Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Industri Rapat Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata Rwanda bakal nyambut Rapat Komanwel sabanjure

Taman Gorrila-In-Rwanda
Taman Gorrila-In-Rwanda
ditulis dening Dmytro Makarov

Merek minangka Tanah Seribu Bukit, Rwanda dipilih dadi tuan rumah Rapat Kepala Negara Persemakmuran sabanjure rong taun kepungkur.

Dihormati dadi tuan rumah Rapat Kepala Pamimpin Umum Komanwel (CHOGM) sabanjure sing bakal dianakake ing taun 2020, Rwanda bakal dadi negara sabanjure ing Afrika Wétan kanggo dadi tuan rumah KTT Persemakmuran sawise 2007 CHOGM sing dianakake ing Uganda.

Rising minangka tujuan wisata khas Afrika kanthi gorila lan konservasi alam kanthi pariwisata berkelanjutan, Rwanda ngalami kemajuan kanthi cepet amarga saka strategi kanggo ngembangake rantai nilai pariwisata, pariwisata lan perhotelan sing narik perhatian global.

Para pimpinan Komanwel milih Rwanda dadi tuan rumah rapat pamimpin sabanjure ing taun 2020, nggunakake fasilitas konferensi utama Rwanda kalebu akomodasi klasik lan layanan konvensi sing kasedhiya ing ibukutha negara kasebut, Kigali, lapor saka London.

Hotel Bintang lima lan pondokan liyane ing Rwanda wis dirancang kanthi setelan presiden kanggo nampung kapribaden sing misuwur.

Laporan saka London negesake manawa Rwanda dipilih dadi host CHOGM sabanjure dening Perdana Menteri Inggris Teresa May ora suwe sawise pungkasan Rapat taun iki sing ditindakake ing ibukota Inggris, London.

Commonwealth of Nations saiki dadi komunitas 54 negara, umume tilas koloni Inggris kanthi pedunung gabungan udakara 2.4 milyar.

Rwanda nglamar gabung karo Persemakmuran Bangsa-Bangsa ing taun 2008 minangka negara tanpa jaman kolonial Inggris, lan banjur gabung karo blok kasebut ing taun 2009 kanggo nggawa 54 negara ing saindenging jagad.

Hosting KTT Persemakmuran minangka dukungan gedhe kanggo upaya nasional sing ditindakake Rwanda dadi rapat lan tujuan konferensi sing diakoni internasional.

Ing 2014, Rwanda ngembangake strategi Rapat, Insentif, Konferensi lan Acara (MICE) sing ngupayakake bangsa Afrika iki dadi pusat pariwisata lan konferensi paling dhuwur.

Ing taun-taun pungkasan, Rwanda dadi tuan rumah puncak lan rapat internasional utama kalebu; Forum Ekonomi Dunia kanggo Afrika, KTT Uni Afrika, Transformasi Afrika, konferensi Asosiasi Perjalanan Afrika (ATA), ing antarane pertemuan global liyane.

Kigali taun iki diarepake dadi tuan rumah rapat-rapat profil tinggi, kalebu Rapat Dewan FIFA kaping wolu.

Kutha Kigali ngumumake wulan pungkasan babagan rencana utamane kanggo nggarap ekspansi jaringan dalan kutha kanggo nyepetake aliran lalu lintas selaras karo dadi pusat konferensi.

Pusat Konvensi Kigali regane $ 300 yuta dadi fasilitas konferensi paling gedhe ing Afrika Wétan. Iki kalebu hotel bintang lima kanthi 292 kamar, balai konferensi sing bisa dadi tuan rumah 5,500 wong, sawetara ruang rapat, uga taman kantor.

Kanthi fasilitas iki didhukung dening hotel standar internasional liyane, Rwanda bisa dadi tamu 3,000 tamu kanggo CHOGM 2020, lapor saka Kigali.

Rwanda ngadeg dadi tujuan wisata sing apik lan apik, saing karo tujuan Afrika kanthi pariwisata sing saya akeh.

Safari trekking gorila, budaya sing akeh masarakat Rwandese, pemandangan lan lingkungan investasi turis sing ramah kabeh, narik kawigaten para turis lan perusahaan investasi turis saka saindenging jagad kanggo ngunjungi lan nandur modal ing tujuan safari Afrika sing mundhak iki.

Pariwisata minangka industri sing berkembang pesat ing Rwanda. Entuk tujuan safari Afrika iki udakara $ 404 yuta ing 2016 kanggo saingan karo kopi. Ing ibukutha Kigali, pusat konvensi anyar futuristik minangka bagean saka rencana pamrentah kanggo nggawe kutha sing ana ing tengah kasebut dadi pusat bisnis utama.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.