24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Investments News wong Tanzania Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Presiden Zanzibar nyengkuyung pangembangan transportasi udara Afrika

0a1-26
0a1-26
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kanggo narik luwih akeh wisatawan saka Afrika lan bawana liyane, Presiden Zanzibar wis nganjurake pangembangan langit kanthi cepet kanggo maskapai Afrika.

Presiden Zanzibar Dr. Ali Mohamed Shein ujar manawa maskapai penerbangan non-Afrika wis nguwasani langit bawana lan pasar penerbangan kasebut wiwit suwe. Dheweke ngupayakake upaya luwih akeh supaya maskapai penerbangan Afrika luwih semangat kanggo saingan karo maskapai asing.

"Cetha yen 80 persen pasar lelungan udara Afrika dipimpin dening maskapai penerbangan sing dudu pangguna Afrika," ujare Dr. Shein marang para delegasi konvensi Asosiasi Penerbangan Afrika 7 (AFRAA) telung dina sing dianakake ing Zanzibar.

Dheweke ujar ing sawijining pernyataan sing diwaca nalika mbukak sesi konvensi kasebut, manawa industri pariwisata lan penerbangan kalebu ing antarane sektor ekonomi sing paling cepet ing bawana Afrika kanthi kebutuhan banget kanggo ningkatake aliran masuk turis lan ekspansi maskapai liwat asosiasi.

Presiden Zanzibar negesake manawa industri penerbangan duwe peran penting kanggo nyepetake pertumbuhan ekonomi lan nyedhiyakake macem-macem tunjangan ekonomi lan sosial ing bawana.

“Transportasi udara lan pariwisata kalebu sektor sing paling cepet tuwuh ing saindenging jagad. Kita kabeh ngerti yen prakteke, pariwisata lan lelungan minangka entitas sing ora bisa dipisahake. Kaloro industri kasebut saling nglengkapi, "jarene.

Ngandharake Laporan Dampak Ekonomi Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) 2018, Dr Shein ujar manawa ing taun kaping pitu berturut-turut, pariwisata lan pariwisata menehi kontribusi gedhe kanggo PDB global.

"Ing taun 2028, industri pariwisata lan pariwisata dikarepake bisa nyengkuyung luwih saka 400 yuta lapangan kerja kanthi rasio siji nganti sangang saka kabeh lapangan kerja," ujare.

Presiden Kepulauan negesake perlune ngupayakake Afrika sing luwih terintegrasi lan nyambung lan nantang para peserta Konvensi AFRAA kaping 7 kanggo menehi strategi anyar kanggo ningkatake manajemen konektivitas intra-Afrika sing tepat kanggo ningkatake daya saing kanggo entuk manfaat gedhe ing maskapai Afrika.

Dheweke ngandhani para peserta konvensi supaya mbahas babagan tantangan sing diadhepi sektor transportasi udara ing bawana kasebut kanggo nggawe resolusi sing bakal nggawe Afrika sing luwih terintegrasi, makmur lan tentrem, kanthi seneng turis lan sektor penerbangan sing maju.

Dr. Shein ngandhani para delegasi manawa miturut statistik pungkasan saka Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC), sektor pariwisata lan penerbangan tetep kuat kanggo ningkatake lapangan kerja lan ekonomi global.

Pariwisata duweni potensi dadi penghasil penghasilan utama ing benua kasebut sawise minyak lan gas, nanging negara-negara Afrika durung nggunakake potensi penuh, jarene.

Sekretaris Jenderal AFRAA Abderahmane Berthé ujar manawa konvensi kasebut kanthi tema "Nggunakake Kesempatan Penerbangan ing Afrika", ditunjuk kanggo para pemangku kepentingan penerbangan kanggo ngrembug babagan kesempatan lan tantangan sing diadhepi industri kasebut.
Pak Berthe ujar manawa sektor kasebut minangka kontributor penting kanggo pangembangan ekonomi ing Afrika kanthi nambah kegiatan perdagangan lan ngaktifake gerakan penumpang lan barang sing luwih cepet lan gampang. Nanging, ujar manawa ana sawetara tantangan kalebu biaya operasi lan persaingan saka operator non-Afrika.

"Negara-negara Afrika liwat AFRAA kudu njamin investasi sing akeh ing sektor penerbangan liwat infrastruktur sing kasedhiya," ujare.

Umume negara-negara Afrika dikaruniai sumber daya alam, nanging potensi daya tarik pariwisata kasebut ora bisa ditindakake amarga ora duwe layanan penerbangan sing kurang utawa kurang, ujare Berthe.

Wakil presiden Asosiasi Pengangkutan Udara Internasional (IATA) Raphael Kuuchi ngandhani para delegasi Konvensi kasebut manawa pamrentah kudu ngetrapake progam kanggo ndhukung pangembangan sektor penerbangan.

Dheweke ujar manawa negara-negara Afrika entuk luwih saka $ 72 milyar saka industri penerbangan liwat akeh turis sing ngunjungi bawana saben taun.

Pak Kuuchi ujar manawa Afrika uga kudu ngatasi krisis infrastruktur sing lagi rame, utamane permintaan transportasi udara terus saya gedhe.

Dheweke ngelingake manawa rencana pangembangan ora ditangani kanthi apik kanggo nggawe Afrika entuk bathi saka penumpang udara 7.2 milyar sing samesthine bakal mabur ing 20 taun sabanjure.

Presentasi ing konvensi AFRAA nyakup topik kayata pertumbuhan lan untung ing lingkungan sing liberal, penerbangan ing lingkungan sing gegandhengan, panggunaan data kanggo ndandani bisnis penerbangan, implementasi efektif transportasi udara tunggal Afrika, lan pembangunan prasarana sustainable kanggo Afrika.

Konvensi pemangku kepentingan AFRAA taun kepungkur dianakake ing Hammamet, Tunisia ing Mei kanthi tema 'Kolaborasi kanggo pertumbuhan penerbangan berkelanjutan ing Afrika.

Pulo Samodra Hindia Zanzibar wis narik 479,242 taun kepungkur dibandhingake 433,166 ing 2016, kanthi jumlah turis sing diarepake bakal nambah 14.2 persen dadi paling ora 500,000 wong teka ing rong taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov