Argentina Breaking News Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Education Warta Industri Rapat rapat News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Anggota WTTC melu perang nglawan perdagangan liar

0a1-34
0a1-34
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) dina iki ngluncurake inisiatif anyar kanggo sektor Perjalanan & Pariwisata kanggo melu perang global nglawan perdagangan satwa ilegal. Deklarasi 'Buenos Aires babagan Perjalanan & Pariwisata lan Perdagangan Margasatwa Ilegal' nemtokake tumindak tartamtu sing bisa ditindakake sektor kasebut kanggo ngatasi tantangan kasebut.

Wicara ing KTT Global WTTC ing Buenos Aires, Argentina, Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC ujar manawa "WTTC bangga bisa nindakake inisiatif anyar iki sing tujuane supaya sektor kita melu perjuangan nglawan perdagangan liar. Tantangan iki wis ditemtokake dening Anggota minangka prioritas kanggo sektor kita. Pariwisata margasatwa minangka penghasilan sing signifikan kanggo komunitas ing saindenging jagad, utamane ing negara paling ora maju (LDC) lan perdagangan margasatwa ilegal mbebayani ora mung keanekaragaman hayati ing donya kita, nanging uga panguripan komunitas kasebut. Deklarasi Buenos Aires nyedhiyakake kerangka kerja kanggo sektor Perjalanan & Pariwisata kanggo koordinasi lan konsolidasi tumindak kanggo ngatasi masalah kasebut. "

Pranyatan kasebut kalebu patang pilar:

1. Ekspresi lan demonstrasi kesepakatan kanggo ngatasi perdagangan satwa ilegal
2. Promosi pariwisata adhedhasar satwa sing tanggung jawab
3. Peningkatan kesadaran ing antarane pelanggan, staf lan jaringan perdagangan
4. Pakaryan karo komunitas lokal lan investasi lokal

Kegiatan khusus ing pilar kasebut kalebu mung adol produk margasatwa sing sah lan bisa ditanggepi kanthi berkelanjutan, lan sing memenuhi syarat CITES; promosi pariwara mung adhedhasar satwa sing tanggung jawab; staf pelatihan kanggo ndeteksi, ngenali lan nglaporake perdagangan ilegal ing satwa; lan ndhidhik konsumen babagan cara ngatasi masalah kasebut, kalebu ora tuku produk margasatwa sing ilegal utawa ora berkelanjutan.

Dhasar kanggo deklarasi kasebut yaiku peran Travel & Pariwisata sing bisa nyedhiyakake panguripan berkelanjutan kanggo wong-wong sing urip lan makarya bareng karo flora lan fauna sing kaancam bakal punah, lan bisa uga didol kanthi ilegal. Iki kalebu nyengkuyung mupangat pariwisata urip liar lan mesthekake yen wisata adhedhasar satwa kanthi positif menehi pengaruh marang komunitas lokal, nalika ngenali lan nyengkuyung kesempatan investasi ing infrastruktur lokal, modal manungsa lan pembangunan komunitas.

John Scanlon, Utusan Khusus kanggo Taman Afrika lan mantan Sekretaris Jenderal Konvensi Internasional Perdagangan Spesies Langka (CITES) ujar: "Apik banget yen sektor Travel & Pariwisata melu perang global nglawan perdagangan satwa liar. Ing pirang-pirang panggonan ing ngendi perburuan kanggo perdagangan ilegal, Travel & Pariwisata minangka salah sawijining kesempatan ekonomi sing kasedhiya. Ngoptimalake kesempatan kanggo komunitas lokal lan nggawe manawa entuk bathi saka wisata adhedhasar satwa, minangka salah sawijining cara paling apik kanggo nyegah aliran perdagangan ilegal saka sumber kasebut. Ing sisih panjaluk, kanthi jangkauan global sing gedhe lan basis konsumen sing saya akeh, Travel & Pariwisata duwe tanggung jawab gedhe kanggo ningkatake kesadaran ing antarane para pelanggan babagan perdagangan satwa lan pengaruh sing parah saka perdagangan margasatwa ilegal. "

Gary Chapman, Presiden Grup Layanan lan Dnata, Grup Emirat ujar: "Emirat wis aktif komitmen kanggo nglawan perdagangan satwa ilegal sawetara taun saiki lan kita seneng ndhukung prakarsa iki kanggo sektor Pariwisata & Pariwisata sing luwih jembar, sing jelas duwe peran kritis penting ing komunitas sing paling kena pengaruh saka kegiatan iki. ”

Gerald Lawless, ketua WTTC kepungkur, nyimpulake: "Minangka anggota jangka panjang lan mantan Ketua WTTC, aku seneng amarga inisiatif iki lagi ditindakake. Aku matur nuwun luwih saka 40 Anggota sing wis mlebu Proklamasi nganti saiki. Riset WTTC nuduhake manawa Perjalanan & Pariwisata nyumbang luwih saka 9% PDB ing negara kayata Kenya lan Tanzania, ngasilake lapangan kerja kanggo 1 saka 11 wong. Minangka perusahaan Plancongan & Pariwisata global, kita bisa nduwe peran penting lan aktif kanggo ngatasi perdagangan margasatwa ilegal. Nanging, kita ora bisa nindakake iki dhewe lan aku njaluk organisasi liyane, sektor publik lan swasta, lan LSM sing wis melu perjuangan iki, kanggo gabung karo mlebu Pratandha nalika kita kerja bareng tuwuh pariwisata satwa kanthi lestari lan nggunakake jangkauan kanggo nyedhiyakake pasokan lan panjaluk produk margasatwa ilegal ing saindenging jagad. ”

Tandha Proklamasi nalika diluncurake kalebu: WTTC, Abercrombie & Kent, AIG, American Express, Amex GBT, Best Day Travel Group, BTG, Ctrip, Dallas Fort Worth Airport, DUFRY, Emaar Hospitality, Emirates, Europamundo, Eurotur, Travel Exo , Google, Grupo Security, Hilton, Hogg Robinson, Hyatt, IC Bellagio, Intrepid, JLL, Journey Mexico, JTB, Mandarin Oriental, Marriott, Mystic Invest, National Geographic, Rajah Travel Corporation, RCCL, Silversea Cruises, Swain Destination, Tauck Inc , Thomas Cook, Travel Corporation, TripAdvisor, TUI, Eceran, Virtuoso, V&A Waterfront, Pemandangan Kota, Airbnb, Grupo Puntacana, Amadeus

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov