Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Anggur & Roh Warta Breaking Zambia Warta Pecah Zimbabwe

Air Terjun Victoria: Nginep ing endi. Apa sing kudu ditindakake

Afrika.VicFalls1a-1
Afrika.VicFalls1a-1

Aku kaget banget lan seneng nalika mlebu ing Bandara Victoria Falls, Zimbabwe. Fasilitas modern iki dikembangake dening mantan Menteri Pariwisata lan Industri Perhotelan Zimbabwe, Dr. Walter Mzembi sing ngatur utang $ 150 yuta saka China EXIM Bank. Fasilitas modern banget iki nawakake landasan pacu anyar sing nampa nganti 5 pesawat jembar, carousel anyar lan papan resepsi, tambah akeh pejabat imigrasi lan kanthi efisien nampani luwih akeh pengunjung saben dina saben dinane.

Spasi Unik

Nalika taksi kasedhiya saka bandara menyang hotel, luwih becik hotel sampeyan ngatur pickup pribadi ing area kedatangan.

Ana akeh pilihan kanggo akomodasi ing Victoria Falls; Nanging, favoritku:

Klub Safari Victoria Falls

Sawise pirang-pirang dina plancongan ing maskapai, mlaku liwat bandara, ngadeg ing jalur tanpa wates lan nyopir ing dalan sing mbledug, aku kesel banget lan kepengin golek dalan menyang AC lan ngombe sing adhem. Nalika sopir ngliwati tandha dalan sing menehi tandha teka ing Pondokan, aku krasa ana rasa cemas sing marai eling. Apa tampilan pondok safari? Apa pangarepanku nyata utawa ora masuk akal (adhedhasar brosur lan film). Apa rong dina lelungan tanpa mandheg bakal diganjar, utawa apa aku bakal kuciwa?

Sedhela - wangsulane OMG! Area resepsionis pancen brosur sampurna lan sambutan saka staf mung sing dibutuhake dening pelancong sing kesel iki. Sawise ngucapake salam, aku ditawani ngombe lan kursi sing kepenak saliyane karo panjaluk tulus supaya aku bisa nuduhake lelungan. Aku yakin manawa manajer hotel duwe perkara liya sing kudu luwih penting tinimbang ngrungokake odyssey, nanging dheweke kanthi tenang lan sopan nuduhake minat tulus saka perjalananku saka Manhattan menyang Zimbabwe.

Nalika aku pungkasane rampung (sing mesthi crita dawa banget), aku mlebu ing basis data hotel, dikawal menyang kamarku, lan menehi jadwal lan informasi babagan pilihan makan / ngombe, atraksi, lan ringkesan babagan kualitas unik saka hotel. .

Kamarku? Sampurna!

Klub kasebut dibangun ing situs bukit sing dhuwur sing nyedhiyakake panorama tanpa wates saka bushveld murni lan srengenge surup sing apik tenan; lubang banyu ing situs iki apik banget kanggo dideleng ing game.

Akomodasi fitur cetakan lan warna Afrika lan format sing mbukak nggawe perasaan jembar. Kanthi balkon pribadi lan kamar mandhi en suite, iki mewah tanpa ostentasi.

Sawise adus adhem, mbukak sawetara barang saka koper sing daklakokake, aku bali menyang lobi kanggo arah menyang restoran MaKuwa-Kuwa kanggo mangan awan karo General Manager, Jonathan Hudson.

Aku kerep nglumpati nedha awan nalika lelungan, nganggep mbuwang wektu ndeleng sing apik banget; nanging, pindai cepet menu ngowahi pikiranku.

Nedha awan karo Vultures

Yen panganan sing enak lan anggur ing Afrika Selatan ora cukup kanggo sampeyan supaya tetep sibuk sajrone makan siang ing Safari Club, pilih tabel sing ndeleng lapangan sing digunakake kanggo Panganan Vultures. Pancen angel dipercaya manawa manuk wulung kasebut kalebu ing daftar punah ing Afrika. Sanajan bagean kasebut minangka bagean saka sistem eko ​​(kru pembersih alam), mula padha rusak.

Pemburu mateni gajah, ngethok taring, lan banjur nyuntik racun ing sisa-sisa. Wulung sing mangan kewan mati amarga mangan daging sing diracun. Yen dheweke ora mati, mega manuk wulu urip bakal menehi tandha marang dununge para penjuru.

Saliyane pemburu, suku lokal uga mateni wulung amarga alasan medis. Kadhangkala dheweke mati kanthi ora sengaja nalika mabur menyang jalur listrik.

Simpen Wulung

Luwih saka 18 taun kepungkur, staf ing Victoria Falls Safari Lodge lan Klub mutusake mbantu para wulung lan miwiti menehi panganan. Saiki dheweke ngundang tamu menyang wilayah kasebut kanggo nonton nalika diwenehi panganan (Budaya Wulung). Acara saben dinane diadani ing ngarep Buffalo Bar. Tamu bisa mlaku ing dalan sing sempit lan ngenteni ing "ndhelik" utawa lungguh ing dek ndeleng kanthi gelas chardonnay sing adhem - lan ndeleng manuk seneng mangan awan.

