Airlines Airport Breaking News Finlandia Breaking News Norwegia Breaking News Swedia Warta Breaking Travel Investments Teknologi transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Transparansi IATA ing Pembayaran saiki ing pasar Finlandia, Norwegia lan Swedia

Pilih basa sampeyan
0a1a-47
0a1a-47
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake manawa Transparansi Bayaran (TIP) wis dileksanakake ing pasar Finlandia, Norwegia lan Swedia. TIP, sing lagi digandhengake karo NewGen ISS, minangka inisiatif industri sing fokus kanggo nyedhiyakake maskapai kanthi transparansi lan kontrol ing koleksi penjualan sing digawe ing saluran agensi perjalanan. Sanalika, iki bakal ngaktifake agen lelungan kanggo njupuk keuntungan saka bentuk pambayaran anyar kanggo pengiriman dana pelanggan.

"Lanskap saiki kanggo layanan pembayaran wis diganti kanthi dramatis, lan pemain anyar lan solusi pembayaran muncul, nawakake agen perjalanan opsi sing luwih akeh kanggo ngirim dana pelanggan menyang maskapai penerbangan. Nanging, nganti saiki, maskapai ora duwe visibilitas babagan metode pambayaran sing luwih anyar. TIP bakal ngatasi masalah iki, nggawe kesempatan anyar kanggo maskapai lan agen perjalanan, "ujare Aleks Popovich, Wakil Presiden Senior IATA, Layanan Keuangan lan Distribusi.

Ora ana bentuk pengiriman uang sing dilarang dening TIP, nanging agen perjalanan mung bisa nggunakake formulir sing sadurunge menehi idin maskapai. Penting, yen maskapai setuju, TIP kanthi eksplisit ngidini agen perjalanan nggunakake kertu kredit dhewe. IATA wis kerja bareng karo para pemangku kepentingan industri utama kanggo nggawe TIP kanggo nyedhiyakake:

  • Tambah transparan lan kontrol kanggo saben pamuter
  • Kerangka kerja lan alat sing efisien kanggo ngaktifake agen lan maskapai kanggo setuju babagan panggunaan Metode Transfer Alternatif, kayata kertu kredit agen lan nomer akun virtual agen (VAN), kanggo pangiriman dana langsung menyang maskapai agensi Penagihan lan Paket Penyelesaian (BSP) adol
  • Kerangka resolusi sing luwih cocog karo kahanan peraturan lan pasar.

Ing TIP, panyedhiya Metode Transfer Alternatif sing pengin melu remitansi langsung agensi menyang maskapai penjualan BSP bakal ndhaptar karo IATA, lan menehi informasi sing relevan babagan produk pembayarane. Agen lan maskapai penerbangan bakal duwe akses menyang informasi kasebut kanthi basis sing kudu dingerteni. "Kita ngarep-arep bisa kerja bareng karo panyedhiya Metode Transfer Alternatif kayata AirPlus International lan Edenred Corporate Payment, sing ndhukung prinsip-prinsip sing ana ing dhasar TIP. Kita ngarepake manawa panyedhiya liyane bakal milih ndhaptar produk ing kerangka kerja TIP yen lingkungan teknis siap, kanggo menehi transparansi sing luwih gedhe ing ekosistem maskapai lan agensi, "ujare Popovich.

Nganti sawetara minggu kepungkur, TIP bakal dileksanakake ing Islandia lan Denmark (9 Mei), Kanada (16 Mei), lan Singapura (23 Mei), kanthi peluncuran samesthine bakal rampung ing kabeh pasar BSP ing Q1 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.