata saben taun tanggal 30 Maret. Pembicara utama ing Konferensi, Kopral Hari Budha Magar, sing minangka veteran perang Gurkha lan amputee dobel, minangka inspirasi kanggo pamirsa multinasional ing pundi piyambakipun malih babagan petualangan sadonya. Dheweke uga ngrencanakake bakal puncak Gunung Everest ing taun 2019 minangka bagean saka tur 'impian impen'. Tamu utama liyane ing Konferensi kasebut kalebu Pak Scott DeLisi, mantan Duta Besar AS ing Nepal lan macem-macem pejabat pemerintah utama lan wirausaha pariwisata ing saindenging Asia.

Sagar Prasai saka NFD-N minangka acara acara. Sumit Baral moderat sesi karo walikota saka 5 kotamadya kalebu Biratnagar ing ngendi dheweke negesake komitmen supaya kutha bisa diakses kabeh. Semono uga, Pak RR Pandy, Nandini Thapa, Khem Lakai lan Divyansu Ganatra nyumbang ing diskusi Panel 'Pariwisata sing Dapat Ditampa - Tantangan & Kesempatan' sing moderat dening Pankaj Pradhananaga.

Mitra utama konferensi yaiku NFD-N, CIL- Kathmandu, Four Season Travel & Tours, CBM, Kedutaan Besar India, Turkish Air lan Buddha Air.

Asil nyata liyane saka konferensi kasebut yaiku pelantikan jalur trekking sing bisa diakses 1.24 km saka Nepal saka Kaskikot menyang Naundanda. NTB dipimpin kanthi menehi sumber daya kanggo nganyari jejak miturut pangguna kursi roda sambutan standar GHT, warga senior, lan walker kanthi watesan mobilitas sing bakal dadi model kanggo Nepal lan wilayah sing luwih akeh. Nepal pancen bisa dadi tujuan sing bakal ngidini petualangan kanggo kabeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.