Argentina Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Warta Breaking Afrika Selatan Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda USA Breaking News Warta Breaking Zambia

Lelungan sing diilhami dening film Black Panther

srikandi
srikandi
ditulis dening editor

Wiwit debut ing wulan Februari 2018, Black Panther narik kawigaten para pamirsa ing saindenging jagad. Gabungan elemen budaya Afrika nyata lan teknologi futuristik fiksi nggawe jagad Wakanda sing luar biasa.

Film kasebut disetel ing lokasi fiksi sing dununge ing Afrika Wétan. Iki diwenehi aran asli kanthi nggunakake Xhosa, basa Bantu kanthi konsonan klik sing dadi salah sawijining basa resmi ing Afrika Selatan lan Zimbabwe.

Sebagian film kasebut difilmake ing lokasi sing apik ing Afrika, kayata Cape Town, Zambia, lan Uganda, lan digawe kanggo nggambarake koloni Afrika, nanging akeh film kasebut sing sejatine direkam ing lokasi liya ing saindenging jagad - kalebu Busan, Korea Selatan, Atlanta, Georgia lan Iguazau Falls, Argentina.

Yen sampeyan pengin ndeleng tujuan sing apik sing menehi inspirasi Wakanda, ing kene tujuane lan apa sing kudu ditindakake kanggo ndeleng jagad Black Panther:

Cape Town, Afrika Kidul
Lelungan menyang Afrika Selatan lan deleng sawetara pemandangan sing inspirasi Wakanda. Sampeyan bisa tekan pantai utawa santai ing salah sawijining kolam rock alami sing sumebar ing sekitar Cape Town. Luangake wektu kanggo mlaku-mlaku ing Taman Gunung Nasional, lan mlaku-mlaku liwat Taman Botani Nasional Kirstenbosch sing menang. Yen sampeyan ngupayakake pengalaman sing luwih jero, nginep ing Shamwari Game Reserve lan deleng badhak sing kaancam bakal punah, sing bisa dilindhungi cadangan kasebut.

Uganda
Pemandangan udara sing apik banget ing Black Panther kudu teka ing endi wae, lan untung sampeyan bisa ngunjungi wilayah gunung sing apik sing digunakake ing film kasebut kanthi langsung. Pilih safari utawa golek gorila liwat Pegunungan Rwenzori, utawa nonton manuk ing alas udan paling tuwa ing Afrika, Taman Nasional Bwindi Impenetrable. Sadurunge mangkat, priksa manawa sampeyan bisa ndeleng grojogan alas lan "Pulo Langit" Volungaes Virunga.

Zambia
Conto liyane sing sampurna kanggo tujuan sing ora diremehake ing endi perusahaan turis ngarep-arep plancongan Black Panther yaiku Zambia. Air Terjun Victoria sing nggegirisi, sing dikenal minangka grojogan paling gedhe ing saindenging jagad, lengkap karo kolam renang sing bisa ditemokake para pengunjung lan nikmati pemandangan sing ora bisa ditemokake ing papan liya. Yen sampeyan seneng mancing, lenggah sedina ing Danau Tanganyika lan sampeyan bisa malah nongkrong lan nonton nonton simpanse. Ana macem-macem taman lan cadangan negara sing bisa dikunjungi kanggo nyambung karo satwa, kayata Taman Nasional Nyika.

Atlanta, GA
Tujuan iki beda banget karo lokasi liyane sing terinspirasi saka Black Panther, nanging nawakake pengalaman sing apik tenan. Pinewood Studios ing kana akeh keajaiban Black Panther sing digawe lan direkam. Sampeyan bisa tur ing studio sadurunge ngunjungi Museum Tinggi Seni sing tikel dadi Museum Inggris Raya ing film kasebut. Dadi yen Great Britain adoh banget, kunjungi Atlanta! Saka dalan saka museum, sampeyan bisa mampir Rose + Rye kanggo koktail teken ing salah sawijining ruangan teras sing apik.

Air Terjun Iguazu, Argentina
Apa sampeyan ora pengin ngunjungi Warrior Falls sing apik ing Black Panther? Sampeyan bisa, amarga adegan air terjun kasebut difilmake ing Air Terjun Iguazu ing Argentina. Sampeyan bisa memesan Airbnbs unik ing wilayah Iguazu kanthi buaian lan teras sing mbukak kurang saka $ 70 saben wengi, saengga bisa ngunjungi lokasi sing subur iki. Nalika tekan kana, sampeyan bisa numpak kereta liwat alas, mlayu cepet liwat alas, banjur munggah ing prau jet sing bakal nggawa sampeyan langsung menyang "Tenggorokan Setan," sing paling dhuwur ing air terjun Iguazu.

Busan, Korea Kidul
Kaget, sawetara adegan saka film kasebut ditembak ing Busan, Korea Selatan sing wis dadi titik plancongan wiwit Olimpiade Musim Dingin dianakake ing taun iki. Pasar Ikan Jagalchi, Pantai Gwangalli, Pulo Yeongdo, lan Stadion Baseball Sajik minangka sawetara lokasi sing digunakake ing film kasebut. Pantai Gwangalli narik kawigaten para turis amarga banyune murni lan wedhi sing apik. Yen sampeyan tekan Pulo Yeongdo, sampeyan bisa mbukak dek pengamatan ing Menara Busan lan ndeleng pemandangan wengi sing apik banget sing disenengi para turis lan warga lokal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.