Asosiasi Warta Breaking Taiwan News Warta Breaking Travel News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Biro Taiwan nyorot pariwisata laut

Pilih basa sampeyan
Penghu
Penghu
ditulis dening editor

Ing taun iki, Biro Pariwisata Taiwan nyorot aset pariwisata laut negara kasebut minangka bagean saka inisiatif "Year of Bay Pariwisata 2018". Fokus utama kampanye iki kanggo promosi koleksi pulau-pulau luar negeri sing paling misuwur kanthi topografis sing nawakake pesisir pasir putih, perairan jernih, macem-macem satwa, sejarah sing apik, lan budaya sing warna-warni.

Dumunung ing pojok kulon Samodra Pasifik, Taiwan duwe garis pantai luwih saka 1,500 km lan luwih saka 10 persen spesies kelautan jagad. Umume garis pantai lan segara iki bisa ditemokake ing koleksi pulau-pulau pesisir Taiwan sing nyebar. Minangka bagean saka Pariwisata Taun Bay 2018, Pariwisata Taiwan nduweni tujuan kanggo nambah kesadharan masarakat babagan kebutuhan pembangunan berkelanjutan lan perlindungan lingkungan laut.

Penghu
Ditunjuk minangka Area Scenic Nasional dening pamrentah pusat, Kepulauan Penghu ing pesisir kulon Taiwan minangka koleksi karang, pulau cilik, lan shoals sing nyedhiyakake meh 194 mil saka pantai lan perairan. Banyu sing anget dadi macem-macem iwak tropis, tanduran laut, lan terumbu karang, lan uga nawakake selancar angin lan layang-layang. Wilayah iki uga dadi desa Sejarah, sing minangka serangkaian struktur watu kuno sing wis ana pirang-pirang atus taun kepungkur ing Penghu. Pulo iki uga misuwur kanthi watu tumpukan sing dobel, cara mancing kuno sing diwiwiti luwih saka 700 taun kepungkur.

Ludao
Dumunung ing pesisir wétan Taiwan, Ludao, utawa Pulo Ijo, duwe akeh iwak tropis lan endhas karang paling gedhe ing donya kanthi jembaré 4 meter lan dhuwure meh 2 lantai. Pulo vulkanik iki uga dadi dununge Zhaori Hot Springs, salah siji saka mung loro sumber banyu panas banyu asin alami sing misuwur ing donya.

Lanyu
Lanyu, utawa Pulo Orchid, minangka pos paling adoh saka Taiwan ing pesisir kidul wétan. Wilayah pegunungan sing padhet ditutupi alas udan sing subur kebak flora lan fauna, kalebu seri manuk khusus - Owl Scops Lanyu, Pigeon Green Taiwan, lan Flycatcher Paradise Jepang. Pulo iki uga duwe sejarah budaya sing akeh banget amarga umume didunungi dening Tao, suku asli wong asli Taiwan, sing warisan tradhisine isih akeh dilestarekake.

Kinmen
Wates paling lor ing Taiwan, Kinmen, luwih saka 2 km saka daratan China lan misuwur amarga desa-desa sing sepi, arsitektur gaya lawas, lan sejarah militer sing sugih. Sering diarani "pulau perang," pamrentah milih 21 situs bersejarah ing wilayah cilik kasebut, sing dadi papan perjuangan Perang Dingin sajrone Perang Sipil China.

Matsu
Kaya Kinmen, bekas pangkalan militer Matsu ing Selat Taiwan duwe sejarah sing bisa ditemokake, uga pemandangan sing ana ing wilayah perairan segara, pasir alam lan pantai kerikil, bukit pasir, lan tebing tebing. Pengunjung bisa nggoleki desa-desa tradisional Fujian sing dibangun ing sisih gunung, benteng sing ditinggalake, terowongan, lan uga papan perlindungan manuk ing pulau kasebut. Saliyane nonton manuk, Matsu minangka papan kanggo kupu-kupu walet sing misuwur ing Taiwan, lan wiwit pungkasan Mei nganti September, glitter ing pinggir pantai kanthi alga sing sumunar sing dikenal kanthi jeneng "Tangis Biru."

Guishan lan Liuqiu
Pulo Guishan, sing dununge udakara 10 km saka pesisir sisih lor wetan Taiwan, asring diarani "Pulau Penyu" amarga medan vulkanik sing katon kaya kura-kura sing ngambang ing segara. Pulo iki misuwur kanthi nonton lumba-lumba lan iwak paus, nanging para plancong kudu aplikasi kanggo ngunjungi supaya bisa ngontrol nomer pariwisata kanggo nglindhungi vegetasi alami. Ora adoh saka pesisir kidul-kulon Taiwan yaiku pulau karang Liuqiu, sing umume dadi pulau nelayan kanthi 300 spesies iwak beda lan 20 jinis koral.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.