Asosiasi Warta Warta Breaking Brasil Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kunjungan resmi UNWTO menyang Brasil nyengkuyung pariwisata berkelanjutan

Kunjungan resmi UNWTO menyang Brasil kanggo ndhukung pariwisata sing lestari
Kunjungan resmi UNWTO menyang Brasil kanggo ndhukung pariwisata sing lestari
ditulis dening Harry S. Johnson

Sekretaris Umum ing Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wis negesake komitmene supaya bisa kerja bareng karo Pamrentah Brasil kanggo mbantu sektor pariwisata negara kasebut pulih lan dadi pendorong utama pembangunan berkelanjutan. Pratelan dhukungan kasebut teka nalika Pak Zurab Pololikashvili nyebabake delegasi UNWTO kanggo ketemu karo Presiden Jair Bolsonaro lan Menteri Pariwisata Marcelo Álvaro Antônio.

Nindakake komitmen kanggo nerusake kunjungan langsung menyang Negara Anggota sanalika bisa, Pak Pololikashvili nuntun delegasi UNWTO menyang Brasil, ing kunjungan kaping pisanan menyang wilayah Amerika wiwit wiwitan pandemi COVID-19. Sorotan kunjungan kasebut yaiku pertemuan karo Presiden Bolsonaro, nalika Sekretaris Jenderal Pololikashvili matur nuwun amarga wis nggawe pariwisata dadi bagean utama agenda pamrentahane lan dhukungan kanggo UNWTO. Presiden lan pamrentahane dikatutake minangka conto sing kuat saka Negara-negara Anggota sing kerja sama karo UNWTO kanggo ningkatake pendhidhikan lan pelatihan ing sektor pariwisata, ningkatake inovasi, lan ndorong nggawe lapangan kerja lan investasi.

Dhukungan sing kuat kanggo pariwisata

Ing rapat-rapat ing antarane pimpinan UNWTO lan Menteri Pariwisata Brasil, Menteri Marcelo Álvaro Antônio negesake kepiye dheweke kerja kanggo ndhukung sektor kasebut liwat krisis sing durung tau ditindakake sadurunge pandemi kasebut. Langkah-langkah sing ditindakake kalebu entuk utangan US $ 1 milyar kanggo ndhukung bisnis pariwisata, uga promosi investasi ing sektor kasebut, kalebu liwat ngowahi kerangka hukum sing ana.

Kajaba iku, UNWTO kerja sama karo mitra pribadi Wakalúa, pusat inovasi pariwisata global pertama, lan pamrentah Brasil sing nggawe negara kasebut dadi pusat inovasi pariwisata. Salajengipun, pamrentah Brasil nggunakake acara kasebut kanggo rapat maneh kanggo menehi kepentingan ing tuan rumah Kantor Wilayah UNWTO kanggo Amerika.

Delegasi UNWTO uga ketemu karo Menteri Luar Negeri Brasil Ernesto Araújo lan nuduhake dalan kasebut kanggo miwiti maneh pariwisata sing dirancang kanthi dialog terus karo Komite Krisis Pariwisata Global. Rapat kasebut uga fokus marang perlune kerja sama sing luwih kuat kanggo ningkatake kontribusi pariwisata kanggo pembangunan inklusif lan berkelanjutan, kalebu kanggo komunitas pedesaan ing Brasil.

UNWTO nggawe kapercayan maneh ing pariwisata

Sekretaris Jenderal UNWTO ujar: "Pariwisata minangka kekuwatan sing kuat banget kanggo Brasil lan kanggo kabeh Amerika. Amarga UNWTO nuntun restu pariwisata global, kita dadi kunjungan pertama kaline ing wilayah kasebut wiwit wiwitan krisis. Aku matur nuwun marang Pamrentah Brasil kanggo dhukungan sing kuat kanggo pariwisata, lan aku luwih semangat kanthi komitmen kanggo nambah inovasi ing pariwisata lan nggunakake sektor kasebut minangka alat kanggo ngembangake pembangunan berkelanjutan kanggo kabeh. "

Sekretaris Jenderal Pololikashvili uga nggunakake kesempatan kunjungan resmi menyang Brasil kanggo nuduhake langkah-langkah sing ditindakake UNWTO kanggo njamin kapercayan bali menyang pariwisata internasional. Iki kalebu rencana kanggo ngenalake Kode Internasional Internasional kanggo Perlindhungan Turis, sing uga bakal duwe mupangat tambahan kanggo nyebarake tanggung jawab kanggo turis sing ngadhepi kahanan darurat kanthi luwih adil ing sektor kasebut. Salajengipun, delegasi UNWTO negesake pentinge kolaborasi sing kuat, ing antarane pemerintah uga ing sektor publik lan swasta.

Mungkasi mandheg - Uruguay

Sawise ngunjungi Brasil, delegasi UNWTO bakal budhal menyang negara tetanggan Uruguay, ing endi Sekretaris Jenderal dijangka bisa nemoni kepemimpinan politik negara kasebut lan para pemain pariwisata umum lan swasta.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.