Manuk bisa mangan ing endhas, sikil lan turahan daging sapi, pitik lan warthog (adhedhasar sing kasedhiya ing pawon hotel). Dheweke ngenteni kanthi sabar nalika Pandhuan Vulture nguncalake potongan bangkai, lan nalika dheweke lunga, dheweke mudhun ing pesta kasebut.

Mandheg Sabanjure. Pelayaran Sungai Royal Royal (Horizons Liar)

Cara sing sampurna kanggo nikmati srengenge srengenge ing plancongan ing Zambesi. Tim perhotelan kalebu koki, barmen, lan host. Pelayaran kasebut metu saka Terminal Pelayaran lan ngubengi pulau-pulau sing nggawa penumpang cedhak kewan liar (baya, gajah, kuda nil lan manuk). Makanan pembuka sing enak lan akeh, akeh pilihan minuman lan staf sing apik banget nggawe pengalaman penting ing Zimbabwe.

Sundowner lan Nedha bengi

Bali ing Safari Club, wektu koktail minangka kesempatan sing cocog kanggo ngrasakake barang sing luwih akeh saka koki lan ngombe anggur Afrika Selatan nalika ngelingi wayah surup. Sing mandheg sabanjure yaiku nedha bengi ing Boma.

Boma Dinner lan Drum Show

Boma luwih saka restoran - iku acara khusus. Atusan tamu, ton panganan, hiburan para penari Amakwezi lokal - kabeh menehi kontribusi kanggo nggawe sore teater iki. Kanggo seneng banget karo "drama" - mlebu kanthi sikap "ora duwe keputusan". Nrima kain Afrika sing ditutupi ing pundak sampeyan, rasa kabeh kalebu panggang warthog. Tabel diselehake cedhak banget - saengga gampang ngobrol karo tamu liyane.

Sarapan ing Klub

Ora preduli aku mangan bengi sadurunge, aku kepengin ngerti "sarapan apa" nalika lelungan. Saben negara lan hotel duwe pendekatan unik kanggo panganan pertama iki.

Pengunjung ing Klub ora bakal luwe. Ana akeh pilihan sing apik banget, dilayani ing lingkungan sing apik dening staf sing wis terlatih ... Muga-muga bisa pindhah - kanthi permanen.

Tujuan Daftar Ember: Air Terjun Victoria

Penjelajah Afrika, David Livingstone "nemokake" Falls, lan dijenengi jeneng Ratu Victoria. Dheweke minangka wong Eropa pertama sing nyebrang Afrika saka kidul menyang lor sing nemokake lata iki ing taun 1855 nalika martakake agama Kristen ing Afrika. Air Terjun Victoria dadi tujuan sing apik nalika pamrentah kolonial Inggris ing Rhodesia Lor lan Kidul (Zimbabwe) lan kutha kasebut dadi pusat pariwisata.

Wiwitane Pariwisata

Air Terjun Victoria wiwit digatekake dening wong Eropa ing wiwitan abad kaping 20. Wilayah kasebut dikembangake amarga fokus laser saka Cecil John Rhodes (1853-1902) sing pengin ngeksploitasi sumber daya alam (alas kayu, gadhing, kulit kewan lan hak mineral). Rhodes nyatane nggawe paling akeh bathi liwat kontrol tambang berlian lan miwiti DeBeers karo sedulur Herbert.

Kanggo miwiti proyek kasebut, dheweke ngrencanakake jembatan nyebrang Kali Zambezi lan sepur wiwit nggawa lelungan lan perdagangan saka Cape Town, SA menyang Kongo Belgian (1905). Ing taun 1990-an udakara 300,000 wong padha ngunjungi Falls saben taun.

Ora bisa ana debat, Air Terjun Victoria gedhe lan spektakuler lan butuh wektu pirang-pirang jam kanggo mlaku-mlaku ing wilayah kasebut wiwit wiwitan nganti pungkasan. Cuaca panas lan muggy, dalane angel lan ora direksa (ora ana rel pengawal), lan kajaba sampeyan kondhisi fisik sing apik banget, kunjungan ing situs kasebut bisa kanthi cepet pindhah saka apik tenan.

Mbok menawa cara paling apik kanggo nikmati perjalanan lan tampilan - yaiku ngilangi daya tarik dadi petualangan 2 dina lan ngrencanakake rencana kanggo esuk banget - sadurunge srengenge tekan puncak. Nganggo klambi sing kepenak banget. Sanajan kathok cekak, kaos lan sandal bisa ditampa, ing antarane srengenge, dalan sing durung diaspal lan bug, celana cahya, kaos lengan panjang lan sepatu olahraga (nganggo kaos kaki) bisa nggawe petualangan sing luwih kepenak. Aja lali topi, banyu, layar srengenge, repellant bug lan kamera.

Siap Go

Dewa Kali Zambezi, Nyami Nyami mesem ing Air Terjun Victoria. Malah wong sing lelungan sing paling sinis bakal angel sambat babagan tujuan iki. Saliyane Falls, pelayaran kali Zambezi lan plancongan satwa, pengunjung bisa bungee jump, nemu arung jeram, kayak, lan kano, garis zip ngliwati jurang, njupuk safari mburi gajah, mlaku-mlaku karo singa lan ngalami numpak helikopter. grojogan. Kanggo informasi tambahan, klik kene.

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan