24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Ekuador News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Operator tur Galapagos: Ora ana maneh pariwisata!

galapagos
galapagos
ditulis dening editor

Asosiasi Operator Tur Internasional Galapagos (IGTOA) njaluk pamrentah Ekuador supaya mbatesi pertumbuhan pariwisata adhedhasar tanah ing Kepulauan Galapagos lan kanggo ngatur sektor industri pariwisata sing berkembang pesat kanthi luwih tliti.

Ing surat sing dikirim menyang Menteri Pariwisata Ekuador, Enrique Ponce de León tanggal 5 Februari, IGTOA mratelakake rasa kuwatir manawa tingkat pariwisata adhedhasar tanah ing dasawarsa pungkasan ora bisa ditindakake lan bisa uga nyebabake kerusakan ekosistem sing misuwur ing pulau kasebut. lan satwa sing luar biasa.

Antarane taun 2007 nganti 2016, miturut statistik Taman Nasional Galapagos, umume pengunjung ing Pulo Galapagos mundhak dadi 39 persen (saka udakara 161,000 dadi luwih saka 225,000). Sajrone periode sing padha, jumlah pengunjung sing melu tur adhedhasar tanah mundhak udakara 79,000 dadi 152,000 (paningkatan 92 persen), dene pariwisata adhedhasar kapal nyatane mudhun, saka udakara 82,000 pengunjung dadi luwih saka 73,000 (penurunan 11 persen) .

"Akeh perusahaan anggota sing adol tur adhedhasar tanah Galapagos. Kita ora nentang pariwisata adhedhasar tanah saben dinane, lan, diatur kanthi bener, kita ndhukung, "ujare Jim Lutz, Presiden Dewan IGTOA lan Presiden Vaya Adventures. "Nanging kasunyatane yaiku 100 persen pertumbuhan pariwisata Galapagos sajrone 10 taun kepungkur amarga pariwisata dharatan saya gedhe. Ora kaya pariwisata adhedhasar kapal, sing ora ana watesan kanggo total penumpang, ora ana watesan kanggo jumlah wong sing bisa lelungan adhedhasar tanah. Pancen ora sustainable yen ora ana wates pariwisata adhedhasar tanah ing lingkungan sing ringkih iki. ”

Wiwit taun 1970-an nganti wiwitan taun 2000-an, turis mayoritas Galapagos melu turisme adhedhasar kapal, sing wis suwe diakoni sacara internasional minangka model kanggo pariwisata winates, sing diatur kanthi apik. Pamrentah Ekuador nyedhiyakake kuota sing ketat kanggo total jubin (kasur) sing diidini ing armada kapal pesiar Galapagos lan wis nyelehake topi 100 minangka jumlah maksimum penumpang sing bisa dipikolehi. Ora ana watesan utawa peraturan sing padha babagan ngatur wisata adhedhasar tanah. Yen tingkat pertumbuhan saiki tetep ora mandheg, bakal ana luwih saka siji yuta pengunjung saben taun ing Kepulauan Galapagos kurang saka 35 taun.

Media internasional wiwit nyathet implikasi potensial saka pertumbuhan pariwisata sing ora bisa dikontrol iki. CNN uga penerbit buku pandhuan Fodor bubar nyelehake pulau kasebut ing dhaptar tujuan sing ora dikunjungi ing taun 2018, kanthi nyebutake kuatir babagan pengaruh pariwisata sing saya negatif ing kutha kasebut.

Ing taun 2007, UNESCO njupuk langkah luar biasa kanggo nyelehake pulau-pulau kasebut ing Dhaptar Situs Warisan Dunia ing Bahaya kanggo nanggepi macem-macem ancaman, kalebu pariwisata lan pertumbuhan penduduk sing ora dikendhaleni. Pulo-pulau kasebut dicopot saka dhaptar kasebut ing taun 2010, nanging ing wulan Juli 2016 UNESCO maneh mbunyikan lonceng weker kanthi nglaporake laporan sing nyebutake ora ana strategi sing jelas Ekuador kanggo nyuda pertumbuhan pariwisata kanthi cepet minangka sumber kuwatir.

"Ora ana papan liya ing Bumi kaya Galapagos, papan sing bisa nyedhaki alam liar," ujare anggota dewan IGTOA, Marc Patry, saka perusahaan anggota IGTOA, CNH Tours. "Aku mesthi kesengsem karo gaweyan sing ditindakake pemerintah Ekuador kanggo ngatur pariwisata adhedhasar kapal kanthi ketat ing kana. Nanging terus terang, aku ora weruh bukti manawa ana hubungane karo pariwisata adhedhasar tanah kanthi keprihatinan sing padha. Kita ndeleng tsunami sing tuwuh ing sektor kasebut. Yen ora rampung, risiko bakal ngrusak kabeh karya apik sing ditindakake nganti saiki, "ujare Patry, sing ana ing Stasiun Penelitian Charles Darwin suwene patang taun, banjur 11 taun makarya ing Pusat Warisan Dunia UNESCO.

Miturut ilmuwan, tuwuhing pariwisata sing ora dikontrol nyebabake ancaman serius marang Pulo Galapagos. Pangaribawa yaiku potensial supaya spesies invasi anyar sing rusak amarga pangiriman kargo lan penumpang pesawat saya tambah. Contone, Blackberry Wildberry sing invasi banget, nyebabake kapitunan 99 persen alas Skema endemik ing loro pulau paling gedhe, Isabela lan Santa Cruz. Kanthi tambah akeh pariwisata adhedhasar tanah, kiriman kargo luwih akeh, infrastruktur sing luwih akeh, luwih akeh dalan, lan tekanan kanggo tuwuhing terus, ana sing bakal dadi angel kanggo mandheg yen lagi suwe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.