Warta Breaking Travel Breaking News Zimbabwe Warta Pamrentah wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Dr. Walter Mzembi: Seneng karo tilas sikilku ing Pariwisata lan Luar Negeri

Pilih basa sampeyan
Wmz
Wmz
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dr. Walter Mzembi minangka salah sawijining Menteri Pariwisata sing misuwur lan dihormati sing makili salah sawijining pamrentah sing paling kontroversial nalika dadi calon Sekretaris Jenderal UNWTO taun lalu sing makili pamrentah Zimbabwe.

Akeh wong isih ngandhakake yen Dr. Mzembi minangka calon UNWTO sing paling mumpuni nanging ora bisa menang amarga pamrentah sing diwakili.

Pamrentah sing diwakili dening mantan presiden Robert Mugabe ana ing "ora nglirwakake lan ora ana dhaptar obrolan" kanggo akeh negara ing saindenging jagad, lan sawise pemerintahan militer sing lembut ing wulan November, negara Afrika Selatan iki duwe pasuryan anyar.

Pemilu saiki isih maju lan pamrentah anyar nyoba banget kanggo nggawe bisu karo pihak sing rezim kasebut. Akeh mantan pegawai negeri sing diusir saka partai politik, lan liyane diganggu kanthi macem-macem cara.

Laporan dina iki ing salah sawijining tabloid online sing paling dituruti Zimbabwe, Zimeye, nyaranake manawa Mzembi bisa pungkasan minggu iki mlebu maneh ing politik ing tiket MDC Alliance sing dipimpin dening Advokat 40 taun lan mantan Menteri TIK ing pamrentah kalebu taun 2009-13, Pak Nelson Chamisa. Spekulasi yakin manawa Mzembi bisa ngetutake kanca-kancane G40 sing bubar ketemu karo Pak Chamisa lan kayane wis gabung karo Aliansi kanggo nyoba lan nglawan rezim anyar sing mbuwang-mbuwang dheweke sawise metu saka Robert Mugabe liwat kudeta alus sing nginstal mantan Wakile Presiden, lan saiki dadi Presiden, Emmerson Mnangagwa.

Nalika eTN ngubungi Dr. Mzembi kanggo menehi komentar, dheweke nolak diskusi karo Aliansi MDC.

Nalika ngormati Presiden Aliansi MDC, Adv Nelson Chamisa sing jarene nyambut gawe kanthi rapet ing pamrentah inklusif taun 2009-2013, lan nyebut dheweke kanthi tresnane minangka "adikku," ujare Mzembi dheweke durung gabung karo MDC Alliance lan ora mikir tumindak kasebut sadurunge pemilihan sing selaras taun 2018.

Gabung minangka rute paling cepet lan paling gampang kanggo njaga Konstituensi Parlemen, nanging aku ora kasedhiya kanggo politik pilihan ing taun 2018, lan aku ora bakal njupuk keputusan sing adoh banget ing tahap iki.

Melu partai politik utawa aliansi minangka keputusan nuptial, prajanjian, lan aku ora gampang nyelehake yen mlebu, iku ora bisa dibatalake, mula aku durung njupuk keputusan kasebut, hakusi kuchaya mapoto. ”

"Ana macem-macem lan akeh konstituen politik sing nyoba nyedhot aku menyang politik kanthi standar sadurunge pemilihan sing selaras taun 2018; kula aturi ngandhani manawa ora ana argumen persuasif sing unggul kanggo posisi 4 Desember 2017 sing diucapake, sing ngumumake wiwitan sabatikal politik tanpa wates lan migrasi menyang bisnis lan wektu sing luwih akeh kualitas kanggo kulawarga sing "kangen" karo aku sajrone 15 taun layanan umum. Ora ana sing owah, lan para pamiarsa lan pandherek politik disaranake supaya ngelingake memori kanthi ngunjungi wawancara, rampung karo Daily News tanggal 4 Desember 2017. Klik kene

Pesen Dr. Mzembi: Aku isih nyoba mbatalake asosiasi MDC Alliance minangka kesalahan media sosial lan warta palsu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.